Bitki Tankım Hakkında Sorular


HakanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Afyon
Mesaj: 151
HakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 17:04
Arkadaşlar selamlar;
Bende 85-60h-45 ölçülerindetank ve  kapakta 2 adet Osram aqua 18 wat 60cm ve 1 adet plips gün ışığı 60cm 18 wat florasan var. Tabanda en alt katmana jbl nin gübreli kumu 5 kg , üstünde lav taşı kırığı, onun üstünde midye kırığı,siyah lavtaşı kırığı ve küçük çakıl var yaklaşık 7-8cm kadar tanka co2 verilmiyor. Tankta 1 adet iç filitre saatte 700 litre debili ve 1 adet teratec 700 dış filitre var.Akvaryum ısısı 29 derece ve 2 adet 7-8cm diskus,2 cüce vatoz,2 makaranta,5 neon,4 zebra,3 kırmızı göz tetra,2 büyük elma salyongozu,1 sae bulunmakta.
Akvaryumun arka tarafında cripto türü bitkiler sarmış durumda, ön taraf ve yanlar sazlar tarafından sarılmış durumda, ortada ise 2 büyük ambuians,gül,ve yuvarlak yuvarlak yaprak açan sarmaşık gibi uzayan bir bitki ve yaprakları kırmızılaşan zeytinlerden var.
Arkadaşlar günde yaklaşık 8 saat ışıklandırma yapılmakta.Tank yaklaşık 4-5 aydır kurulu.Haftada yaklaşık %50 su değişimi yapılıyor.Arda seranın aspirin gibi olan tablet gübresinden bitkilerin dibine gömüyorum.
1-Cripto türü bitkilerimin yapraklarının kenarlarında siyah sakal yosunları çıkmaya başladı bunun sebe bi nedir nasıl engelleyebilirim.
2-Akvaryumda iç filitrem sürekli hava vermekte acaba hiç hava vermesem diskuslarım ve diğer balıklarım için sorun olur mu?Tanka fermante co2 versem bunun faydası olurmu bunu yaparsam tanka hiç oksijen vermiycekmiyim.
3-Bitkiler yeni yeni filizler veriyor ancak gelişmeleri çok yavaş bunu nasıl hızlandırabilirim.Sıvı gübre vermiyorum acaba hesaplı ve iyi bir sıvı gübre ne verebilirim birde haftada nerdeyse tankın yarısından su gidiyor sıvı gübrenin yararı olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 17:47
 İsmail bey eğer bitkileriniz yeterli düzeydeyse tanka o2 vermek yerine fermante sistemle co2 verirseniz bitkiler tankın o2 ihtiyacını karşılayacaktır. Sakal yosunu aşırı besinden kaynaklanabilir. Yemlemeniz ne miktarda bu önemli. Eğer fazlaysa ve balıkların yiyemediği yemler kalıyorsa yemlemeyi azaltın. Tablet gübreyi 1-2 aylık periyotlarda uygulayın fazlası yosun problemi sebebi olabilir. Co2'yi en basit olarak iç filtreniz ile verebilirsiniz yada kendin yap sistemlerdeki difizörlerden yapabilirsiniz. Sıvı gübre içinde Ticari ilanlar'daki Tunç Sönmezoğlu'nun gübresini incelemenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir