Beyaz Benek


kdrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 43
kdrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 18:28
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Halsizlik. Çoğu olduğu yerde duruyordu. Suyun üst kısmında yüzmeye başladılar.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz ve çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Atman Ef3, Gap İç Filtre, Hava Taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Aqua Beyaz Benek 25 litreye 5 damla, SelfFish Beyaz Benek  20 litreye 1 damla. (ikisi birden)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir %20 dip çekimi. akvaryumun ısısını 1 hafta önce 2 derece arttırdım. günde 1 derece olacak şekilde.

Arkadaşlar balıklarımda üstte belirttiğim ısı değişimini yaptıktan sonra hafif beyaz benek oluştu. Ondan önce de kayalara sürtünüyorlardı. 2 gün önce 3 tanesinde benekler aşırı şekilde arttı.
Ben de ilaç kullanmaya başladım. Belirttiğim ilaçlardan karıştırarak verdim. Su sıcaklığını 28 e kadar kademeli olarak yükselttim. Bugün 29, yarın 30 yapıcam.

İç ve Dış Filtreler kapalı. Sadece hava veriyorum akvaryuma. Küçük sarı prenseslerde beyaz benek yok. Ancak bir tane yavruda (1 cm boyunda) görebildim. 25 civarı yavru vardı akvaryumda dıy yavrulukta.

Dün akşam 1 tane dişi ve 2 erkek sarı prensesim öldü. 2 şer saat arayla. Boylar 7 ila 10 cm arasında.

İlaçlamayı belirttiğim iki ilacı karışıtırarak yapıyorum. Kullanım klavuzlarında litre başına belirtilen miktarların yarısını  (iki ilaçtan da)  28 derece 2 litre su ile karıştırarak akvaryuma günde 1 kez döküyorum. Bu akşam üçüncü kez olucak. Balıklarım biraz düzeldi gibi duruyor. Eski hallerine döndüler diyebilirim. İştahları yerinde. Yem miktarını da biraz azalttım. (yarı yarıya)

Sorum ise: İnşaallah  balıklarımı kurtarıp akvaryumu temizleyebilirsem tedaviden sonra su değişimini nasıl yapmam gerekiyor? İlacın birinde tedavi bittikten sonra akvaryum suyunun tamamını diğerinde ise 5. gün 4 te birini, 6. günde 4 te 1 ini değiştirin diyor. Benim bildiğim tedaviden sonra dip çekimi yapıp yerine su eklemek. Ayrıca akvaryumda 5 haftalık yavrular var. Suyun hepsini birden değiştirirsem ölürler diye düşünüyorum. Ayrıca ısıyı ayarlamam da çok sorun olucak suyun hepsini değiştirince.

5. gün
6. gün
7. gün %25 oranında dip çekimi yapmayı düşünüyorum. Yardım ve önerileriniz bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 19:56
Kadir Bey ; beyazbenek tedavisini doğru yapıyorsunuz tedaviden sonra komple su değişimi yapılmaz. Kademeli olarak su değişimi yapılır. Tedavideki benim gördüğüm tek yanlış iki ilacın karıştırılarak yapılmasıdır. Hiçbir tedavide birden fazla ilaç aynı anda kullanılmaz ilaçların içerisindeki etken maddeler birbirinden farklıdır bazı maddelerin aynı anda kullanımı zehirlenmelere yol açabilir. Tavsiyem sadece bir ilaçla tedaviye devam etmenizdir. Size önerim contra adlı ilacı kullanmanız yönünde olacaktır. Saygılar. rheme2008-02-25 19:56:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 43
kdrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 23:33
Contra adlı ilacı bulamadım. İnternetten sipariş etmeyi düşündüm ancak o da tedaviye geç başlamama sebep olacaktı. Bi de seranın bi ilacı vardı şimdi adını unuttum ancak onu da bulamadım. İkisinin de iyi ilaç olduğunu biliyorum. Ancak bulabildiğim ilaçlarla başladım mecburen. Tek ilaçla devam edicem bundan sonra..

Tavsiyeniz için teşekkürler Volkan Bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schreiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Bursa
Mesaj: 589
schreiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2008 23:47
Su sıcaklığını 31 dereceye çıkarmanız büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.Çünkü 28 derecede 4 haftada olgunlaşan parazit 31 derecede 2 günde olgunlaşıp balık derisinden ayrılır.Dip çekimiyle su değiişimide işte bu yüzden önemlidir.Amaç balıktan ayrılmış parazitleri akvaryumdan atabilmek.Bütün yaptıklarınıza tavsiyemide ekleyebilir,aynı şekildede devam edebilirsiniz.Aşağıya eklediğim makelede size yardımcı olacaktır
www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=98585

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yarenÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2008
İl: Kastamonu
Mesaj: 7
yarenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 00:29
Bence vatozu ayırıp tuz ekleyin akvaryuma. Sıcaklığı 30-31 derece yapın 2-3 gün içinde benekler dökülür. O zamanda dip çekimi ve metilen mavisiyle işi çözün. Yukarıdaki tedavide uydulanabilir ama o kadar kimyasalı kullanmaya gerek yok bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 43
kdrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 00:47
Sıla Hanım vatozları bi yakalayabilsem tuz eklicem de malesef yakalanmıyorlar. Tedaviye 3 gündür devam ediyorum. 3 balığım öldü ama sanırım büüyk yol katettim. Balıklarım baya iyi durumdalar şu anda. Size de teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için..
Benim asıl korkum bu tedavi süreci içinde yavrular da akvaryumda kalıcak mecburen çünkü onlara da beyaz benek bulaştı hepsini temizlemem lazım. İnşallah temizliyeyim derken onlar da ölmezler.. Ciklet beslemeye yeni başladım ama bu ölümler çok üzdü beni. İnşallah başka balıklar da ölmeden işi çözücem.

Bunun için de Akvaryum.com'a ve bütün üyelerine teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 43
kdrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2008 17:08
Arkadaşlar tedavinin 4. günündeyim, ısıyı biraz düşürdüm şu anda 28 derece. Bugün 27 derece yapıcam.

Şu anda balıkların hiçbirinde beyaz benek yok sadece bir tanesi biraz durgun eski haline göre. Bugünden itibaren 3 gün üst üste %25 dip çekimi yapıp su eklicem. Dediğim gibi balıklar eski hallerine döndüler.

Sizce ilaçlamayı bırakayıp dip çekimi ile tedaviyi bitireyim mi yoksa dip çekimi ile beraber 2 gün daha devam edeyim mi ilaç atmaya?

Bi de dişiler iyileşmeye başladıktan sonra sürekli üst ve alt yüzgeçlerini kabartıp dolaşıyolar. Sanırım bunda erkeklerin ölmesinden sonra hiç büyük boy erkek kalmaması da rol oynuyor. Doğru mudur? Hiç bölge kavgası yapmamışlardı şimdiye kadar dişiler, sadece ölen erkekler yapıyordu. Şimdi ara sıra da olsa birbirlerini kovalıyorlar. Bu durum normal mi? Tedaviden sonra bir tane damızlık erkek alsam mı yoksa 2 hafta kadar daha dinlenip kendilerine iyice gelmelerini mi beklesem?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Not: Flood yaptığım için özür dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir