Bitkiler


kadir92Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 185
kadir92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2008 12:15

bitki                            

AKVARYUM BİTKİLERİ
   Akvaryum bitkileri akvaryumların doğal ve güzel görünmelerini sağlarlar. akvaryu balıkları nasıl dünyanın değişik yerlerinden geliyorsa onlarda dünyanın çesitli yerlerinden gelirler. Kimi soğuk suyu tercih eder kimi sıcak,kimi çok ışık ister kimi az. Bu nedenlerden dolayı aldığınız ve almayı düşündüğünüz bitkileri iyi tanımanız gerekir. Yoksa bir iki ayda bir durmadan yeni bitki almanız icap edebilir.

                             Bitkileri Tanıyalım
-Işıklandırma: Iışık bitkilerin fotosentes yapabilmesi için gereklidir. Böylece bitkilerin sağlıklı yaşaması, gelişmesi ve hatta coğalması/üremesi sağlanabilir. Gerçi çoğu bitkinin değişik ışık gereksinimi olduğu halde genel olarak sıkca bitkilendirilmis akvaryumlarda ne kadar çok ışık olursa bitki gelisimi o kadar iyi olur.
-Karbondioksit: Fotosentesis sırasında bitkiler günes/ışık enerjisini kullanarak Karbondioksit yakalarlar. Bu Karbondioksit bitkinin bütün hücrelerini insaa eden temel karbon parçacıklarını yapar. Yetersiz ışıklandırılmis bir akvaryumda bitki gelismesini sınırlandıran ısıkdır. Balık ve bakterilerin yaptığı Karbondioksit bu kosullar altında yeterlidir. Fakat cok iyi ışıklandırılmıs bir akvaryumda bitkilerin gelismesini Karbondioksit yetersizliği sınırlar. Bitkiler büyümezmi? Tabii ki büyürler fakat bitkiler istedikleri (veya maksimum) gelişme hızına ulaşamazlar. Suya Karbondioksit eklemek bitkilerin gelişmelerini büyük ölçüde hızlandırır ve akvaryumlarınızdaki bitki gelişmesi kitaplardaki fotoğraflara taş çıkaracak şekilde olur.
   Peki akvaryuma karbondioksit nasıl eklenir? İlk önce şunu bilelim. Suda Oksijen ve Karbondioksit birbirinden bağımsız iki sistemdir. Yani suya Karbondioksit eklemek Oksijen oranını azaltmaz. Bu lafı biraz daha açalım. Aynı akvaryuma hava pompalama gibi CO2 damlacıklarida daha iyice suya karışmadan yüzeye çıkar ve havaya karışırlar. Bu yüzden akvaryuma çok fazla co2 ekleme gibi bir durum söz konusu zaten olamaz.
bitliAlintidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir