beyaz ve kırmızı benek


AbidinÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 29
AbidinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2014 12:07
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:beyaz benek ve kırmızı benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 adet 4 cm boyutlarında japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 20 derece

Filitrasyon:sobo wp 177F

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:biyoteknik metilen mavisi- kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :yeni balık-su değişimi-sıcaklık artırımı



Merhaba arkadaşlar.
Kusura bakmayın ilk defa forum kullanıyorum ve amatör olarak akvaryum hobisi ile uğraşıyorum.Akvaryumum da yaklaşık 2 senedir beslediğim iki adet Japon balığım var, akvaryumun camlarının çok çabuk kirlenmesi nedeniyle bir adet cüce vatoz aldım.Akvaryumu çok kirlettiği için iki gün sonra geri iade ettim.Ve iade ettiğim günün akşamına balıklarım dibe çöktüler.Ertesi gün de beyaz benek hastalığı oluştu.Metilen mavisi ve kaya tuzu kulladım.Akvaryum ısısını 20 derecen 33 dereceye çıkardım.Tedavinin 3. günündeyim beyaz benekler azaldılar ancak bu sefer de balıklarım dan bir tanesinin kuyruk kısmın da kırmızı lekeler oluşmaya başladı.Tedavi sürecin de akvaryum suyunun yarısını değişiyorum günlük olarak sonradan eklediğim su oda sıcaklığın da ancak akvaryuma sonradan eklediğim için soğuk gelmiş olabilir acaba bu sıcaklık değişimden dolayımı olmuştur bu kırmızı lekeler?Eksik ya da yanlış yaptığım bir şey varsa yardımcı olabilir misiniz lütfen ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2014 12:34
33 derece?  Onlar soğuk su balığı, 10 ila 20 derece arası sağ kalabilirler. Beyaz beneğe yakalanmışlar. Kırmızı olanlara ise resim olmadan yorum yapamam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbidinÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 29
AbidinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 21:00
BadWolf hemen cevap yazamadım kusura bakmayın balıklarım iyileştiler, tedavi süresince günlük%50 su değişimi yaptım kaya tuzu ve metilen mavisi kullandım sıcaklığı 33 derece yaptım (forumda okumuştum '' ich yani beyaz benek '' hastalığı için 33 derece önermişler bu bakteriler(beyaz benek)1-30 derece sıcaklıklarda yaşadıklarını öğrendim ve sıcaklığı bu yüzden 33 dereceye çıkardım akvaryumun normal ısısı şuanda 20 derece maksimum ve 17 derece minimum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir