Bettam eş istiyor ben ona eş istemiyorum :(


AsumanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2011
İl: Konya
Mesaj: 219
AsumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2011 23:50
Arkadaşlar sorum kişisel bir tercihle ilgili aslında ama karar veremedim ve bu yüzden iki gündür huzursuzum. Bettam köpük yapıyor epey de kalın. Onun doğasını yaşamasını istiyorum. Dahası buna izin vermezsem hakkına gireceğim keyfim için. Ama diğer taraftan da dişi betta alırsam çiftleşmeden sonra onları ne yapacağım, onlar için de uygun bir akvaryum ayarlamam gerekecek. Sırf bu yüzden bugün erkek bettalarımı aldığıma pişman da oldum. Çok da seviyorum, onlara genelde yapıldığından en azından akvaryumcuların yaptığından daha iyi imkanlar sağladım. Ama ömür boyu o eşsiz olamaz, ben de eşlere bakamam, zaten üç erkek betta akvaryumum var, bir de ciklet. Bir de dişi betta akvaryumu zor olacak. Dediğim gibi bilgiden çok, karar vermeyi gerektiren bir durum ama gerçekten arada kaldım. Dişileri alıp, sonra akvaryumcuya ücretsiz geri veririm diye düşündüm ama her köpük yaptığında da yeniden almam gerekecek o zaman. Üretme isteğim yok sadece haksızlık yapmak istemiyorum onlara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fangrexÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11377,3[/B]
Kayıt: 24/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 414
fangrexÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 00:11
Ben de ayrı akvaryumlarda 2 tane Halfmoon Betta besliyorum. Ayrı bir akvaryumda dişilerim de var. Daha önce üretimini de yapmıştım. Betta'larınızın köpük yuva yapması sağlıklı olduklarının göstergesidir. Bunun yanında Betaları üretmek kapsamlı, sabır ve zaman gerektiren bir iştir. Üretime niyetlenirseniz dişi Betta akvaryumunun yanında üretimden bir süre sonra erkeğide yavrularınızın yanından ayırmanız gerekeceğinden bir değil iki akvaryuma daha ihtiyacınız olacak. Bu durumda büyük ihtimalle tüm bu akvaryumlarla ilgilenemeyecek ve balıklara gereken özeni gösteremeyeceksiniz. Bu sebepten bana kalırsa bırakın erkek Betta'larınız bu şekilde mutlu mesut yaşasın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 00:15
Akvaryumunuzu bolca bitkilendirirseniniz mutlu mesut bir akvaryumda yaşarlar. Doğalarında da bu şekilde yaşamaktadırlar. Bakımı kolay sık yapraklı bitkiler ve su üstü bitkilerinize ihtiyacınız olacak. Sık yapraklı bitkiler saklanma imkanı sağlarken su üstü bitkileri ise bettanızın köpüklerine destek olacaktır.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir