Bitki - Nitrat ilişkisi ?


BirDeistÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 243
BirDeistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 01:34
Merhaba arkadaşlar, 120 litrelik bir canlı doğuran akvaryumum var. 2 yıl kadardır bu hobinin içindeyim. Çakıllar çok pislik tuttuğu için zemini deniz kumuyla değiştirdim. Çünkü balıklarım yavaş yavaş hastalanıp ölüyordu, zaman zamanda etrafa sürtünüp kaşınıyorlardı. Birçok şeyi denedim, iç, dış parazit ilaçları, kaya tuzu vb. Fakat benim sormak istediğim, cevap aradığım asıl birkaç soru var, bu konularda yardımızı istiyorum çünkü çok canımı sıkıyor  

1) Kuma bitki diksem, dipte oluşan nitratın azalmasında etkili olur mu? (su çeksemde kaşınıyorlar, hatta su çekip yeni su eklediğimde bile kuma sürtündüklerini görüyorum)

2) Filtremi geceleri yatarken kapatıyorum, hobiye başladığımdan beri böyle, bunun bir sakıncası var mı? ortada kaldım açıkcası, bazıları hayvanlar dinlensin öldürücek misin derken bazıları olmaz hep açık durmalı diyor   

3) Kumda, tabanda falan yararlı bakteriler oluşuyorsa hava motorunu açıp kumu havalandırdığımda iyi mi kötü mü yapmış oluyorum anlayamadım?

4) Atman F-201 marka filtremin gözüne birkaç seramik ekledim, faydalı parazitler üzerlerinde üresin diye. Fakat bunun üzerinde aynı zamanda zararlı bakteriler de üreyemez mi?

5) Kuma gömmediğim, köklere tutturduğum bitkiler var, bunları kuma diksem daha mı faydalı olur?

Biliyorum çok yoracağım sizi kusura bakmayın; fakat gerçekten bilmediğim çok şey var, yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Egemen CeylanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 285
Egemen CeylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2013 02:29
1-Etkili olur.
2-Kapatmamanız gerekiyor, akvaryumda balıklar akıntıdan savruluyorsa filtrenin çıkışını ön cama verin.Balıklarınız ölüm nedeni bu.
3-Kumu havalandırmak derken hava kabarcıklarıyla kum çok dağılıyorsa pek yararlı değil.
4-Zararlı bakterilerde ürer de zararlı bakteriler zaten hastalık yapıcıdır genellikle yani durduk yere çıkmazlar rahat olabilirsiniz.
5-Bitkileriniz rizomluysa (anubias gibi) doğrusunu yapmışsınız , fakat köklü bitkilerse deniz kumu çok ince olduğu için çürüyebilirler kökleri gelişemez ve yeteri kadar besin O2 alamayabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir