Bitki Tavsiyesi


cemalchiefÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2016
İl: Usak
Mesaj: 125
cemalchiefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2019 20:18
Yaklaşık 120 litre akvaryumum var. 6 adet japon 1 adwt copcu nasipse 2 tane vatoz olacak. 1 mini dış filtre 1 ic filtreyle destekliyorum. Su sıcaklığı 22 derece civarı ve zeminden yaklasık 5 cm yi geçmeyecek bitki eklemek istiyorum. Tohumlama ile çıkartacagim ve bitki önerisine ihtiyacım var. Sizce bu balıklara uygun ve istediğim buyuklukteki bir bitki tavsiyeniz var mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8654
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2019 14:28
Öncelikle baktığınız tür için hacim biraz dar olmuş. Daha doğrusu sayı biraz fazla. Bir yada iki eksiltme yaparsanız daha uygun olur.
Ayrıca coryi çıkarmanız ve vatoz eklememenizi öneririm. Birkaç dakka önce bir arkadaşın konusuna yazdığının aynısını kopyalıyorum. Aynı şeyler vatoz için de geçerli. [:iyi:]
Ayrıca coryleri akvaryuma koymanızı tavsiye etmem. Hem cory sürü balığı dır ve en az yedi tane bakılmalıdır. İki tanesi strese girecektir.
Japon balıkları biraz büyüğünce caryleri yutmaya çalışabilir. Hatta cory küçük yada japon büyükse yakın zamanda hem corynizi hem de sırtındaki dikenler ile zarar verdiği japon balığını kaybedebilirsiniz. Tüm bunları kenara bıraksak bile iki balık farklı habibatların balıklarıdır ve japona balığının yaşam şartları corye, coryin yaşam şartları japona uymaz.

Sorduğunuz soruya gelirsek. Japon balıkları bitkisel beslenir bildiğiniz üzere. Ve bitki eklemesi yaparsanız anında yer bitirirle. Hele de incecik yaprakları olan zemin bitksini mafederler. [;)] Yani istediğiniz şey pek mümkün değil. Bitki eklemesi yapmak istiyorsanız sert yapraklı anubias veya java fern alabilirsiniz. Yeni çıkan filizleri kemirrbilirler ama sert olanlara birşey yapamazlar. Ayrıca bambu tarzı bir bitki de ekliyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir