ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elfsdasngl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2017 14:39
Son Ziyaret:
18 Nisan 2018 14:47
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elif Seda Şengül
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1996
Yaş:
27
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Elif Seda Şengül

SON 5 MESAJI

Ne Olduğunu Anlayamıyorum
Şuan akvaryumcum tarafından kandırıldığımı düşünmeye başlıyorum. Yeni bir tür alırken özellikle sorduğumda sizin balıklarla yaşar bizim akvaryumdada bir aradalar diye diye verdi hep bana balıkları. Kendiside yıllarca bu hobiyle uğraşmış güya.

Etcil otçul olayına dikkat ettiğimi düşünüyordum çünkü bana bunlar hep aynı gölün balıkları dendi. O zaman tür çeşitliliğini azaltıyorum. Tür konusunda demasoni sarı prenses ve beyaz prenses en sevdiğim türlerden bu üçünden hangileri bir arada yaşar şimdi tam olarak ? En azından 2 çeşit olmasını istesem çokmu şey istemiş olurum [:?]

İlaç konusunda yine birçok farklı düşünceler var. Anladığım kadarıyla sürekli ilaç kullanımı saçma. Su düzenleyiciyi bidonlarda kullanıp hastalık gördüğüm zamanlarda Mikrofish kullanıp hastalığın geçtiği zamandada karbon değişimine dikkat etsem yeterli olacaktır o zaman.

Son olarak sormak istiyorum. Yeni balık ekleme durumunda ve hastalık olmadığında standart haftalık su değişimlerinde önerdiğiniz bir ilaç var mıdır ? Birde şimdi su değişimi yaparak hastalığı atmaya çalışıcam dış filtre malzemelerini yıkamam yeterli suyuna hiç dokunmuyorum değil mi ?
Ne Olduğunu Anlayamıyorum
İç filtreyi dip çekimi yapmadan 2 saat önce çalıştırıyorum sadece onun dışında çalışmıyo. 1 metrelik ile başladım 1.5 metrede yaparım düşüncesiyle büyük ekipmanlar tercih ettiğim doğrudur :)
Hastalık göremiyorum şuan ama 3 günde 3 balık kaybettim hepside sağlıklı görünüyordu. Mikrofish edinip uyguluyorum hemen teşekkür ediyorum.

Evet 1 metrelik bombeli. Dediğim gibi tam hatırlamıyorum litresini. Kovalandığına rastlamadım hiç ama oda bi ihtimal tür çeşitliliği fazla olduğundan. Bundan sonra yavaştan aynı türe geçeyim ben o zaman. [:iyi:]
Ne Olduğunu Anlayamıyorum
Hem Venus Aqua 6004F iç filtre hemde Aqua Master Pro-1500 dış filtre kullanıyorum. Eylül ayında 11 ay olmuştu akvaryumu kuralı yine denilene göre akvaryumun %50 su değişimini yapıp kumu yıkayıp dış filtreninde %50 suyunu değiştirip sadece karbonu değiştirdim sera super carbon ile. Diğer filtre malzemeleri aynı hala. O değişimden sonra su mu oturmadı o zaman dediklerinize göre [:?] ama o değişimden çok sonra başladı dediğim bu hastalıklar ölmeler.

Ana tanka ilaç kullanımınıda olası hastalıkların önüne geçmek için yaptım yoksa hasta balık olduğunda zaten karantina tankına alıp ona ayrı ilaçlama yapıyorum. Su düzenleyiciyide bidonlarda kullanmak ayrıyetten mantıklı o şekilde devam edeceğim onada.

Su değişimini haftada %20 iki haftada birde %40 olarak yapıyorum. Akvayum ölçüleri 100x25x45 yanlış hatırlamıyorsam ilk kurulduğunda 85 lt gibi bir su almıştı.
Birşeyi olduğunu düşünmediğim halde ölen son 3 balığım önce kenara köşeye saklandı sonra oldukları yerde öldüler. Bu sırada diğer balıklar zaten hiç rahat bırakmıyolar. İştahsızlık yok ama sürünme kovalama kaçma saklanma gibi şeyler var bazen yanlarına yaklaşınca bile korkup sağa sola çarpıyolar.

Çözüm olarak akvaryumu yeniden kuruyormuşcasına arındırıyorum yani doğrumu anlıyorum [:?][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193300/110120181451361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193300/110120181451441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193300/110120181451521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193300/110120181451591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193300/110120181452071.jpg[/IMG]
Ne Olduğunu Anlayamıyorum
Merhaba herkese. 1 yıldır bu hobiyle uğraşıyorum çok araştırıyorum araştırdıkça kafam karışıyo o yüzden sorularımı mazur görün lütfen.
100 cm bombeli akvaryumum var içerisinde karışık 20 adet cichlid türleri var. Son 4 aydan önce hiç sıkıntı yoktu ama son 4 aydır sürekli balıklar ölmeye başladı. Akvaryumcumun önerdiği ilaçları kullandım su değişimini aksatmadım dinlenmiş su ile yaptım ama öncelikle kuyruk erimesi denen hastalıktan çok balık kaybettim karantina tankı yaptığım halde. Şimdide kuyruk erimesi yada herhangi bir sorun görmediğim balıklarımdan her gün birisi ölmeye başladı. Yem olarak Sera Discus kullanıyorum, su değişimlerinde tuz atıyorum 20 damla reeflowers effective conditioner su düzenleyici kullanıyorum, haftada bir contra-ichthyo damlatıyorum bunların hepsi akvaryumcumun tavsiyesi. Hasta balığı karantina tankına aldığımda da biyo ichthyo kullanıyorum. Ama tüm bunlara rağmen sürekli balık kaybediyorum.
Araştırmalarıma göre şimdi benim sorunum bir çok türün olmasından kaynaklanan stresmi, sudaki nitrat ve amonyum dengesizliğimi, kullandığım ilaçlarmı yoksa fazla yem vermem mi ? Veya hepsimi [:?]
Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü hergün bir balığımın öldüğünü görmek istemiyorum artık [x(]
Beyaz Benek Sonrası...
Öncelikle merhaba herkese. 5 dk önce üye oldum fakat yaklaşık 1 aydır forumu takipteyim hatta bir üyenin sayesinde son anda balıklarımın büyük çoğunluğunu beyaz benek denen hastalıktan kurtarmış bulunmaktayım. Akvaryum hobisine yeni başladım diyebilirim bu nedenle bir hayli bilgisizim yardımlarınıza ihtiyacım var 1 adet sorum olacak müsadenizle.

Söylediğim gibi beyaz benekten yeni kurtuldum. Yine forumda olan bir üyenin tavsiyesi ile biyo ıchthyo ilacını aldım ve prospektüsündeki yazılanları aynen uyguladım aynı zamanda sadece hava motorunu çalıştırdım filtreleri kapattım 3. günde beyaz benekten eser kalmadı sadece hastalığın yoğun olduğu sarı prensesimi kaybettim. Şimdi asıl sormak istediğim hastalık bitti balıklarım da beyaz benek görünmüyor son 22 saattir dış filtre devrede prospektüste yazdığı gibi 24 saat sonunda aktif karbonu tamamen değiştirmeli miyim yoksa yıkasam yeterlimi ? Bir de şuan rutin akvaryum hayatına balıklarımı nasıl döndürebilirim sonuçta suda hala ilaç bulunmakta.(dip çekim, su değişimi vs.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. İyi günler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.