Bettada Dikkat Edilmesi Gerekenler?


Oyku06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2022
İl: Ankara
Mesaj: 2
Oyku06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2022 21:13
Merhaba , ilk defa betta alacağım . Edirnede kaç tane akvaryuma gidersem gideyim tüm balıklar hasta gibi sağlıklı görünmüyor (renkleri canlı gibi değil ve balıklar bardak gibi küçücük pis bir suda bakılıyor ) . İnternetten betta alırsam eğer balıklar gelene kadar zarar görür mü oksijen konusunda falan ? Ve elimde 2 tane akvaryum var biri 90-100Litre gibi bir akvaryum ve biride 25 Litre bir akvaryum . İnternette bir yerde bettaların küçük akvaryumlarda bakılması gerektiği hakkında bir şey görmüştüm doğru mudur acaba ? Balık’ın sanırım akvaryum büyük olunca yukarı çıkıp nefes alması zor oluyor diyordu . Sizce alırsam hangi akvaryumda bakmalıyım ? Yem olarakta önerdiğiniz yemler var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8614
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2022 22:25
Merhaba,
Eğer güvenilir bir satıcıdan alırsanız, beta yol sürecini atlatabilen bir tür genel olarak.

Halfmoon gibi yüzgecini taşıyamayan bir varyeteye yönelmemenizi öneririm. Küçük hacimde beslenmesini söyleyenlerin de asıl kastettikleri o varyeteler. Elinizdeki en büyük akvaryumu da kurabilirsiniz, diğer herşey tam olursa sorun çıkmaz.

Aşağıdaki yazıyı yem için okuyabilirsiniz
[URL]https://aquariumdunyasi.blogspot.com/2022/03/5-admda-akvaryum-balklarna-yem-secimi.html[/URL][URL][/URL]

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SadeceBetaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 24
SadeceBetaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2022 22:55
[QUOTE=Oyku06]Merhaba , ilk defa betta alacağım . Edirnede kaç tane akvaryuma gidersem gideyim tüm balıklar hasta gibi sağlıklı görünmüyor (renkleri canlı gibi değil ve balıklar bardak gibi küçücük pis bir suda bakılıyor ) . İnternetten betta alırsam eğer balıklar gelene kadar zarar görür mü oksijen konusunda falan ? Ve elimde 2 tane akvaryum var biri 90-100Litre gibi bir akvaryum ve biride 25 Litre bir akvaryum . İnternette bir yerde bettaların küçük akvaryumlarda bakılması gerektiği hakkında bir şey görmüştüm doğru mudur acaba ? Balık’ın sanırım akvaryum büyük olunca yukarı çıkıp nefes alması zor oluyor diyordu . Sizce alırsam hangi akvaryumda bakmalıyım ? Yem olarakta önerdiğiniz yemler var mı?[/QUOTE]


Merhaba ilk defa alacaksanız muhtemelen hoşunuza giden türler uzun ve geniş kuyruklu varyeteler olacak yüksek hacimde omurga problemleri ve kuyrukta problemler kaçınılmaz oluyor. Dişilerimi yüksek hacimde bakıyorum ama erkekler için 10-15 litre yeterli diye düşünüyorum. Plakat türleri alacaksanız hacim fark etmez. İnternetten de alsanız balıklar kavanoz, mika kaplar veya bardakta bakılmış olacak malesef üreticilerin her betaya 15 litre ayırma imkanı yok. Yüzlerce betanız varsa buna mecbursunuz. Satıcıya bağlı olarak yolda problemle karşılaşacağını sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir