Bir Anda Bulanıklılık


EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2016 12:15
Merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.. Konunun yeri burası değil ama açıkcası uygun bir yerde bulamadım. Benim Gayet temiz oturmuş berrak bir akvaryumum vardı fakat iki gün önce akvaryumuma iki yati kökü ekledim (2saat sıcak suda beklettim ve yıkadım) ve 2 hindistan cevizi kabuğu ekledim (30-40dakka kaynattım) ve ertesi sabah su okadar bulanmış ki bu akvaryum hiç böyle olmadı. Sanırım yüzey alanı arttığı için bakteriler yetersiz kaldı diye düşündüm bakteri kültürü ekledim ve bu sabah hala bulanık. Bu devam edicek mi ? Bakteri kültürü eklemem doğru mu ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeelaterÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2016
İl: Antalya
Mesaj: 420
SeelaterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2016 14:21
Akvaryum bulanıklığının bakteri kültürle değil yatı köküyle alakası var.2 saat değil 2 gün beklemeliydin.sıcak suda belletmen değil kaynatmalıydın kaba pisliklerini fırçayla temizleyip durladıktan sonra bir kovaya sıcak su ve kaya tuzu ekleyip belletmen lazımdı.sonra yine durmayıp temizleyip kovada sıcak su ve kaya tuzu eklenen lazımdı.ertesi gün durladıktan sonra akv kotmalıydın.bide bu işlere başlamadan önce nesne yardımıyla köklerde delikler açıp havasını almalıydın.kökler zaten akv suyuna salınıp yapacak ve yapmış onuda dinlenmiş suyla aralıklarla su değişimi yapıp akvdan uzaklıştıracaksın.zamanla oturur suyun dert etme.bide pamuksu nesne oluşacak akvda oda kabuk attığı için olacak zamanla geçer vatozlarında halleder.

Beğenenler: [T]157688,Bekir Can[/T]
Teşekkür Edenler: [T]157688,Bekir Can[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2016 14:37
[QUOTE=Seelater]Akvaryum bulanıklığının bakteri kültürle değil yatı köküyle alakası var.2 saat değil 2 gün beklemeliydin.sıcak suda belletmen değil kaynatmalıydın kaba pisliklerini fırçayla temizleyip durladıktan sonra bir kovaya sıcak su ve kaya tuzu ekleyip belletmen lazımdı.sonra yine durmayıp temizleyip kovada sıcak su ve kaya tuzu eklenen lazımdı.ertesi gün durladıktan sonra akv kotmalıydın.bide bu işlere başlamadan önce nesne yardımıyla köklerde delikler açıp havasını almalıydın.kökler zaten akv suyuna salınıp yapacak ve yapmış onuda dinlenmiş suyla aralıklarla su değişimi yapıp akvdan uzaklıştıracaksın.zamanla oturur suyun dert etme.bide pamuksu nesne oluşacak akvda oda kabuk attığı için olacak zamanla geçer vatozlarında halleder.[/QUOTE]
Teşekkür ederim paylaştığınız için. Dediğiniz gibi olur inşallah zamanla geçer

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir