ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MeisteR
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
163
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2011 19:25
Son Ziyaret:
20 Eylül 2021 17:59
Toplam Mesaj:
781 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih YILMAZ
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Barista
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih YILMAZ

SON 10 MESAJI

Kültürsüz Canlı Yem Üretimi Beslenmesi Ve Bakımı
Fotoğraftan belli olan bir şey var ki ürettiğiniz şey su piresi değil. Sivrisinek larvası diyen arkadaşın doğru tespit yapmış olma olasılığı çok yüksek. Google görsellerde bu iki türün fotoğraflarına bakınca ciddi anlamda sivrisinek larvasına benziyorlar. Sivrisineğin bataklık alanlarda çoğalan bir canlı olduğu da uzun yıllar önceden kulağımda kalmış bir bilgi.
Photoshop Değil Patlak Gözlü Çöpcü
Arkadaşlar neyin genetiğinden bahsediyorsunuz? Balık albino corydoras ve alenen hasta. Gözleri düştüğünde gerçekte ne olduğunu daha iyi anlarsınız. He ben yanılıyorsam ve hasta değilse durum çok daha vahim demektir; mutasyona uğramış bir canlının acı çekişini görmekteyiz demektir.

Ekleme: Fotoğraflarda dikkatli bakarsanız yüzgeç ve kuyruklarda yıpranma var, su şartları kesinlikle cory türüne uygun değil. Bu da gözlerdeki durumun hastalık olması ihtimalini daha da yükseltiyor.[EDIT]MeisteR,2018-02-22 17:17:07[/EDIT]
Sera Ürünlerinin İkameleri Doğru Mudur?
Bacteria Feeder ve Rem Ammonia ürünlerini tavsiye etmiyorum, her iki ürünü de farklı ve kullanımına uygun zamanlarda disiplinine uyarak kullandım ve yarardan çok zararı oldu. Rem Ammonia kullandığım dönemde balık ölümlerim başladı ve hızla yükseldi. Reeflowers'a bununla ilgili yazdığımda cevap dahi atmadılar. Bacteria Feeder ise çok zayıf bir ürün, boş su döküyormuşsunuz gibi bir olayı var.

Bio Nitrivec'in rakibi Türkiye pazarında yok. Effective Conditioner ise işe yarayan bir ürün, Aquatan'a daha fazlasını ödemeye gerek yok.
120 Lt Bitkili Tank İçin Dış Filtre Önerileriniz
Eheim 2213 tavsiye ederim, 100Lt akv'de 5 yıldır kullanıyorum, bozulsa yine gider Eheim alırım. Yeni modellere ait bilgim pek yok, güncel modellerden seçmek isterseniz diğer arkadaşların yorumlarını bekleyiniz.
Isıtıcının Tamamı Suya Girerse?
Isıtıcının üzerinde yada kutusunda "Fully Submersible" yazmıyorsa tamamen su içinde kullanılmaz.
Hailea C40 taban çatladı.
[:D][QUOTE=Akuacan]Merhaba,
Geç oldu ama, o akvaryum cam malzemeden diye düşünüyorum.
Tamiri hallettiniz mi?[/QUOTE]

Dostum sen napıyorsun 2,5 yıllık konu olmuş geç oldu diyorsun [:D]
Tatil Yemi
[QUOTE=Cmlcngz]

Yazılan yazıların tarihlerine baktınız mı da böyle bir yorum yapıyorsunuz?

Özellikle şikayet edilen yemler yazı yazıldıktan sonra hiç mi gelişme/değişiklik göstermedi?Hiç mi kalitesini arttırmadı?

Ayrıca dikkatinizi çekerim özellikle oldukça uzun zaman önce şikayet edilen bir yemi sordum fikir edinmek için.
[/QUOTE]

Evet hiç değişmediler, çünkü firmalar ürünlerini değiştirdiğinde ambalajını da değiştirip bunu belirtirler. Algısı olumsuz olan bir ürünü iyileştirip aynı paketleme ile sunmak ölü yatırımdır. Gel gelelim değişse bile tatil yemlerinin çalışma prensibi zaman içerisinde çözülerek yenilebilir hale gelme üzerine kuruludur. Akvaryumun içinde sürekli çözünen bir tablet ve sürekli yemek yemeyen bir canlı popülasyonu var. Atıl vaziyette çözünmüş yem suyun içinde kalarak günler içinde fosfatı yükseltecek, dengesi bozulan suda hassas yada yavru balıklar öldüğünde de amonyak patlaması yaşayacaksınız, bozulan dengeden bırakın beslenmeyi hareket edemez hale gelen balıklarınız olacağından yem suda tamamen çözünecek ve onu yiyen canlı olmayacak, su nihayetinde çamura dönecek. Hiçbir canlı ölmese bile atıl vaziyette kalan yem artıkları suyu çamura çevirecek. Hala size tatil yeminin mantıklı gelen bir yanı var mı?

Yemleme makinesi tavsiye ederim, 1 kere para verirsiniz ömür boyu kullanırsınız.

Daha bir kaç hafta öncesinde bile bu konu tartışıldı ne kadar eski bir konuya baktınız? Yada kaç tane konuya baktınız?

Ek olarak belirtmek isterim, 7 yıldır hobinin içindeyim henüz aa bunun paketi değişmiş dediğim yem sayısı 2 elin parmaklarını geçmedi.
Tatil Yemi
Cemil Bey, tatil yemleri hakkında açılmış ve bolca açıklama bulunan çokca konu mevcut. Lütfen arama özelliğini kullanın.
Jbl Spirulina Ve Tropical Spirulina
[QUOTE=FurkanTezcan]

Çok pardon evet sabah sabah yazınca biraz anlatmak istediğimi anlatamamışım.İkisinide almak mantıklı gelmiyor derken,ikisinide aynı anda alıp kullanmak demek istemiştim.[:)]


Yanlış kurdum ama düzeltiyorum hemen kusura bakmayın [:)][/QUOTE]

Dostum, spirulina oranları arasındaki %4'lük fark üreme yada renklerde farklılık oluşturmuyor benim canlı doğuranlarımda gözlemlerimce ancak JBL suyu kirletmemede çok daha başarılı. O yüzden benim oyum bu ikisinin arasında JBL'den yana.

Son mesajında JBL'yi aldığını belirtmişsin. Doğru seçim oldu. Aynı zamanda krill içerikli yem olarak da JBL Krill'i beğeniyor ve kullanıyorum. Temel yem olarak Eheim ve Tropical seçiyorum. Türk pazarında yeni yeni gelişen diğer markalara da fırsat vermeyi düşünüyorum elimdeki litrelik kutular bittikten sonra. New Life Spectrum performans olarak her daim favorim olmuştur ancak fiyatları çok uçuk ve fazla yemlemede suyu kirletme durumu fazla. Hikari markasından da dibe batan bitkisel yemini denemiştim cüce vatozlarım için çok güzel sonuçlar almıştım. Cama yapışan yem istersen Tropical %36 Spirulina modelini tavsiye ederim.[EDIT]MeisteR,2017-09-11 23:09:13[/EDIT]
Jbl Spirulina Ve Tropical Spirulina
İkisini de kullandım, ikisini de almayı düşünüyorsun ama ikisini de almak sana mantıklı gelmediyse ikisini de alma. Cümleni mi yanlış kurdun, anlatmak istediğini mi ifade edemiyorsun?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.