Beyaz Benek Sonrası...


elfsdasnglÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2017
İl: Çorum
Mesaj: 5
elfsdasnglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 15:02
Öncelikle merhaba herkese. 5 dk önce üye oldum fakat yaklaşık 1 aydır forumu takipteyim hatta bir üyenin sayesinde son anda balıklarımın büyük çoğunluğunu beyaz benek denen hastalıktan kurtarmış bulunmaktayım. Akvaryum hobisine yeni başladım diyebilirim bu nedenle bir hayli bilgisizim yardımlarınıza ihtiyacım var 1 adet sorum olacak müsadenizle.

Söylediğim gibi beyaz benekten yeni kurtuldum. Yine forumda olan bir üyenin tavsiyesi ile biyo ıchthyo ilacını aldım ve prospektüsündeki yazılanları aynen uyguladım aynı zamanda sadece hava motorunu çalıştırdım filtreleri kapattım 3. günde beyaz benekten eser kalmadı sadece hastalığın yoğun olduğu sarı prensesimi kaybettim. Şimdi asıl sormak istediğim hastalık bitti balıklarım da beyaz benek görünmüyor son 22 saattir dış filtre devrede prospektüste yazdığı gibi 24 saat sonunda aktif karbonu tamamen değiştirmeli miyim yoksa yıkasam yeterlimi ? Bir de şuan rutin akvaryum hayatına balıklarımı nasıl döndürebilirim sonuçta suda hala ilaç bulunmakta.(dip çekim, su değişimi vs.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. İyi günler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bbs25Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
Bbs25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 15:20
Merhaba, genelde beyaz benek stres ve ısı değişimleri ile meydana gelen bir hastalıktır bildiğiniz gibi. İlaç kullanımını genelde ana tankta yapmamak gerekir ki biyolojik döngü zarar görmesin ancak bunu yaptıysanız bundan sonra . akvaryum ısısını sabit tutun ve 3-4 günde bir %20 lik dipten yapacağınız su değişimleri ile ilacı akvaryumunuzdan atıp tekrardan biyolojik döngünün oturmasını sağlayabilirsiniz. Filtreli malzemelerinizi kademeli olarak değiştirin veya temizleyin. Bu temizleme işlemini gene akvaryumdan alacağınız su ile yapın.

Sağlıklı hobiler.

Teşekkür Edenler: [T]193300,elfsdasngl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir