ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Egemen Ceylan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2012 23:35
Son Ziyaret:
12 Nisan 2022 18:22
Toplam Mesaj:
285 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Ceylan
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
İtü İmalat Müh. İng. 4.sınıf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Ceylan Konuşan Vatoz,Komando, bronz cory,Cüce Vatoz,Beta,Lepistes,Plati,Kılıçkuyruk,agassizi,rerio,karides. En zevklisi neyse o Canlı doğuran.

SON 10 MESAJI

Karideslerim Balıklarımı Yiyor
Uyumsuz canlınız yok tankta 200 litrede ayırmanızı gereken bir durum da yok ilk öncelikle. Su değerlerinde bir problem yaşıyor olabilirsiniz , karideslerin ölenleri yemesi normal. Test kiti ile su değerlernizi ölçmenizi öneririm.
Hamster Kendi Etrafında Dönüyor
Beyninde sıkıntı var ne yazık ki yakın zamanda size veda edecek , hamsterlar da tümör yaygın bir durum. Veterinerlerin cogunda bu operasyonu yapacak tecrübe yok ne yazık ki zaten yaşlı bir hamster sayılır , yemini bol tutun ödül mamalarından verin bolca.
Kışın Dayanabilirlermi
[QUOTE=AliKenter]


Derinlik sıcaklık değişim hızıyla değil buzlanmayla alakalı bir durum. Havuz yeterince derin değilse yüzeyden başlayan buzlanma dibe kadar inip balıkları içine hapsederek öldürür. Ancak Muğla'da kışın sıcaklığın 10 derecenin altına inebildiğinden bahsedilmiş. Bu da buzlanma riski yok denecek kadar az demek. O yüzden havuzun derinliği çok da problem değil. Antalya'da açık havuzlarda japon dahil çeşitli türlerin üretimini yapan işletmeler biliyorum. Benzeri Akdeniz yöresindeki diğer şehirlerde hatta belki Muğla'da bile vardır. [/QUOTE]

Aynısını söylüyorum bende, değişim hızıyla da alakalı bir durum fakat zaten buzlanma olmayacağı için ayrıntıya girmedim. Demek istediğim 50 cm yüksekliğinde ki bir havuzda su yüzeyi ile tabanı arasında b1-2 derece fark olurken , bu 1m derinlikte çok daha fazla farkediyor yüzey dışarı 10 derece iken taban 15-16 derece de anca oluyor ve çok daha yavaş ısı geçişi oluyor bu da hayvanlara adaptasyon için gereken süreyi tanıyabilir. Havuzun derinliği buzlanma olsa da olmasa da çok önemli bir faktör o yüzden.
Kışın Dayanabilirlermi
Kimse bahsetme zahmetinde bulunmamış ama belirteyim sıcaklığın önemi yok önemli olan havuzunuzun derinliği ne kadar? Kışı atlata bilmesi için 1-2 m arası en azından derinlik lazım ki oda 550litre için sizde olması zor gözüküyor. Derinliği sağlayamazsanız balıklarınız sıcaklık değişim hızını kaldıramayacaklardır.
Yok Böyle Bir Tür!
Barbus varyetelerinden biri kesin olarak kırma tür filan değil kolay gelsin, canlı doğuran da değiller sazansıgillerden. http://www.akvaryum.com/pethia_conchonius_gul_barbus_tatlisur_7_3213.asp
[EDIT]Egemen Ceylan,2015-12-21 20:08:05[/EDIT]
Ces akvaryum 4. levent ***** tebrikler
Bugün uğradım , çok sağlıklı Vieja nın 2 türü vardı biri Regani diğerini ne yazıkki hatırlayamıyorum , Ebjd vardı sağlıklılardı gayette sağlam balık çıkabilir aralarından arayan varsa bakmasını öneririm fiyatları da bu 2 balık için uygundu.
9 Litrelik Nano Tank Tür Tavsiyesi
O değil böyle 9 litreden akvaryum mu olur betta mı beslenir biraz düşünülmeden verilen cevaplar ilginç geliyor çünkü sonra betta drip sistemlerini görünce ouvv çok güzelmiş filan diyoruz. Halbuki o drip sistemindeki alan 9 litreden fazlamı değil genelde 2-3 litre bir de böyle düşünmek lazım.
.: Akvaryum Dergileri :.
Çok teşekkürler güzel bir arşiv oluşturulabilir gibi duruyor 
Freedom Lake G.terror Update :)
Çıngar filan çıkmaz bu ortamda balıklar sizden bizden şaşkınlar tek olmalarından ve suyunuz PH'na göre zaman içinde ölecekler, ölene kadar keyfini çıkarın madem biliyorsunuz diyebiliriz sadece, ayrıca balıklar sadece birbirlerine yaptıkları agresiflikten dolayı ayrı tanklarda bakılmazlar istedikleri su şartları farklı olduğu içinde farklı akvaryumda beslenirler bunu da araştırırsanız tam olur. :) Şimdilik iyi keyifler izlerken :)
Dişi diye aldığım kılıçkuyruk balığım
Sadece büyümekte olan bir erkek dişi olduğunu sanmıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.