Bilgisayar kasası boyutunda akvaryumum var bütçem 100 tl tür önerileri


ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 23:57
Arkadaşlar hepinize selam , bir süre önce 4 yaşındaki yiğenimin japon balığı beslediğini gördüm ve içimdeki bu hobi aşkı birden uyandı :) bende balık beslemek istiyorum ... bütçem şimdilik 100 tl civarı akvaryumum var fakat ölçülerini tam bilmiyorum ama bilgisayar kasası boyutunda ... 

İnanın hiçbir bilgim yok şimdi benim akvaryumuma neler almam gerekiyor sırasıyla bana yardımcı olursanız ticaret düşkünü hobi düşmanı petshopculardan beni kurtarmış olursunuz çünkü ne sorsam lazım diyorlar pek güvenemedim açıkcası ...

Beslemek istediğim benim hem güzel büyüyen balık olsun hem salyangoz ve karides bu 3 türüde beslemek istiyorum .... salyangoz ve karides tür fark etmiyor kendileri olsun yeter fakat balık olarak neon tetra lar hoşuma gitti ve bettalarda olabilir ha birde melek balığı :) ...

Bu beslemek istediklerim akvaryumum için uygun mudur yada türlerim uyumsuz mudur  ? vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ramazan_YAVUZÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2011
İl: Konya
Mesaj: 238
Ramazan_YAVUZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 02:00
İyi geceler üstadım türlerde uyumsuzluk var. Salyangozla istediğin balıkların tamamı beslenir karideste sıkıntı olur. 
akvaryum temelinde ısıtıcı ve filtre kesin olması gerekenler. 
diğer malzemeler hem göz zevkin hem de seçeceğin balıkların doğal ortamlarına yakın hoşlanacakları malzemeler olmalıdır. 
öncelikle akvaryum ölçülerini hacmini yazarsan neler besleyebileceğini tartışırız daha sonrada karar verdiğin türün ihtiyaçlarını. bahtiyar2012-02-07 19:08:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kesh5534Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
Kesh5534Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 02:22
Akvaryum ölçülerinizi tam olarak yazarsanız rahat yardımcı oluruz.
Akvaryumunuz bilgisayar kasası kadar ise 100watt bir ısıtıcı işinizi görecektir.Forumda 2 inci el ısıtıcı bulabilirsiniz uygun fiyatlı.Yada akvaryumculardan rs markalı ısıtıcı alabilirsiniz taş çatlasa 15tl verin fazlasını vermeyin o marka için.Besleyeceginiz türe göre filtre almalısınız karides tarzı canlılar beslenecek ise şelale filtre uygun olur.Bitkide olsun isterseniz ki karides akvaryumunda üretim amaçlı değil ise bitki olmalıdır diye düşünüyorum bitki kumu almalısınız ben pek anlamam anlayanlar yardımcı olur :)
100tl ile çok çok rahat o boydaki bir akvaryum kurulur o yönden içiniz rahat olsun.Forumda ilanlar kısmından yada bitki ilanları kısmından bitkileride temin edebilirsiniz uygun fiyatlı olarak.Ayrıca araştırma yapmadan ilk gördüğünüz bitkiyi almayın derim biraz piyasa fiyatı arastırın ve alacagınız üyenin geri bildirimlerine mutlaka bakın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenzanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 53
DenzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 02:49
Merhabalar,

     20-25lt'lik bir tankınız var diye düşünüyorum. Tankınızın ebatlarını yazarsanız daha detaylı bilgi verilebilir. 

     Akvaryumunuzun boyutları ne olursa olsun değişmez ihtiyacınız bir filtre sistemi. Boyutlar küçük olması nedeniyle askı filtre almanızı tavsiye ederim. Hem akvaryum içerisinde gereksiz yer kaplamaz, hem fazla akıntı oluşturmaz, hem de su yüzeyini hareketlendirerek havalandırma sağlar. 

     Eğer Japon ya da Karides gibi soğuk su türleri beslemeyi düşünüyorsanız ve su sıcaklığı 20 derecenin altına düşmüyorsa ısıtıcıya ihtiyacınız olmayabilir. Canlı doğuran türleri besleyecekseniz (Lepistes..vb.) ise su sıcaklığının 26 derece civarında olması gerekmesi nedeniyle bir ısıtıcıya ihtiyacınız olacak. Size tavsiyem bir termometre almanız ve en küçük boyda bir ısıtıcı alıp hazırda bekletmeniz.

     Bir diğer ihtiyacınız ise, eğer akvaryumunuzda mevcut değilse, bir ışıklandırma sistemi.

     Bu temel ihtiyaçları edindikten sonra, biraz araştırma yaparak, akvaryumunuzu beslemek istediğiniz türün özelliklerine göre dekore etmelisiniz. 

     Tüm bunları taş çatlasa 50-60TL'ye mal edebilirsiniz (fiyatlar bazen internette daha uygun olabiliyor)

     Beslemek istediğiniz türlere gelince bu boyutta bir akvaryumda rahatlıkla bir neon tetra kolonisi (10-15 adet) beslenebilir, çok da renkli olur. Eğer beta besleyecekseniz akvaryuma tek erkek koyabilirsiniz, piyasada dişi beta bulabilmeniz ise zor. Canlı doğuran (Lepistes, Moli, Plati...vs) besleyebilirsiniz. Melek beslemek için ise en az 40-45cm yüksekliğinde bir tankınız olması gerekir.

     Umarım faydalı olmuştur...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 07:38
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler bugün bu konuya tankımın ebatlarını yazacağım.Peki sormak istediğim balık dışında tüm sistemi kurdum suyu koyup direk balıkları içine atmıyorum değil mi ?

Araştırdım biraz 2 hafta gibi bir süre sanırım balıksız açık tutmam gerekiyor ....Bu salyangozlar içinde geçerli mi ?


Birde yem olarak salyangoz ve balık yemleri hemen hemen aynımıdır?...Anlattıklarınız kadarıyla karides soğuk su sevdiği için tankımdan çıkarmak zorunda kalacağım...Çünkü öncelik tetra ve salyangoz :)...


Ek olarak eklemek istediğim birşey var istanbul gaziosmanpaşada yaşıyorum kar yağışı nedeniyle geçen hafta 2 gün elektriklerimizi kestiler eğer tankımda balıklarım ve salyangozlarım olsaydı ölmelerini nasıl engellerdim? 

Son sorumda akvaryumu çalıştırdığımda ses çok yüksek mi çıkıyor motor sesi sanırım...

Çok soru sordum ama inanın cevaplarınızla bilinçleniyorum :) tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kesh5534Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
Kesh5534Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 13:58
Motorun sesi kalitesine bağlı olarak değişir diyebiliriz.Akvaryumu kurdugunuzda yanıma gelin tanısalım hemde size bakteri kültürü vereyim akvaryumunuzu hızlı hazırlamıs olursunuz.
Elektrik kesintilerinde akvaryumda canlı yükü fazla olmadıgı sürece bir sıkıntı yaşanmaz.Yaşanacak halede gelirse akvaryuma su takviyesi yapılabilir.Pilli hava motoru alınabilir.Bitkisel yemler ile besleyebilirsiniz salyangozu.Karidesleride elemenize gerek yo 26 28 derecedede yaşarlar.

Keşke her hobici olacak insan sizin gibi sorup araştırıp kursa akvaryumcu tuzaklarına düşmeseler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenzanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 53
DenzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 14:18
Araştırmanız iyi olmuş. Suyu doldurun ısıtıcıyı ve filtreyi çalıştırın ve canlıları koymadan en az 5-7 gün bekleyin. Bu süre akvaryum suyunuzda ve filtre sisteminizde bakteri kolonizasyonunun sağlanması için gereklidir. Eğer çevrenizde tanıdığınız uzun süredir akvaryumu olan birisi varsa onun akvaryumundan bir miktar su alıp kendi akvaryumunuza eklemeniz de bu süreci hızlandırabilir (tabi su aldığınız akvaryumda herhangi bir hastalık bulunmamalı). Bununla birlikte bu bakterileri korumak için, filtre sisteminizi ileride temizlerken asla sıcak su, sabun veya dezenfektan..vs kullanmayın (yalnız ılık su kullanın).

Akvaryuma canlıları sıra ile eklemenizi öneririm. Örneğin, 15 adet neon ekleyecekseniz 5'erli gruplar halinde 1-2 gün arayla ekleyin. 

Karides'e gelince çok değişken su sıcaklığında (16-26 derece gibi) ve su şartlarında yaşayabilir. İsterseniz beslemeniz bir problem yaratmayacaktır.

Filtreler markalarına ve kalitelerine göre fazla ses yapabiliyor. Akvaryumunuz yatak odanızdaysa ve gürültülüyse bu bir problem. Daha az gürültü yapan bir model kullanabilirsiniz. Genellikle bir buzdolabı kadar uğultu yapması normaldir. Eğer iç filtre kullanıyorsanız ve havalandırma vanası çok açıksa bu da gürültünün bir nedeni.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 19:05
Süreci hızlandırmak isterseniz bio nitrivec kullanabilirsiniz,2 günde akvaryumunuz balıkların yaşamasına uygun hale gelir bunuda nasıl anlarsınız;akvaryumu ilk kurduğunuzda camlarda baloncuklar olur ve su bulanık olur,su tam anlamıyla berraklaşıp baloncuk kalmadığı zaman akvaryum hazır demektir(eğer nitrivec kullanırsanız,kullanmazsanız min 14 gün beklemelisiniz).

İlk başta neon tetra almanızı önermem çünkü hassastırlar oturmamış akvaryumlarda çok ani şekilde siz ne olduğunu anlamadan ölümler yaşanabilir bu türde o yüzden aradan 1 ay kadar geçmeden neon eklemenizi tavsiye etmem.Melek ve neon aynı akvaryumda beslenebilir fakat melekler çok büyük olmamalı,hatta bazı hobiciler neonları sürü halinde tutmak için bile melek eklerler(koyun sürüsü,çoban köpeği misali) meleklerden ürken neonlar sürü halinde dolaşacaktır sürekli.

Elektrik kesintisi gibi durumlar için dinlenmiş suyunuz bulunsun sürekli,eğer akvaryumunuz çok büyük değilse ve acilen su lazımsa damacana kullanabilirsiniz,suyun bir bölümünü ocakta ısıtarak akvaryum ısısına yakın hale getirebilirsiniz eğer öyle bir fırsatınızda olmazsa yada ayarlayamazsanız balıklarınız beyaz beneğe yakalanabilir ama en azından oksijensizlikten ölmez ve beyaz beneği tedavi edebilmek için birkaç gün süreniz olur balık ölmeden önce(hoş neonlar direk ilk günden ölüyormuş diye duymuştum ama...)

İlk birkaç günden akvaryuma çok yük oluşturmayın(aynı anda 15 balık birden eklemek v.s.) balıkları azar azar birkaç gün arayla ekleyin en dayanıklı türden başlayarak.En son da neon eklersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 19:58

Selam arkadaşlar tekrar merhaba , balık beslemek istediğimi dedeme söyleyince dayımların eski akvaryumunu veririz onda beslersin dedi :) fakat akvaryumun resmini çektim yukarıda , hiçbir şekilde su kaçırmıyor fakat bana biraz ufak geldi , ölçüleri 33cm uzunluk , yükseklik 20cm,en ise24 cm gibi ölçüsü var , ve benim beslemek istediğim canlılar ise , salyangoz - neon tetra - melek balığı bir kaç vatoz olabilir.

Bu ebatlarda bir tankta bu türleri besleyebilirmiyim , birde akvaryum denirse tabi :D akvaryumun kapağı yok :) kapağını petshoplarda bulabilrmiyim yada nereden bulabilirim ...

Birde özellikle şunuda belirtmeliyim balık öldürmek asla istemiyorum ve gerçekten üzülürüm , bide bu canlıların çoğalmasınıda sağlamak istiyorum , belki bu akvaryum fazla geldiğinde ileride daha büyük akvaryum alıp yavruları buna koyabilirim,başlangıç için yeterlimidir bu ? şuanda pet shop açık ve yazdığınız şeyleri direk gidip almayı düşünüyorum sadece bu akvaryum yeterlimidir ve kapağını nasıl temin ederim... teşekkürler
ajnsmt2012-02-07 20:02:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 20:40
[QUOTE=ajnsmt]

Selam arkadaşlar tekrar merhaba , balık beslemek istediğimi dedeme söyleyince dayımların eski akvaryumunu veririz onda beslersin dedi :) fakat akvaryumun resmini çektim yukarıda , hiçbir şekilde su kaçırmıyor fakat bana biraz ufak geldi , ölçüleri 33cm uzunluk , yükseklik 20cm,en ise24 cm gibi ölçüsü var , ve benim beslemek istediğim canlılar ise , salyangoz - neon tetra - melek balığı bir kaç vatoz olabilir.

Bu ebatlarda bir tankta bu türleri besleyebilirmiyim , birde akvaryum denirse tabi :D akvaryumun kapağı yok :) kapağını petshoplarda bulabilrmiyim yada nereden bulabilirim ...

Birde özellikle şunuda belirtmeliyim balık öldürmek asla istemiyorum ve gerçekten üzülürüm , bide bu canlıların çoğalmasınıda sağlamak istiyorum , belki bu akvaryum fazla geldiğinde ileride daha büyük akvaryum alıp yavruları buna koyabilirim,başlangıç için yeterlimidir bu ? şuanda pet shop açık ve yazdığınız şeyleri direk gidip almayı düşünüyorum sadece bu akvaryum yeterlimidir ve kapağını nasıl temin ederim... teşekkürler
[/QUOTE]
Balık öldürmek istemiyorsanız en azından bir süre için neon beslemeyi aklınızdan çıkarmalısınız,daha dayanıklı türlerle tecrübe edinmelisiniz.

Akvaryumunuzda 15lt ediyor,melek beslemeniz imkansız yani balığa eziyet etmek istemiyorsanız.

Hiç beta beslemeyi düşündünüz mü?Balık dünyasının pitbullarıdır,sahibini tanır,elinizden yem kapar görüntü olarak muhteşem balıklardır ve inanılmaz dayanıklıdırlar yeni başlayan biri için daha uygun bir balık türü olamaz heralde ne kadar hata yaparsanız yapın bir şekilde hayatta kalmayı başarırlar acemilik dönemini atlatabilmek için çok uygundurlar(dayanıklılar diyede hayvana eziyet etmeyeceksiniz tabi).

Akvaryumunuz beta için çok uygun,en ufağından bir iç filtre,50 yada 25 watt ısıtıcı(evde doğal gaz falan varsa oda sıcaklığı çok dalgalanmıyorsa gerek bile olmayabilir hatta) vede bir masa lambası bütün ihtiyacınız olanlar.Akvaryumunuz küçük olduğundan tasarruflu ampülle bazı bitki türlerini bile yetiştirebilirsiniz,hem balıklar hem bitkiler konusunda tecrübe edinmiş olursunuz 1 taşla 2 kuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 20:48
[QUOTE=hemkelhemfodul] [QUOTE=ajnsmt] 

Selam arkadaşlar tekrar merhaba , balık beslemek istediğimi dedeme söyleyince dayımların eski akvaryumunu veririz onda beslersin dedi :) fakat akvaryumun resmini çektim yukarıda , hiçbir şekilde su kaçırmıyor fakat bana biraz ufak geldi , ölçüleri 33cm uzunluk , yükseklik 20cm,en ise24 cm gibi ölçüsü var , ve benim beslemek istediğim canlılar ise , salyangoz - neon tetra - melek balığı bir kaç vatoz olabilir.

Bu ebatlarda bir tankta bu türleri besleyebilirmiyim , birde akvaryum denirse tabi :D akvaryumun kapağı yok :) kapağını petshoplarda bulabilrmiyim yada nereden bulabilirim ...

Birde özellikle şunuda belirtmeliyim balık öldürmek asla istemiyorum ve gerçekten üzülürüm , bide bu canlıların çoğalmasınıda sağlamak istiyorum , belki bu akvaryum fazla geldiğinde ileride daha büyük akvaryum alıp yavruları buna koyabilirim,başlangıç için yeterlimidir bu ? şuanda pet shop açık ve yazdığınız şeyleri direk gidip almayı düşünüyorum sadece bu akvaryum yeterlimidir ve kapağını nasıl temin ederim... teşekkürler
[/QUOTE]
Balık öldürmek istemiyorsanız en azından bir süre için neon beslemeyi aklınızdan çıkarmalısınız,daha dayanıklı türlerle tecrübe edinmelisiniz.

Akvaryumunuzda 15lt ediyor,melek beslemeniz imkansız yani balığa eziyet etmek istemiyorsanız.

Hiç beta beslemeyi düşündünüz mü?Balık dünyasının pitbullarıdır,sahibini tanır,elinizden yem kapar görüntü olarak muhteşem balıklardır ve inanılmaz dayanıklıdırlar yeni başlayan biri için daha uygun bir balık türü olamaz heralde ne kadar hata yaparsanız yapın bir şekilde hayatta kalmayı başarırlar acemilik dönemini atlatabilmek için çok uygundurlar(dayanıklılar diyede hayvana eziyet etmeyeceksiniz tabi).

Akvaryumunuz beta için çok uygun,en ufağından bir iç filtre,50 yada 25 watt ısıtıcı(evde doğal gaz falan varsa oda sıcaklığı çok dalgalanmıyorsa gerek bile olmayabilir hatta) vede bir masa lambası bütün ihtiyacınız olanlar.Akvaryumunuz küçük olduğundan tasarruflu ampülle bazı bitki türlerini bile yetiştirebilirsiniz,hem balıklar hem bitkiler konusunda tecrübe edinmiş olursunuz 1 taşla 2 kuş.
[/QUOTE]

Peki o zaman başlangıç için öneriniz kaç beta almam , salyangozda besleyebilir miyim yanında ? ve sonradan büyük akvaryuma geçtiğimde betalarla ve yanına ek balıklar ekleyebilirmiyim sanırım betalar saldırgan oldukların için önermiyorlardı _? ve son sorum betalar kaç sene yaşayabiliyor canlı doğuranlar mı yoksa yumurtluyorlar mı ? akvaryum için birde bitki önerirseniz :) çok memnun olurum :) kusura bakmayın uğraştırıyorum sizide

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 20:59
[QUOTE=ajnsmt] [QUOTE=hemkelhemfodul] [QUOTE=ajnsmt] 

Selam arkadaşlar tekrar merhaba , balık beslemek istediğimi dedeme söyleyince dayımların eski akvaryumunu veririz onda beslersin dedi :) fakat akvaryumun resmini çektim yukarıda , hiçbir şekilde su kaçırmıyor fakat bana biraz ufak geldi , ölçüleri 33cm uzunluk , yükseklik 20cm,en ise24 cm gibi ölçüsü var , ve benim beslemek istediğim canlılar ise , salyangoz - neon tetra - melek balığı bir kaç vatoz olabilir.

Bu ebatlarda bir tankta bu türleri besleyebilirmiyim , birde akvaryum denirse tabi :D akvaryumun kapağı yok :) kapağını petshoplarda bulabilrmiyim yada nereden bulabilirim ...

Birde özellikle şunuda belirtmeliyim balık öldürmek asla istemiyorum ve gerçekten üzülürüm , bide bu canlıların çoğalmasınıda sağlamak istiyorum , belki bu akvaryum fazla geldiğinde ileride daha büyük akvaryum alıp yavruları buna koyabilirim,başlangıç için yeterlimidir bu ? şuanda pet shop açık ve yazdığınız şeyleri direk gidip almayı düşünüyorum sadece bu akvaryum yeterlimidir ve kapağını nasıl temin ederim... teşekkürler
[/QUOTE]
Balık öldürmek istemiyorsanız en azından bir süre için neon beslemeyi aklınızdan çıkarmalısınız,daha dayanıklı türlerle tecrübe edinmelisiniz.

Akvaryumunuzda 15lt ediyor,melek beslemeniz imkansız yani balığa eziyet etmek istemiyorsanız.

Hiç beta beslemeyi düşündünüz mü?Balık dünyasının pitbullarıdır,sahibini tanır,elinizden yem kapar görüntü olarak muhteşem balıklardır ve inanılmaz dayanıklıdırlar yeni başlayan biri için daha uygun bir balık türü olamaz heralde ne kadar hata yaparsanız yapın bir şekilde hayatta kalmayı başarırlar acemilik dönemini atlatabilmek için çok uygundurlar(dayanıklılar diyede hayvana eziyet etmeyeceksiniz tabi).

Akvaryumunuz beta için çok uygun,en ufağından bir iç filtre,50 yada 25 watt ısıtıcı(evde doğal gaz falan varsa oda sıcaklığı çok dalgalanmıyorsa gerek bile olmayabilir hatta) vede bir masa lambası bütün ihtiyacınız olanlar.Akvaryumunuz küçük olduğundan tasarruflu ampülle bazı bitki türlerini bile yetiştirebilirsiniz,hem balıklar hem bitkiler konusunda tecrübe edinmiş olursunuz 1 taşla 2 kuş.
[/QUOTE]

Peki o zaman başlangıç için öneriniz kaç beta almam , salyangozda besleyebilir miyim yanında ? ve sonradan büyük akvaryuma geçtiğimde betalarla ve yanına ek balıklar ekleyebilirmiyim sanırım betalar saldırgan oldukların için önermiyorlardı _? ve son sorum betalar kaç sene yaşayabiliyor canlı doğuranlar mı yoksa yumurtluyorlar mı ? akvaryum için birde bitki önerirseniz :) çok memnun olurum :) kusura bakmayın uğraştırıyorum sizide
[/QUOTE]
1 beta alacaksınız,seçerken kuyuruğun ve yüzgeçlerinin uçlarına bakın erime falan olmasın.Büyük akvaryumda betayla birlikte birkaç tür besleyen var,ben 100lt de denedim olmadı ama bitkili saklanma yeri bol bazı akvaryumlarda birçok türle birlikte besleyenler var.

Betayla birlike vatoz ve salyangozda besleyebilirsiniz,ama küçük, vatozunuzun altına girebileceği yada saklanabileceği bir mangrov köküde almanız gerek çünkü agresif bir beta seçerseniz vatozunuzu ilk başlarda biraz hırpalayacaktır,elma salyangozuna birşey yapamaz o konuda sıkıntı yok.

Betaların kaç sene yaşadığını bilmiyorum ama siz bu akvaryumu güzel bir beta diyarı yapın bırakın yaşadığı kadar yaşasın,akvaryumcuda bardakta yaşayacağından çok daha uzun bir süre yaşar ondan emin olabilirsiniz.Yumurtluyorlar,üremeleri biraz karmaşık o yüzden buraya göz atmanızı tavsiye ederim;

Akvaryuma alabileceğiniz en yüksek watt gücünde(ihtiyacınız olan yoğun ve güçlü bir ışık) tasarruflu bir ampül alarak masa lambasıyla akvaryuma üstten ışık verecek şekilde konumlandırdıktan sonra,tilki kuyruğu,java moss,pistia yetiştirebilirsiniz,özellikle pistialar betanızın çok hoşuna gidecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 21:25
Dişi betayla aynı anda erkek betayı koysam sıkıntı yaşamam herhalde...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 21:28
[QUOTE=ajnsmt]Dişi betayla aynı anda erkek betayı koysam sıkıntı yaşamam herhalde...[/QUOTE]
Çiftleşmeye hazırlarsa çiftleşene kadar sorun yaşamazsınız(birkaç dakika) çiftleştikten sonrada balıklardan birinin (büyük ihtimal dişinin) cesediyle karşılaşırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir