ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kdrclk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2008 13:18
Son Ziyaret:
24 Ocak 2016 13:20
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Çelik
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*50*40
Sarı Prenses 3 Adet 7-8 cm 3 Adet 5 cm 15 Adet 2 cm
Atman Ef-3

SON 10 MESAJI

162 Lt Lepistes Akvaryumum
Teşekkür ederim.. kdrclk2012-12-10 23:28:18
162 Lt Lepistes Akvaryumum
Boyut (cm): 
Kapasite (litre): 162 Lt
Canlılar: 30 Civarında Dişi - 20 Civarında Erkek Lepistes - 120 Kadar Çeşitli boylarda Yavru

Malzemeler: 100 Watt Isıtıcı
Atman EF-3 Dış Motor
Yavruların bulundğu kısımda iç motor.
15 Kök kadar ismini unuttuğum bitki
Ön kısımda beyaz, arka alanda siyah kum. (Akvaryum yavrular için arka kısımda camla bölünmüştür)

Akvaryum Bakımı: Düzenli dip çekimi

Kullanılan Yemler: 5-6 çeşit yem ile besleniyorlar.  

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Su takviyesinde az miktarda metilen mavisi ve su düzenleyici. Bitkiler için sıvı gübre.

Fotoğraf:


















Bitki Akvaryumu (Yeni Başlayan İçin Bitki Tavsiyeniz?)
Merhaba;
Resimde gördüğünüz iki akvaryumum var. 


Resimde tam belli oluyor mu bilmiyorum ama büyük olan akvaryumun arka kısmında yavrular için cam ile ayrılmış bir bölme var. Orada büyüyen yavruların dişilerini damızlık altı olana kadar erkeklerden ayırabilmek amacıyla küçük akvaryuma almayı düşünüyorum. Küçük akvaryumuma da ayırma işleminden önce bitki eklemek amacındayım. 7-8 sene aralıklarla balık besledim ama hiç bitki deneyimim olmadı. Bu konuda maliyeti düşük tutabilmek amacıyla (sanırım co2 ihtiyacı olmayan bitkiler var) taban bitkisi ve arka plana göze hoş gelebilecek, başlangıç için uygun, bakımı kolay bitki önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim. 

Bu arada büyük akvaryumun kapağı inşallah bugün gelecek. Şu anki son hali resimdeki gibidir. Onun için de yanlış yaptığım birşey var mı diye merak ediyorum.

Malawi Akvaryumuna Bambu Koyulur mu?
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğiniz şekilde uygulamaya çalışacağım. Doğukan Bey anubias ı en kısa zaman deneyeceğim. Umarım başarılı olurum.  Erdal Hoca2008-10-26 00:16:34
Malawi Akvaryumuna Bambu Koyulur mu?
Arkadaşlar yunus ve sarı prenses beslediğim akvaryumuma bir adet 80 cm kadar bambu koymak istiyorum. Kökünü taşlarla kapatıp yapraklı kısmını suyun dışında bırakıcam.

Deneme amaçlı 3-5 dk akvaryuma koydum ve sarı prensesler köklerini yemeye başladı.

Eğer sorun olmayacaksa 2-3 adet daha alıp akvaryuma sabitlemek istiyorum. İnternette araştırdım, zararı olduğunu düşünenler de var yararı olduğunu düşünenler de. Hiç bi etkisi olmadığını söyleyenler de.

Siz değerli akvaristlerin fikirlerine göre uygulamaya geçicem. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Not: Akvaryum 200 lt. Hiç bitki bulunmamakta. Açıkçası biraz bitki olmasını istiyorum. Bambudan başka akvaryumda bulundarabileceğim bitki varsa bu tavsiyeleriniz de benim için çok önemli.
Sonunda Sp leriminden Yavru Alabildim
Pardon 15 mayıs olcak :) teşekkür ederim 
Sonunda Sp leriminden Yavru Alabildim
6-7 aydır sarı prenses besliyorum ve sonunda 15 Mayısta ağzına yumurta alan sarı prensesisimi 1 saat önce kadar kusturup yavruları almayı başardım :)  Çok sevindim sizlerle paylaşmak istedim..

5-6 cm arası olduğu için daha fazla yıpratmak istemedim çünkü artık sağa sola yatmaya başlamıştı yan yüzüyordu :( az önce de verdiğim yemlerden yedi ve şu anda gayet sağlıklı görünüyor, normal şekilde yüzmeye başladı. Kusturmaya karşıyım ama dediğim gibi çok yıprandı ve ölmesinden korktum.  İlk kez kusturmayı denedim ve şükürler olsun fazla hırpalamadan 1 dk içinde bütün yavruları çıkardı.

11 adet yavru sarı prensesim var artık, hepsi de sağlıklı görünüyor :) İlerleyen günlerde fotolarını sizlerle paylaşırım inşallah.
kdrclk2008-06-06 17:49:27
SP Dişileri Ayırmalı mıyım?
Çok teşekkürkler Murat Bey :) Dıy yavruluğum var şimdi bi tane daha yapıcam inşallah :) daha büyük bişey yapmayı düşünüyorum ki anneler daha rahat ederler orda. Anneleri mevcut olan yavruluğa koymayı hiç düşünmedim 5 lt çünkü :) 10 litrelik rahat edebilecekleri bişey yapıcam. öneriniz için teşekkürler.
SP Dişileri Ayırmalı mıyım?
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler..

Furkan Bey büyük akvaryumu camla bölemiyorum sanırım yanlış anlattım. Sadece küçüğü bölebiliyorum.

Ali Bey yunuslar için akvaryum yaptırıcam ama 3-4 ay sonra anca.. o zamana kadar bu akvaryumda duracaklar mecburen..

Bu arada büyük sp leri başka bi arkadaştan 7 cm civarı iken aldım ve arkadaş yavruları hep kustırarak almış sanırım ve yumurta tutamıyolar.

Küçük sp leri ise yavru iken aldım ve ilk kez yumurta aldılar. Biri başarısız oldu geri koydum akvaryuma :) diğeri ise inşallah yavru görmeyi nasip edicek bana :) Durumu iyi görünüyor :)

Doğan Bey balıkları kusturmak istemiyorum. İşlerim çok yoğun ileride daha da yoğun olacak inşallah, kusturmak istemiyorum o yüzden..

Tekrar teşekkürler cevaplarınız için, şu anda tek çözümüm ağzında yumurta olan balıklarımı cam ile ayırmak ve birbirlerini görmemelerini sağlamak sanırım :)

çok sağolun
Cevaplarınız için tekrar teşekkürler..
SP Dişileri Ayırmalı mıyım?
Arkadaşlar sarı prenseslerim 5 ay kadardır bendeler, yanlarında yunuslarım var..

2 hafta kadar önce büyük olan splerimden iki tanesi ağzına yumurta aldı fakat ayıramadım ve yumurtaları attılar ya da yuttular.. Ayın 15 i ve 16 sında ise küçük boy dişilerim ağzına yumurta aldı. ikisini de ayırdım başka bir akvaryuma iki gün önce, fakat bu gün baktığımda birinin ağzında yumurtaları yoktu. Ben de diğer dişi daha rahat olsun diye yumurtaları atan dişiyi ana akvaryuma geri koydum. Tam bu sırada büyük dişileriminden birinin ağzında yumurtaları gördüm. Az önce de onu küçük boy akvaryuma diğer dişinin yanına aldım..

Sorum ise şu, benim bu akvaryumu ikiye bölmek için camım var. Sizce onu balıkları ayırmak için kullanmalı mıyım?
Bir de diğer iki dişim de tüpçük çıkarmışlar, onlar da bir iki güne kadar yumurta alacaklar muhtemelen, kovalamalar başladı bile :S Elim ayağım dolandı arkadaşlar.  Diğer dişiler de ağzına yumurta alırsa ayırma şansım da kalmayacak. Başka akvaryumumum ya da yeni akvaryum kuracak kadar maddi imkanım yok şu anda.

Ana tankımda şu anda 6 - 7 tane 5-6 cm civarı yunus ve büyük boy 4 sarı prenses ve 3-4 cm lik 15 adet yavru var.. akvaryumum 200 litre. Balık sayım fazla ama bu akvaryuma başka balık eklenmeyecek, eleme yapılacak.

Sizce şu an için ne yapmalıyım?

Ayrıca diğer dişiler de ağzına yumurta alırlarsa ne yapmalıyım?

Balıklarımın hepsi hemen hemen aynı zamanda ağzına yavru aldığı için çok şanslıyım biliyorum ama imkanım olmadığı için de yavruları ve dişileri koruyamamaktan korkuyorum. Lütfen acil yardım :S

Şimdiden çok teşekkürler..

Forum kuralları 5.madde:

 www.akvaryum.com olarak Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 


 Saygılar

acemi412008-05-23 09:41:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.