bettalar, bitkilendirme ve ışık


merataÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Ankara
Mesaj: 298
merataÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2006 02:34

Herkese selamlar,

Öncelikle şunu söyleyeyim; bu soruları sormadan önce forumu son sayfasına kadar okudum. (baya bi saatimi aldı :) ) Ancak derli toplu olarak kendi sorularıma yanıt bulamadım. Bu yüzden herkesten özür dileyerek belki de daha önce sorulmuş olan soruları tekrar soruyorum:

1- bir akvaryumda (mesela 35 cmlik bir akvaryumda) beta beslemek istyiorum. en başta üretim gibi bir amacım yok. Gerçi forumda betta yavrularını alıp heyecanlananları görünce düşünmeye başladım aslında. Herneyse nasıl bir bitkilendirme yapabilirim?

2- bu bitkiler için gerekli olan ışık betanın davranışlarını olumsuz etkiler mi?

3- iyi bitkilendirilmiş bir akvaryumda bir erkek betta ile birlikte bir kaç dişi de besleyebilir miyim? Okuduklarıma göre çiftleşme durumundan dolayı bu pek tavsiye edilmiyor ama bitkiler dişiler gerekli rahat alanı sağlayabilir gibi geliyor bana...

4- farzedelim ki 3. soruda sorduğum olumlu cevaplandı. Ama yine de erkek köpüklerini yaptı ve bir dişiyi ikna edip  çiftleştiler. Bu durumda erkeğin diğer dişilere karşı tavrı ne olacaktır?

5- farzedelim ki bu sorunda halloldu. İyi yemlendirme yavruları ayırmaya gerek kalmadan sayıca %25 verimle (mesela) yavru büyümesini sağlayabilir mi? Yani yavruların böylesi bir akvaryumda yaşam şansı olur mu?

Çok farazi sorular belk bunlar ama bettaları gördüğüm doğal ortamlarına benzer şeklinde izleyebilmek (tabi ki daha temiz sularda) daha hoş olur diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa, paylaşırlarsa sevinirim...

İyi günler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2006 13:00

BESLEMEK İÇİN GÜZEL BİR TÜR SEÇMİŞSİNİZ.AMA BU SÖYLEDİKLERİNİZİ YAPMANIZ ÇOK ZOR.HELEKİ 35 CM BİR AKVARYUMDA İMKANSIZ.DEĞİL BİRKAÇ DİŞİ VE BİR ERKEĞİ YANYANA KOYMAK NEKADAR BİTKİLENDİRSENİZDE 1 ERKEK VE BİR DİŞİ BETAYI BİLE 35 LİK BİR TANKTA CAMLA BÖLMEDEN YAN YANA KOYAMAZSINIZ.ERKEK DİŞİYİ FENA HIRPALAR.AMA 35 LİK TANKI 3/2Sİ  ERKEĞE AİT OLACAK ŞEKİLDE BÖLERSENİZ TABİKİ BAŞARILI OLURSUNUZ.

BİTKİLENDİRME KONUSUNA GELİNCE,YUKARIDA Kİ GİBİ BÖLÜNMÜŞ BİR TANKIN SADECE ERKEĞİN BULUNDUĞU KISMINA YÜZEN BİTKİLER KOYUN ERKEK BU BİTKİLERİ KULLANARAK KÖPÜK YUVASINI DAHA SAĞLAM VE ÇABUK TAMAMLAR.BİTKİLER ÖLMESİN DİYE NORMAL BİR BEYAZ LAMBA KULLANMANIZDA FAYDA VAR BALIKLAR RAHATSIZ OLMAZ.ÇİFLEŞME BİTTİKTEN SONRA TANKTA SADECE ERKEK BALIK VE YUMURTALAR KALSIN ERKEK BALIĞI YAVRULARIN YANINDA 2 HAFTA KADAR TUTABİLİRSİNİZ.ŞİMDİDEN BAŞARILAR.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

garsonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2005
İl: Afyon
Mesaj: 28
garsonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2006 13:36
Merhaba Mustafa bey.Bence erkek ile dişiyi yan yana koyabilirsiniz ama tabii ki erkeğin huyuna bağlı. İyi bitkilendirme yaparsanız erkek ile dişiyi aynı ortamda tutabilirsiniz.Benim akvaryumumda erkek ile dişi beta aynı yerde.Hemde bitki falanda yok.Bu şekilde yavru bile aldım.Erkek köpük yuvayı bile çok az yapmıştı ama bir sabah uyandığımda çiftleştiklerini gördüm. Erkeğiniz iyi huylu olursa problem çıkarmaz.Şimdiden kolay gelsin... garson2006-5-22 13:40:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir