Beyaz benek(malawi)


dogan52Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 15
dogan52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 02:46
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuma ve taşlara sürütünme

Akvaryum Kapasitesi (litre):330lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 adet yunus 9cm(ikisi
3 cm)  - 6adet sp 7cm  -9 adet iceman 3-4 cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Bilinmiyor,akvaryum 21 mart tarihinde kuruldu,Sıcaklık 28 derece

Filitrasyon:iç filtre kullanmıyorum.(fluval 405)Dış filtremde biyolojik sünger,seramik,zeolit kullanıyorum

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sadece su değişimlerinde kaya tuzu kullandım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir 60lt dip ten su çekiyorum. Akvaryuma 3 gün önce yukarda yazmış olduğum icemanları ekledim ve sabah uyandığımda sadece icemanların beyaz benek olduğunu farkketim.Daha öncedende sp ve yunuslar kuma sürtünme problemim vardı ama artık iyice arttı ve splerimin kuyrukları kısılmaya başladı.Yarın ilk işim bu ilacı almak olacak Contra Ichthyo Beyaz Benek İlacı siteden öğrendiğim kadarıyla etkili bir ilaçmış.Fakat kafamın karıştığı nokta kimisi balıkları ayırın ayrı bir tankta ilaç tedavisi yapın demiş,kimisi balıkların olduğu tankta tedavi edin demiş forumda,ayrıca dış filtremi nasıl dezenfekte edebilirim,dış filtremi tanktan ayırdıktan sonra içi akvaryum suyu dolu iken ilacı filtreyede uygulasam dezenfekte etmiş olurmuyum ?

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 03:16
Ali bey bu hastalık çok bulaşıcıdır beyaz beneği ana tankta tedavi etmelisiniz Contra ilave edin kullanım kılavuzuna uygun olarak filtreyide çalıştırın.Balıkları ayırmaya gerek yok bu parazit bir günde binlerce kat üreyebilir.


Icemanlardan öncede sürtünme olduğuna göre başka bir sorun daha var Nitrit Nitrat yüksekliği yemin balıklara uygun olmaması veya canlı yem verilmesi gibi.
Ayrıca filtrede zeolit kullanıyormuşunuz taban malzemesi olarak suyun PH ve sertliğini yükselten bir metaryel yoksa suyun PH ve serliği düşüp balıklarınızı zayıf düşürebilir gibime geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dogan52Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 15
dogan52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 19:48
Engin bey eklemeyi unutmuşum dış filtremin 4 sepetindede mercan kırığı var.Geri kalan sepetlerin üçünde seramik 1 sepetinde zeolit var.Canlı yem şuana kadar hiç vermedim sabahları sera flora akşamları nls chihlid formula yada tetra bits veriyorum.İlacı bugün temin ettim fakat hastalık sadece icemanlarda mevcut sp ve yunuslar sadece kuma sürtünüyorlar.İlacı beyaz benekler olgunlaşıp kuma düştükten sonramı kulllanmaya başlasam sizce yoksa derhal kullanmalımıyım.Balıklar yeme gelmeme yapmıyor,acaba sıcaklığı 30 dereceye çıkarsam bir zararı olurmu balıklara?

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan51Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2014
İl: Nigde
Mesaj: 5
gokhan51Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 19:16
Konuyu canlandirmis olcam ama :)
Benim 10 yunus 8 sp beyaz benek oldular. 8 tanesi oldu sonra farkettim geriye kalanini sattim yeniden damizlik aldim :) akvaryumu bastan dezenfekte ettim marina mavi damla kaya tuzu kullandim yeni baliklarimi saldim. Ojhhh :) :) :) ne uqrascam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 19:21
Beyaz benek kadar basit bir hastalık yokki balıkları iade etmenin anlamı yok yeni aldığınız balıkların çoğundada olacak bu parazit, dış filtreyi iç filtreyi durduracaktınız, yada balıkları karantina tankına alacaktınız hepsini. orada buna kaliteli bir metilen mavisi ilacı uygulayacaktınız örneğin deepfix deepdezopur suyu mavi yapana kadar damlatacaktını, yahut medikopet markasının metilen mavisini gibi. Contra markayı tavsiye etmem, buna birde çeyrek doz mikofish eklerseniz dahada etkili oluyor. 4 güne beyaz benekler geçerdi. Tankıda sadece hava taşıyla havalandırıcaksınız tedavi boyunca bu kadar. Tuzla kuluçkalaşmış beyaz benek parazitini yok etmek çok zor, Sağlıklı günde önlem amaçlı etkili olabilir diye düşünüyorum. mesutok2014-02-25 19:23:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir