''biotop Nasıl Yapılır''


HerKuyuyaTasAtanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2018
İl: Ankara
Mesaj: 23
HerKuyuyaTasAtanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2018 20:31
[B]SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. BEN BİOTOP YAPMAK İSTİYORUM AKVARYUMUMA. ŞUAN RED CAP ORANDA BESLİYORUM 9-10 CM CİVARLARI AMA TETRA GRUBUNU SEVDİĞİM İÇİN BİOTOP YAPIP BESLEMEK İSTİYORUM. AKVARYUMUM 100*40*50 CM 200 LİTRE BEYAZ MOBİLYALIDIR VE ARKA CAMDA SİYAH PARLAK FOLYO VARDIR.

https://www.youtube.com/watch?v=AXxvkfTHx0A&feature=youtu.be

BU LİNKTEN SONRA BENİM BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ.

http://biotope-aquarium.info/aquariums/igarape-do-daracua-the-small-forest-stream-of-rio-negro-river-near-barcelos-brazil-160-l/

BURADA NASIL HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANDIĞI YAZIYOR. BUNA GÖRE BİŞİ OLUŞTURMAK İSTİYORUM. NASIL YAPABİLİRİM. ANKARA'DA YAŞIYORUM BEN.

NEON TETRA NEON KILIÇ KUYRUK YEŞİL ZEBRA TETRA MAVİ ZEBRA TETRA TURUNCU ZEBRA TETRA BEYAZ ZEBRA TETRA TÜL ZEBRA TETRA HAKİ ZEBRA TETRA SARI ZEBRA TETRA PEMBE ZEBRA TETRA KUHLİ CÜCE VATOZ PANDA ÇÖPÇÜ ELMA SALYANGOZ MİDYE SAE

BU CANLILARDAN OLUŞAN 10'ARLI GRUPLAR BESLEMEK İSTİYORUM. ŞUAN 3 ADET DIŞ FİLTRE VAR KULANABİLECEĞİM. SUNSUN HW- 603B, DR. QUİCK EXPO 1200,EHEİM 2213 VAR. 200W ISITICI. UNISTAR POW-4L İÇ MOTOR. REGENT 8500 HAVA MOTORU VAR.

YARDIMCI OLURSANIZ, AKIL VERİRSEN DUACINIZ OLURUM.

(RESİMLER AKŞAMA YÜKLENECEKTİR)

TEŞEKKÜRLER... AHMET KAYMAKOĞLU 30/08/2018 KEÇİÖREN/ANKARA[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3492
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2018 21:15
Araştırdıysan şunu farketmişsindir ki , bir biyotop yapılırken , yapılan biyotopun örnek alındığı bölgede olan canlılar kullanılır. Örneğin piranha biyotopu yapacam diye , bulduğumuz bütün piranha çeşitleri ile akvaryumu dolduramayız. Ya da tanganyika biyotopu yapıyorum diye göldeki alakasız kıyı veya seviyede yaşayan canlıları bir arada bulundurmamız biyotop olmaz show akvaryumu olur.

Tetra biyotopu , discus biyotopu, tropheus biyotopu diye bir durum yoktur.. Biyotop bir bölgenin kesitini bize sunar. O kesitte hangi canlı yaşıyorsa o canlıyı biyotpa koyarız. Örneğin tetra grubu beslemek istiyorsunuz. O halde sizin biyotopunuz tetra biyotopu değil , tetra türünün yaşaduığı bir nehirin biyotopudur. Gel gelelim her tetra grubu da aynı nehirde yaşamaz. Değişik dağılımlar gösterirler. Bazı tetralar tüm güney amerikaya yayılmış olsa da bir çok tetra endemiktir.. Yani bir yada bir kaç nehirde yaşar.

[QUOTE]NEON TETRA NEON KILIÇ KUYRUK YEŞİL ZEBRA TETRA MAVİ ZEBRA TETRA TURUNCU ZEBRA TETRA BEYAZ ZEBRA TETRA TÜL ZEBRA TETRA HAKİ ZEBRA TETRA SARI ZEBRA TETRA PEMBE ZEBRA TETRA KUHLİ CÜCE VATOZ PANDA ÇÖPÇÜ ELMA SALYANGOZ MİDYE SAE[/QUOTE]
Seçtiğiniz canlılardan , zebralar zaten hibrit canlılardır biyotopa konu olamazlar. Onları eliyoruz. Sae , elma salyangozu asya kökenlidir. Onları da eliyoruz.
Kılıç kuyruk orta amerika kökenlidir.. Tetralarla komşu olamaz.. Onları da eliyoruz.

Geriye cüce vatoz, neon tetra ve panda çöpçü kalıyor.. Panda peru bölgesi balığıdır. Neon peru bölgesinde bulunur. Cüce vatos da amazonda yayılım gösterir.. O halde sizin için en sağlıklı biyotop , peruvian amazon biyotopudur. Bu bölgeyi araştırıp buradaki canlılarla zenginleştirmelisiniz. Ama bunu yaparken canlı yükünde aşırılığa da gitmeyin.. 1. amacınız doğallığı yakalamak olmalı.

Biyotop yaparken dikkat edilecek hususları göz önünde bulundurarak başlarsanız sorun çıkmaz..
1. bölgenin coğrafi durumu ve ortamı (iklim kuşağı, bitki örtüsü, tabanı gibi gibi))
2. bölgenin kendi içindeki özel durumu ( su değeri, suyun görünümü vs)
3. Bölgedeki canlılar ve materyallerin uyumu (bölgenin canlıları, bölgenin oluşumu)

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]100856,Arapaima[/T][T]206907,AhmetKaymakoglu[/T][T]209585,Ulaş_özgür[/T][T]22155,erdew[/T][T]210211,Findarato[/T]
Teşekkür Edenler: [T]206907,AhmetKaymakoglu[/T][T]230323,Laketest[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir