Betta Yem Tavsiyesi Ve Öneriler


aliytrklkmzÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 216
aliytrklkmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2020 22:23
Uzun süredir gerek burada gerek başka forum ve sitelerde Betta balığım için yem arayışına çıkmıştım. Bu konuda edindiğim bilgileri kendi internet sitemde derledim. Bu süreçte buranın çok faydası olması ve yem tavsiyesi isteyecek diğer arkadaşlara da toplu bir bilgi sunması için yazıyı burada da paylaşma kararı verdim. Umarım yardımcı olur yem arayan arkadaşlara :)

[B]Betta Balığı Yem Taviyesi[/B]

3-4 yıl öncesinde beslediğim Betta balığımın (o dönemde bu konuda bir yazı yazmıştım ama çok detaysız ve basit bir yazı olmuştu o 😀 ) ölmesi ile balık beslemeyi de bırakmıştım. Bu yıl yeniden bir betta balığı alarak balık beslemeye yeniden başlamaya karar verdim. Bu süreçte araştırdığım bir çok şeyden birisi de tabii ki balık için yem oldu. Bu araştırmalarımın sonucu da derleyip burada bir bütün olarak size de sunmak istedim. Böylelikle aynı arayışta olanlara ufak bir fayda sağlamış olacağımı düşünüyorum. Uzatmadan hemen önerilere geçeyim.
(Not: Yemlerin fiyatları yazıyı yazdığım tarih (21.07.2020) tarihi ile günceldir. İleride fiyatlarda artış veya azalış olabilir.)
(Not2: Yemlerde gram hesabı yaparsanız bazıları çok daha pahalıya gelebilir. Ben sıralamamı piyasada bulabildiğim en küçük paketlerine (ve fiyatlarına) göre yaptım. Bir den fazla balığınız varsa daha büyük paketlileri de satılmakta çoğu yemin onları çok daha uyguna alabilirsiniz.)


[B]Betta Balığı[/B]

Pahalı ve Üst Kalite Yemler
Bu tür yemler gerek adları gerekse de içerikleri ile kendilerini kanıtlamış yemlerdir. Fakat fiyatları da kaliteleri ile orantılıdır. Yemler herhangi bir sıra ile dizilmemiştir. Tamamen listeleme amaçlı sayı kullanılmıştır. Eğer birden fazla balığınız varsa (Erkek bettaların da aynı akvaryumda yaşayamayacaklarını burada bir dip not olarak düşeyim) daha büyük gramajlı paketleri alarak daha uyguna getirebilirsiniz. Ben bir tane balık olduğunu varsayarak önerilerde bulunuyorum.

1- Ocean Nutrition Atison’s Betta Food (15gr.) == 40 TL
2- Ocean Nutrition Atison’s Betta Pro (15gr.) == 47 TL
3- New Life Spectrum Betta Formula (50gr.) == 83 TL (Maalesef bunun daha düşük gramlısını bulamadım.

[B]Orta Fiyatlı Yemler:[/B]

Bunlara orta kalite orta fiyat demeye açıkçası dilim varmadı. Fiyatlarına orantılı olarak bakınca bunlar da gayet kaliteli yemler olarak karşımıza çıkıyor. Yine sıralamanın bir anlamı yok sadece düzen için kullandım.

1- Hikari Betta Bio-Gold (5gr) == 15 TL
2- Tropical Soft Line Betta (5gr.) == 22 TL
3- Omega One Betta Pellets (17gr.) ==22 TL
4- Omega One Betta Flakes (12gr.) == 27TL
5- Rotifish Betta & Tetra Granulat == 15 TL (Bettalar bu yeme karşı biraz seçici davranabiliyor. Çok sevip yeme tabiri caizse atlayan olsa bile bir kaç yerde yemeyen balıklar da gördüm. Bu ihtimal diğer yemlerde de var tabii ki ama bunda biraz daha fazla bu sorunu gördüğüm için belirtmek istedim)

[B]Uygun Fiyatlı Yemler:[/B]

Bu yemler uygun fiyatlı olmasına rağmen gayet kaliteli olan yemlerdir. İlk balığımı baktığımda bende bu listedeki Sera Bettagran’ı ana yemlerden biri olarak kullandım. Hem ben (Suyu kirletmemesi, çabuk çökmemesi) hem de balığım bu yemden çok memnun kaldık. Yaklaşık 3 yıl benimle kalan bettam da bu süre boyunca aldığım farklı yemlere bazen burun kıvırıp yemese de bu yemi severek yedi. Yani Sera Bettagran reklamı gibi olmasın bu yemlerde uygun fiyatlarına rağmen gayet kaliteli yemlerdir. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.)

1- Sera Bettagran (5gr.) == 7 TL
2- Tetra Betta Granules (5gr.) == 7 TL
3- Gemma Betta Food (10gr.) == 5TL

[B]Bettamı Ne Kadar Beslemeliyim?[/B]

Betta balıklarınızı günde 2 veya 3 defa besleyebilirsiniz. Ben kendim tercihen sabah ve akşam olmak üzere iki defa beslemeyi tercih ediyorum. Miktar olarak ise hızlı bir şekilde tüketecekleri kadar vermelisiniz. Fazla yem yemelerinin balıklarınıza zarar vereceğini unutmamalısınız. Bu nedenle günde 2-3 defa ama az miktarda yemle besleme yapmanız en iyisi olacaktır.

[B]Son Sözler ve Tavsiyeler:[/B]

Yukarıda önerdiğim tüm yemler gayet kaliteli, balığınızın severek (aynı tür olmasına rağmen bettalar cins balıklar olduğu için bazen yemeye biliyorlar.) yiyeceği yemlerdir. Yemlerin hiç biri balığınız da herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Bu nedenle hepsini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Yemlerde atlanılan noktalardan birisi son kullanma tarihleridir. Özellikle betta balığı gibi protein ağırlıklı beslenen etçil balıkların yemlerinde et ve et ürünleri olduğu için son kullanma tarihlerine bakmak çok önemlidir. Bu nedenle özellikle ufak bir dükkandan alış veriş yapıyorsanız mutlaka son kullanma tarihlerine bakarak ürünleri alın.
Betta balıkları etçil oldukları için Kan kurdu gibi canlı yemleri de severler. Benim gibi canlı bir hayvana dokunamıyorsanız Sera, Rotifish ve benzeri markaların kurutulmuş kan kurdu ürünlerini kullanabilirsiniz.
Bunun yanında haftada bir seferi geçmeyecek şekilde bettaın gözü kadar (yani minicik) haşlanmış ıspanak veya haşlanmış bezelye de verebilirsiniz. Bu balığınızın kabız olmamasına ve dışkı problemi yaşamamasına yardımcı olacaktır.

Reklam gibi olmayacaksa blogumun adresini de kaynak olarak bırakayım: (Reklam gibi olursa kaldırabilirim) : https://www.aliyatarkalkmaz.com.tr/betta-baligi-yem-taviyesi/
[EDIT]aliytrklkmz,2020-07-22 07:35:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]224278,Vural06[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]221995,kyrc1[/T][T]225530,Barocka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir