Bitki Akvaryumu İçin Tavsiyeleriniz


anqelusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 63
anqelusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 02:36
Merhaba arkadaşlar, ufak bir tropikal akvaryum kurmaya başladım, lepistes beslemeyi düşünüyorum... Akvaryumumun ölçüleri Boy: 63 En:30 Yükseklik:42 ön camı bombeli, litre hesabını tam yapamadım ama sanırım 70 litre civarı.. Atman At800 iç filtre kullanıyorum, dış filtre alma planım vardı fakat akvaryumun üstü komple kapak olduğu için aklıma bir alternatif gelene kadar erteledim, ısıtıcı olarak ta atman'ın 100w lık ısıtıcısını kullanıyorum, elimde shark'ın 230w'lık bir ısıtıcısı da var ama üstünde derece ayarı vs. olmadığı için güvenemedim. Bu işte acemi olduğumdan sizlere danışmak istedim.

-Taban malzemesi olarak 10kg beyaz kum aldım, 1,5 saatten fazla yıkamama rağmen tam berraklığa erişemedim ve artık ellerimin acıdığını farkedince pes edip o halde akvaryuma koydum. 2 saatten uzun süredir filtre çalışıyor ama hala su berraklaşmadı, Sizce bir süre sonra geçer mi yoksa çıkarıp tekrar mı yıkamalıyım.

-Birkaç bitki aldım isimlerini bilmiyorum, uzun bir dal şeklinde birsürü yaprağı olan bir bitkiden 10 dal kadar aldım, pet shoptaki görevli bunları istediğim gibi kesebileceğimi söyledi, çok uzun olduklarından hepsini ikiye bölerek kuma gömdüm, gömdüğüm kısımdaki kum yüksekliği 12cm civarı. Herhangi bir sorun yaşar mıyım?

-Onun dışında bir de meyan kökü diye bir ağaç dalı aldım görevlinin söylediğine göre lepistes için iyi bir ortam hazırlıyormuş, üzerinde 3 çeşit bitkide vardı, biri yosun gibi, biri normal saksı bitkisi gibi yapraklı, diğeri ise küçük yapraklara sahip, bunları yosun gibi olan bitkiyle dala tutturmuşlar sizce bu sağlıklımıdır?

-Bitkilerin birinin içinden bir tür salyangoz çıktı, biraz araştırma yaptım büyük ihtimalle "katil salyangoz" denen salyangoz türünden, nereye saklandıysa bulamadım, fotoğrafını eklemeyi düşünüyordum... Herhangi bir zararı olur mu veya aynı tipte farklı tür bir salyangoz var mıdır?

-Bunlar dışında yeni bitkiler alma planım var, bir bilene danışmadan almamam gerektiğini düşündüm, sizce lepistes yavrularının rahat saklanması ve gelişimi için ne tür bitkiler almalıyım?

-Hava motorum var fakat kullanmıyorum, yeterli ışıklandırma ile bitkilerin fotosentezinin yeterli geleceğini söylediler. Sizce bu doğru mudur? Doğru değilse günde bikaç saat ben evde yokken havalandıma yapsam uygun olur mu? En sessiz olduğunu söyledikleri için atman'ın ufak bir hava motorunu aldım ama yine de çok rahatsız edici geliyor.

-Akvaryum iyice rayına oturana kadar içine balık koymamaya karar verdim, büyük ihtimal önümüzdeki hafta alıcam balıkları, sizce yerli üretim lepistes mi almalıyım yoksa ithal mi?

Sanırım aklımadaki sorular bu kadar, akvaryumun fotoğraflarını alta ekliyorum, dediğim gibi daha bulanık o yüzden net bir fotoğraf çekemedim, eğer temizlenirse yeni fotoğraflar ekleyeceğim. Herkese şimdiden teşekürler.

İlk Kurulum Hali


Şu anki görünümü


Akvaryumun arkasından bitkilerin biraz daha net görünümü

anqelus2011-11-29 02:52:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kafkaf82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 370
kafkaf82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 05:17
Akvaryum 79 litre, hesaplamalar bölümünden hesaplayabilirsiniz.
- Suyunuz bir süre sonra berrraklaşacaktir, tekrar yıkamanıza gerek yok.
- Bitkinizin adi eleado, bakımı kolay bir bitkidir sorun yaşamassiniz.
- Meyan kökü ( mango kökü ) lepistesler yumuşak sulari severler , bu kök suyu yumuşatiği için yetkili kişi bunu size önermiş. Yosun diye tabir ettiğiniz bitki ( java moss ) olabilir , hiç bir sorun yoktur.
- Katil salyangoz varsa bu iyiye işarettir çunku tanesi 3,4 tl civarinda , bu salyongozlar eşeysiz üreyen salyangozlari çoğalmasini önler onlari afiyetle yerler, Katil salyangozun oldugu yerde başka tür salyangoz olmaz.
- Bakımı kolay bitkiler almalisiniz; anubuas, eleado, java moss, çam v.b.
- Bu konu hakkında yorum yapamayacağim.
- Yerli üretim baliklar daha sağlamdir, kastaliklara karşi daha dirençlidirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anqelusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 63
anqelusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 08:40
Cevap için teşekkürler aklımdaki soru işaretlerinin çoğu silinmiş oldu, 10 saatin ardından su büyük ölçüde temizlendi fakat hala net sayılmaz, sanırım yarına kadar tam bir berraklık sağlanmış olacak, su netleştikçe yeni davetsiz misafirler görmeye başladım birisi ufacık bir katil salyangoz diğeri de ufacık bir elma salyangozu sanırım, bakalım daha neler çıkacak :) anqelus2011-11-29 08:41:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KurtulusmÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 86
KurtulusmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 09:03
Bence hava motorunu ihmal etmeyin. Akvaryum yeni. En azından dengeler kurulana kadar. Bence alışmaya çalışın :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 09:05
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp  incelemenizi tavsiye ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anqelusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 63
anqelusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 09:22
Bugün %40 oranında su değişimi yaptım, aradan birkaç saat geçtikten sonra su büyük ölçüde berraklaştı, yeni fotoğrafları ekliyorum, ve hala tavsiyelere açığım :)



anqelus2011-11-30 01:21:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir