Bir aceminin Demasoni macerası


cuneytzenginÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 36
cuneytzenginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 23:15
Fotoğraf: Ekli

Boyut (cm): 120x40x50h
Kapasite (litre): 240
Canlılar: Demasoni 

Malzemeler: SunSun 320 dış filtre, ısıtıcı, hava motoru 

Akvaryum Bakımı: Haftalık 1/3 su değişimi 

Kullanılan Yemler: Akvaryumcunun kakaladığı dandik yemler. 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu, su düzenleyiciler

Merhabalar, 
Sonunda hobiye demasoni tankı kurarak başlamış bulunuyorum. Başlangıç serüvenimi ve akvaryumun son halini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Akvaryumu yatağımın tam karşısına yerleştirdim. 



Kumu yıkayıp, akvaryum zeminine dağıttım ve su ekledim. 



Kendimce bir dekor yaptım. 



Sonra o kökün suyun yumuşattığını öğrendim. Kayalıklarla bir dekor yapmam gerekiyordu. Soluğu Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda aldım :)





Kayaları topladıktan sonra yarım saat kaynattım, 2 gün dinlendirdim, hepsini tek tek diş fırçasıyla temizledim ve akvaryumdaki suyun yarısından fazlasını boşaltarak yeni dekorumu yaptım. Akabininde tekrar su ekledim ve 2 gün ısıtıcı ve filtre açık olarak çalıştırdım. 



Hala ne besleyeceğime karar verememiştim ama akvaryumun böyle boş boş durması da canımı sıkıyordu. Bir tane sarı prenses buldum ve tek başına takıldı 2 gün :)


 
Daha sonra akvaryumcuya gittim ve Demasoni beslemeye karar verdim. 



Sarı prensesi çıkarttıktan sonra dekorda bir iki ufak değişiklik daha yaptım ve küpleri ekledim. Akvaryumun son hali bu şekilde oluşmuş oldu.

 

Bunlar da balıklarımın yakın çekimleri.






Üşenmemiş iğne deliği gibi bir yeri kazmış. Videoda daha iyi göreceksiniz kazı çalışmasını :)


Bu da 2.43 dakikalık kısa bir video. 
[[VID]https://www.youtube.com/watch?v=AqOJirVTMLw[/VID]


Suyum biraz bulanık ve dipte yem kalıntıları var. Yem olarak akvaryumcudan aldığım yemleri kullanıyorum ve fazlasıyla adiler. Yarın kaliteli yem siparişi vereceğim. Hafta sonu da dip çekimi yapacağım. Sanıyorum o zaman biraz daha oturacak su yerine. Dış filtreyi de temizlerim belki. Çünkü kurulum zamanı epey kurcaladım. 

Cinsiyet ayrımı yapamıyorum. 9 tane balık var toplamda 2 tanesi kesin erkek (saldırganlığından ve renklerinden belli ediyor kendini) 1 tanesi muallakta, diğerleri dişidir umarım. Biraz otursun akvaryum yerine eleme yapacağım balıklar arasında. O zaman sağlıklı bir koloni kuracağımı düşünüyorum. 

Sizlerin görüşleri ve tavsiyeleri benim için önemli. Çünkü bu tankı forumdan öğrendiğim bilgilerle kurdum. Foruma katkı yapan, yardımlarını esirgemeyen herkese tek tek teşekkür ediyorum. 







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 02:20
Cüneyt Bey,balıklarınız gayet güzel ve sağlıklılar,stresin ''s''si gözükmüyor maşallah Ayrıca araştırma yaptığınız dekorunuzu ve malzemelerinizi bu yönde seçtiğiniz için de sizi tebrik ederim.. Akvaryumda testi biraz sırıtsa da asıl sorun kayaları kumun üzerine koymanız.. :/ Akvaryuma kaya eklenirken tabana en azıdan kayaların altına(özellikle parkecilerin sıklıkla kullandığı)1-2mm kalınlığındaki köpük tabakalardan koymanız(cama direk temasta çatlatma kırma gibi sorunlarla karşılaşılabilir) kumu sonrasında eklemeniz gerekmektedir.. Aksi durumlarda erkeğiniz gibi kazıcı balıkların kazdığı kısımlar çökebilir kayalar balıklarınızı ezebilir yada yaralayabilir en kötüsü de akvaryum camına çarpan kayalar patlamaya sebebiyet verebilir.. (felaket habercisi gibi görünmek istemem fakat olmaz dememek,her zaman en kötüsünü düşünüp önlemlerimizi bu yönde almak gerekir) Öncelikle bu duruma bir çare bulmanızı öneririm,zaten başka bi sorunda görünmüyor maşallah şirincikler hemen yuva yapmaya başlamışlar bile..

Sorunsuz ve Bol Yavrulu Balıklar Dilerim..
Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cuneytzenginÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 36
cuneytzenginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 08:09
Haklısınız. Kayaları sonradan ekleme yaptığım için kumu çıkartıp dediğiniz gibi yapamadım. Elemanın biri kazdı zaten iki kaya arasını, camı çıkarttı ortaya. O kayalar yıkılacak gibi duruyor. Hafta sonu hümmalı bir çalışma yapabilirim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir