Beyaz Benek Konusund Tecrübenizden Faydalanmalıyım


khancaferÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2019
İl: Ankara
Mesaj: 163
khancaferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2019 11:03
[B]Arkadaşlar merhabalar,[/B]
Yeni aldığım cüce vatozlar ile beyaz benek musibeti akvaryumumda görülmeye başladı. Sizden ricam, lütfen bildiğiniz konularda bana fikir veriniz.
Bol bitkili çok sevdiğim bir akvaryumum var. Bitkileri sökmek neredeyse imkansız kökleri çok derin ve her türden bitki var. Bu sebeple balıkların hepsini başka yere almaya karar verdim bir müddet. Orada ilaç tedavisine başlayacağım.
Sorularım:
1- Parazitleri aç bırakma mantığına göre hareket edip onları açlıktan öldürmeyi planlıyorum. Parazitler kaç gün içinde ölürler, canlı bulamadıkları takdirde?
2- Beyaz benek paraziti için Kiraz Karides, Helena ve Nerite salyongozu konakçı mıdır?
3- Metilen kullanırken az miktarda da tuz kullanmalı mıyım karantina alanında?
4- 2 Akvaryumuma da bulaşmış durumda bu illet. Toplam balık sayım 60 civarı ancak bunların 30 tanesi 2-3 aylık lepistes yavrusu. Başka çarem yok bunları 11 litrelik büyük bir kovaya koyacağım. Tedaviyi orada yapacağım. Çok iyi derecede havalandırıp, günlük dip çekimiyle balıklarımı kısa bir süre bu alanda konaklatabilir miyim?


Yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen her türlü tavsiye ve cevap vermekten kaçınmayın.
Bu arada konuyu nereye açtım göremiyorum. Umarım doğru yere açmışımdır. Yanlış yere açtıysam hatamız affola.
[B]Sağlıklı Balıklar dilerim.[/B][:nazar:][EDIT]khancafer,2019-06-21 11:04:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2019 11:23
Beyaz benek zayıf düşen, koruyucu mukozası hasar gören balıklara musallat olur. Çok ağır bir durum değilse ilaç kullanmadan da tedavi edilebilir.

Isıyı kademeli olarak 28-29 dereceye çıkartırsanız bu parazitin yaşam döngüsünü hızlandıracaktır, balıklardan döküldüklerinde dipte kistler oluştururlar, bu aşamada iyi bir diyet ve sık dip çekimleri ile balıkları forma sokar ve su değerlerini sağlıklı tutarsanız kistlerden çıkan yeni sporlar tutunacak zayıf bir konak bulamaz ve ölürler. Balıkların üzerindeyken ya da kist aşamasında ilaç zaten etki etmez, tam süresini bilmiyorum ama emin olmak adına 10 gün kadar gözlemlemekte fayda var, 10 gün boyunca tekrar belirmiyorlarsa kurtulmuş olma ihtimaliniz yüksek, ardından ısıyı tekrar kademeli olarak normal seviyeye çekebilirsiniz.

Su değişimlerinde ısı eşitlemesi ve dinlendirme sürecine önem vermelisiniz, ısı dalgalanmaları da balıkları zayıf düşürür, tuz ise hiç önermiyorum, mukozalarına daha fazla zarar vereceğini düşünüyorum, kaldı ki vatoz için zaten hiç önerilmiyor.

Karides ve salyangozlar konak olmazlar bildiğim kadarıyla.

Beğenenler: [T]215471,khancafer[/T][T]214318,engin045[/T]
Teşekkür Edenler: [T]215471,khancafer[/T]
+1: [T]215471,khancafer[/T][T]112295,Splendor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir