ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
anqelus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2011 20:14
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2015 18:51
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan bayrak
Doğum Tarihi:
09 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Bardak

SON 10 MESAJI

İthal(akrilik) akvaryumlarda çizik giderme
Ürünü kullandıktan sonra iyice temizlemeniz halinde salınım yapacak bir durum oluşacağını sanmıyorum. Çalışma mantığını tam olarak anlatan bir açıklama yok fakat anladığım kadarıyla boşluğu doldurmaktan çok o bölgeyi aşındırarak çizikle aynı seviyeye getiriyor. Yani uygulama bittikten sonra yüzey üzerinde herhangi bir kimyasal kalmaması gerek. 

Tabii dediğim gibi bu benim tahminim, eğer çizik olan boşluğu kendi dolduruyorsa riskli olabilir.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Yaptım herhangi bir sıkıntı yok. Sadece iki kumanda devresini tek kumanda ile çalıştıramadım (içinde frekans ayarı vardır diye düşünmüştüm yokmuş) ama böyle de hoş oldu ikisini farklı renk açarak garip ara renkler cikarabiliyorum 😄
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Arkadaşlar aşağıdaki devreyi yapsam calısır mı? Yani 12v 25amper mi elde etmiş olurum yoksa 24v verip yakmış mı olurum? 25amper üstü trafolar fanlı olduğu için bu şekilde besleme yapmak istiyorum, yardımcı olursaniz sevinirim.

Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Yabancı forumlarda okuduğuma göre kumda kalıntı bırakıyormuş bakir sulfat. Yarın ziraatçı bir arkadaş sıvı şekilde olanlarından getirecek çok az bir miktarla deneyecegim. Limon suyu ortalıkta olanları öldürdü fakat su an kumun altından bikac tane daha çıktığını gördüm. Bu akşam da Limon uygulayıp duruma bakacağım olmadı bakir sulfat kullanmak zorunda kalcam gibi.anqelus2014-11-16 21:19:14
Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Şu an limon suyu döktüm ve işe yarıyor gibi duruyor, yarın duruma bakıp olmazsa dediğiniz ilacı temin ederim. Teşekkürler.
Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Hala yeterli bir çözüm bulabilmiş değilim, Percell Anti Snail diye bir ilaç aldım ama neredeyse hiçbir işe yaramadı.

Şu an tankta salyangozlar dışında hiçbir canlı yok, kumda kalıcı etki bırakmayacak her türlü kimyasalı deneyebilirim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Bursadaysan gel istediğin kadar vereyim. Dediğim gibi başlangıçta bende rahatsız olmuyordum ama bu kadarı fazla...anqelus2014-11-09 14:58:08
Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Merhaba arkadaşlar, akvaryumda tür değişikliği yapacağım bu sırada hazır akvaryum boşken adi salyangozlardan da kurtulmak istiyorum. Başta yararlı canlılar olduğu için hoşuma gidiyordu ama şu an sayılarından dolayı durum çirkinleşmeye başladı.

Salyangoz kapanı, salatalık gibi çözümlerle sayılarını azaltıyorum bir süredir ama yeterli bir çözüm olmadıkları gördüm. Helena, makrakanta gibi salyangoz yiyen canlıları da istemiyorum açıkçası, soylarını kurutacak kadar etkili olmadıklarını eski tankımda görmüştüm.

Daha önce kimyasalla adi salyangozlardan kurtulanlar hangi ilaç veya kimyasalı kullandıklarını söylerlerse sevinirim. Hazır satılan sıvı bakır ve çinko içeren salyangoz ilaçlarından mı kullanmalıyım, yoksa sıvı klor gibi havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar temin etmek daha mı etkili olur?

Bitkileri de gözden çıkarıp 2 kilo billur tuzu akvaryuma dökmeyi falan düşünüyorum şu an, kısacası boş akvaryumda uygulanabilecek ve akvaryum malzemelerine kalıcı hasar vermeyecek her türlü çılgın fikre açığım.



Tetra ex 700 sorunu
Bende ex 1200 filtremdeki ses sorunu için anadolu pet'i aramıştım adamın bi dövmediği kaldı. Her şeyi kurulum talimatlarına uygun yaptığımı anlatmama rağmen adam inatla hava kalmıştır, filtreyi yüksek bir yere koyup öyle çalıştır vs. ezbere şeyleri tekrarlayıp durdu.

Maalesef firmalar kendi ürünlerini direk satmak yerine bizi bu ithalatçı firmaların eline bıraktığı sürece hem ürünleri fahiş fiyatlara hemde arkasında duran biri olmadığını bilerek almaya devam edeceğiz.

Keşke ekol gibi yerli firmalar daha yeterli çözümler üretse de bizde bu firmalara kalmasak.

Aldığınız siteyi de belirtirseniz başkalarının da problem yaşamaması açısından iyi olacaktır.
Biri bana durumu izah edebilir mi?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.