Bir Aceminin Günlüğü:-[


miratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
miratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 23:30
Ustadlarim hayirli akşamlar,

Okumaya sabri olanlara hem hobiye başlangıç hikayemi anlatıp hemde yapmak istediklerimle ilgili tavsiyeler isteyeceğim.

Yillar once acemice 3 yil yürüttüğüm canli doğuran macerami tasinma nedeniyle sona erdirmistim. Fakat yillardir hobiye başlamak niyetindeydim, hanımı ancak arkadaşımın bana hibe ettiği 300 litrelik kurulu karışık malavi akvaryumuyla kandirabildim ve hobiye geri döndüm. (Simdi kendisi benden daha hevesli:))

Malavilerin hepsini elden cikardim ve doğru eminönü köşk akvaryumda soluğu aldım. (Sakin gitmeyin!!!altindan balığı bedava verseler gitmem bir daha!!!) Bana sattığı ve birlikte yasar dedigi balik türleri; 2 ad duboisi, 2 ad tinfoil barbus, 2 ad silver dollar, 4 ad demasoni, 3 ad elec.blue acara, 1 copcu, 1 kara vatoz, 2 ad yavru duboisi. Daha da var aslinda ama elden cikardiklarimi ve ölenleri yazmadım.

Sonrasında tam hobiden soguyacakken bu siteyi buldum ve öğrenmeye başladım. Benim ugrastigim ve yaptigimin hobi değil eziyet olduğunu ve bu işin nasil yapilmasi gerektiğini, ve köşk akvaryumdan yediğim kazigin boyutunu burdan ogrendim. Bunun icin ayrica emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

Şimdi bundan sonra yapmak istediklerime gelecek olursam, butun turleri eleyip sadece elec.blue acaralari birakmak istiyorum. Ebc ler etcil olduğu icin onlara 60 ltlik bir akvaryum kurdum halleri iyi gibi ama ben eba larin hastası oldum ve onlari buyuk tankta refah icinde beslemek ve bu ture kanalize olmak istiyorum.


Siz üstadlarima danışmak istediğim konulara gelecek olursam (forumda bahşedilmiş olupta benim tekrar sorduğum konu varsa şimdiden özür dilerim :)) ;

1. EBAcara için gorusleriniz nedir? Avantajlari dezavantajlari varmi? Size gore ben bu baligi beslemem-beslerim şu şu sebeplersen dediginiz neler var?
2. Forumda bu turle veya ayni karakterde akrabalariyla uğraşan hobidaşlarimi tanimak tanismak isterim. Ve bana bu tur icin kurulmuş ornek akbvaryumlar, hobiciler gosterirmisiniz?
3. Bu türün bakimiyla, yemiyle, sevdiği akvaryum yapisiyla (dekor, kum, bitki vb.) verebileceginiz irili ufakli bütün bilgilere açığım. Yükleyin beni:)
4. Elimdeki fazla turleri elimden cikartamiyorum, forumda ilan verdim, sahibindene de koydum ama yok bir türlü müşterisi çıkmıyor. Bu konuda bir tavsiyeniz varmi?
5. Ebacaralarin birlikte yaşayabileceği türler varmi varsa nelerdir?

Hepinize teşekkür eder esenlikler dilerim:)[EDIT]mirat,2016-07-13 23:34:33[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 15:42
1 Acaralar sağlam balıklardır, electric bluelar yapay varyete olduğundan daha kolay hastalanırlar, daha dikkatli olunmalı. Sıcaklık fazla oynamamalı, su daha sık değiştirilmeli.
2 Bilgim yok, türün profil sayfasından besleyenlere bakabilirsiniz.
3 Klasik bir orta amerikan balığı. İnce kum, kütükler taşlar konmalı. Bitkileri yemeseler de kazıp sökerler, o yüzden taşa kütüğe sabitlenerek bitki konulabilir. Ben jack dempsey bakıyorum, her türlü yemi kabul ediyor. Siz de kaliteli alman ya da amerikan mallarını kullanabilirsiniz.
4 Yaz dönemi hobiye ilgi düşer, şuan en dip zamanları normaldir, bekleyeceksiniz.
5 Diğer amerikanlara göre daha sakin türler. Yutamayacağı boyuttaki pek çok balıkla besleyebilirsiniz. Kendi grubundan orta- iri cichlid koyacaksanız 1-2 tane değil 9-10 balığınız olsun ki hiyerarşik denge sağlansın. 3-4 tane balık olursa dominant diğerlerini öldürene kadar hırpalar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir