Bettalardan anlayan biri bakabilir mi?


mnggkyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 53
mnggkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 19:02
Öncelikle konunun yerini bulamadığım için buraya açıyorum.yarım saat önce filan bettama yem verdim(ölü kurt) yemi yerken böyle bi garip bişey oldu gibime geldi.Baktım balığın boğazında bir şey var. Yem boğazına takılmıştı sanırım.Sonra balık hızlı hızlı yüzmeye başladı solungaçları açılıp kapandı,kafası filan bir garip oldu ölecek zannettim Sonra kalan yemleri yemeye başladı.

Bir süre sonra bi baktım balık bildiğiniz hiç çiğnenmemiş kurt tükürdü.Boğazında ki şey de o an geçti gibi.Sonra kurtu tekrar yedi ama bu sefer bir şey olmadı.Solungaçları filan da normal gibi şimdi.(o an hızlı hızlı açılıp kapanıyordu) yüzmesi biraz durgun ama balığın.Bilmiyorum bir garip gibi geldi bana.
Olaydan sonra balığın resimleri:

Umarım yardımcı olan çıkar
mnggky2011-06-29 19:03:07

Lütfen yardım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 20:29
Bir problem yok merak etmeyin ilk başta öyle yapmasının sebebi besini düzgün yakalayamamasıdır muhtemelen. Yutkunma işlemini gerçekleştiremediklerinde solungaçları hızlandırma ve çok hızlı yüzme durumuna çok denk geldim kendim balığımda ki bununla beraber besini geri çıkarması söz konusudur fakat elindeki yemek o olduğu için tekrar yemeğe çalıştı ve yedi. Yemek yedikten sonra durgunlaşır bettalar 2 tane betta besledim ikisinde de aynı durumu gözlemledim. Bir problem yok merak etmeyin. Kurtu ölü mü yoksa Canlı mı vermen gerek o konuda bi bilgim yok ama geri kalan durumlar için bir problem yok merak etme.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 521
Koray_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 01:37
Kan kurdu verdin heralde? Yem daha bünyesine su almadığından balık kuru vaziyette yemi yutmaya çalışmış, onuda yutamamış. Geri tükürerek yemi yumuşatmaya çalışmış nihayetinde de mideye indirmiş. Garip bi durum yok içiniz rahat olsun. Sağlıklı akvaryumlar..
Ayrıca balığın Maşallahı var, köpük yapmış, çiftleşmeye hazır, balığınızın yanına dişi beta almanızı tavsiye ederim. Onlardan yavru almış biri olarak biraz zahmet çekeceksiniz ama onların kur yapmasından, çiftleşmeleri çok ilginç diğer balıklar gibi değil, erkek betanın yumurtaları köpükler içine yerleştirdiğini gördüğünüzde ve yumurtaların 3 gün sonundaki durumları gerçekten sizi çok keyiflendirecek.Koray_062011-06-30 01:42:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mnggkyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 53
mnggkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2011 10:55
Cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim 
Beni çok rahatlattınız gerçekten.Olaydan sonra 2 gün evde değildim.Betta balıkları açlığa dayanıklı diye birine de vermedim yalnız kaldı evde.Daha demin geldim eve balığım normal yüzüyodu geldiğimde.Acayip köpük yapmış akvaryumuna da.
Ama görüntü olarak hala içim rahat değil.Kafasının altında hala ufak bir çıkıntı var gibi.Ve solungaçları da hala biraz fazla açık gibi.Anlayamadım gitti


Resimlerle daha açıklayıcı olur diye resim çektim 5 dk önce.Onları koyuyorum şimdi.Resimlerde de gözüküyo dediğim çıkıntı gibi şey.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir