Bettaya Eş Almak


ilkerrrÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 46
ilkerrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2015 18:46
Arkadaşlar bettama eş almayı düşünüyorum;
1)Doğru bir karar mı?
2)Eşini seçerken nelere dikkat etmeliyim?
3)Eğer yavru alırsam yavrulara nasıl bakmalıyım?
CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2015 10:06
Betalar eş tutmazlar. Üretimi ve yavru makımı masraflı ve zordur.
Üretime alınacak bireyler birbirlerini görüp kur yapabilecekleri ama yan yana gelemeyecekleri bir şekilde ayrılırlar. Erkek kur yaparken bir yandan da yuvayı hazırlar. Ancak üremenin gerçekleşmesi için dişinin üremeye hazır ve erkeği beğenmiş olması gerekir. Üremeye hazır değilse yada erkeğin kurundan etkilenmezse erkeği reddeder. Her şey tamamsa dişi erkeğin yanına geçirilir, erkek dişiyi yuvaya çeker ve 60 ile 250 arası yumurta bırakılır. Erkek dişi sabit kalırken yumurtaları taşır ve çiftleşme saatlerce hatta günlerce devam edebilir. Çiftleşme bittiğinde erkek dişi ayrılmazsa öldürecek, yavrulara tek bakacaktır. Yavrular ilk 3 ay "labirent sistemine" sahip değildir ve iyi bir filtreleme isterler, tankın üstü kapalı olmazsa zatüre olup ölebilirler, çok hassastırlar. Canlı yem dışında bir şey ile beslemek mümkün değildir, çoğu hareketsiz yemi yemeyecektir.
Eğer tüm bu şartlar sağlanır ve yavrular 5-6 aylık olabilirse bu yavruları ayıracak uygun boyutta kaplarınız olmalıdır. Ufak kaplarda erkeğin gelişimi duracak, yanık kalacaktır.

[K][B]Yine de betanızı üretmenizi önermem. Elinizdeki tür maddi açıdan değersiz ve kalitesiz bir türdür. Üreticiler tarafından alınmazlar. Akvaryumcuya verilenler ise kötü şartlara maruz kalırlar. O yüzden yavruların 200 üne de bakmayı planlamıyorsanız, bu yavruların dünyaya gelmesinden sorumlu olmadan önce, verebileceğiniz yerler olduğundan emin olun! Ya da kolay satılacak daha değerli türlere yönelin.[/B]
Melez yavrular üreticiler tarafından tercih edilmeyeceğinden uygun varyete dişi bulmak gerekebilir.[/K]

Beğenenler: [T]138186,kralexxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir