BETTALARDA YAVRU BÜYÜTMEK


UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1938
UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2014 06:19
                                              -Bettalarda Yavru Büyütmek-

Betta Yavrularını Büyütmek, Düzenli Ve Sistemli Yapıldığı Takdirde Kolaydır, Zorlaştıran Bizleriz. Bende Dahil Çoğu Genç Üretici Artemia Çıkartmayı Gözümüzde Büyütürüz. Ancak Aslında Çok Basit Bir İşlem Dıy Artemia Düzeneği, 1 Litreye 14 Gr(Ortalama 2.5 Tatlı Kaşığı) Kaya Tuzu Ve İhtiyacımız Kadar Artemiayı Atıp 24 Saat Hava Vermek Yeterlidir.
Konumuza Dönelim, Betta Yavruları Yumurtadan Çıktıktan Sonra 2 Gün Yumurta Kesesi Adı Verilen Keselerinden Beslenir. 2. Günde İse Hem Yumurta Keseleri Biter Hemde Serbest Yüzüşe Geçerler. İlk Günler Yumurta Sarısı Verilebilir, Yavrular Serbest Yüzüşe Geçer Geçmez Yada 1 Gün Sonra Erkek Ayrılır. Serbest Yüzüşe Geçtikten Sonra 2-3 Gün Yumurta Sarısı İle Beslenen Yavrular Daha Sonra Taze Artemia'Yla Beslenebilir. Ben Su Değişimini 4. Günden İtibaren Yapıyorum Yararını Gördüm. Ben Günde 2 Öğün Yemleme Ve 2 Kere Su Değişimi Yapıyorum Duruma Göre 3 Kezde Olduğu Zamanlar Olmuyor Değil. Ayrıca Yavrularımın Akvaryumunda Bolcada Su Piresi Mevcut. Yeni Doğan Su Piresi Yavrularını İlerleyen Zamanlarda Yiyor Yavrularımız. 
Yavrularımız 10-15 ( Süre Normalde Daha Kısa Ancak Garanti Olması Açısından) Labirent Organları Gelişir. Bu Süreçte Eğer Odada Sigara Vs. İçilmiyor İse Ve Havalarda Güzel İse Akvaryumun Üstünü Streç İle Örtmeye Gerek Yok. Ancak Havalar Soğuk Veya Başka Bir Sebepten Örtmeniz Gerekiyor İse Havlu Kullanmanızı Öneririm. 
Bunu Belki İlk Defa Duyuyorsunuz, Ben Yavrularıma 15. Günden İtibaren 2 Günde Bir 500 Ml Olmak Üzere Fitoplankton'Lu Su Veriyorum. Fitoplankton'Lu Suyu Genelde Tailand'Lı Üreticiler Goldfish'Lerde Renk, Form Ve Kafa Yapısını Geliştirmek İçin Kullanıyor. Ben Yavrularımda Etksini Gördüm Ancak Kullanıp Kullanmamak Sizin Elinizde (Fitoplankton=Yeşil Su)

Yavrularımızı 3. Aylarına Kadar Bu Şekilde Beslersek Sağlıklı Yavrulara Erişebiliriz. Umarım Bu Yazı Sizlere Yardımcı Olmuştur. Kısıtılı Tecrübe Ve İzlenimlerimle Benim Gibi Yeni Üreticilere Yardımcı Olmak İçin Yazdım Bu Kısa Yazıyı.

Saygılar..

''Umut Mehdioğlu''

Bu Yazının Her Kelimesi Şahsımca Yazılmıştır, Herhangi Bir Yerde Kaynak Belirtmeden Kullanılmamasını Rica Ederim..

SAYGILAR..

''UMUT MEHDİOĞLU''

BU YAZININ HER KELİMESİ ŞAHSIMCA YAZILMIŞTIR, HERHANGİ BİR YERDE KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANILMAMASINI RİCA EDERİM.


Faydalı olabileceğini düşündüğüm bir yazımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benden daha tecrübeli abilerim ve ablalarımın tavsiyeleri ile konu güncellenebilir.

5 Günlük hmpk yavrusu;



10 Günlük hmpk yavrusu;



Ve bunlarda 24 günlük yavrular;



30. Günündeki hmpk yavrusu;


UmutMEHDİOĞLU2014-07-14 06:30:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2014 10:23
Böyle eğitici konuların açılması tecrübelerin paylaşılması hobiyi oldukça zenginleştiriyor, tebrikler birde şöyle ürettiğin yavruların görüntüsü ekseydin konuya görsel açıdan zenginde olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2014 14:29
Umut, çok faydalı oldu paylaşmış olduğun bilgiler, teşekkür ederim. Yazmış olduğun yazı hakkında 2 sorum olacak:

1. Yumurta sarısı verildiğini yazmışsın... çiğ yumurta sarısını sıvı halde mi veriyoruz yoksa haşlanmış yumurta sarısını ufalayarak mı? Haşlanmış ise kaç dk haşlanmış olmalı ve ne kadar/nasıl ufalıyoruz?

2. Phytoplankton konulmasını yazmışsın; bunu nasıl elde edebiliriz? Bir çok yerde bir suyu kabta güneşe bırakın oluşur gibi şeyler yazıyor ama ben bu yöntem ile başarılı olamadım. Sen nasıl yetiştirdin paylaşabilirmisin?




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1938
UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2014 15:54
Abi, yumurta sarısı'nı yumurta katılaşana kadar kaynatıyoruz aynı kendimize haşlanmış yumurta yapar gibi. Sonra ise haşladığımız yumurtanın sarısından yarım çay kaşığı kadar akvaryumdan aldığımız yarım çay bardağı suya atıp iyice karıştırıyoruz. Sonra 10 dakika kadar ellemiyoruz ki tortu dibe çöksün.  Tortu dibe çökünce su'dan ortalama 15 ml çekip yavruların kalabalık olduğu bögelere damlatıyoruz abi.


Fitoplankton, bana uzun süre önce 100 kadar su piresi gelmişti. Kültürler çökünce bende 5 litrelik damacanaların birini balkonda unutmuşum. Ortalama 1 ay sonra damacana'yı fark ettim ve aldığımda içinde yüzlerce su piresi vardı. Suda yem yeşildi. 2. Damacanayıda 1.'den aldığım bir miktar su ve yosunla yeşillendirdim abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir