ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadir92
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2006 18:05
Son Ziyaret:
02 Mart 2009 08:00
Toplam Mesaj:
185 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Akan
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kadir akan
100lt bos

SON 10 MESAJI

Balik Hafizasi

 Balıklar beş saniye önceyi unutsa eş tutamaz.Yada yavrularını koruyan balıklar,bir akvayumda birden fazla çift zebra olsa yinede anne baba kendi yavrularini koruyor.Her nekadar anne hissediyor ise bıle yinede hafıza ile alakası var.

Balik Hafizasi
 Cakar iki tasin birbirine vurulmasiyla ses cikaran bir alet.
Salyangozların hepsi zararlı mı? (Resimli
 Bu yabani salyangozları çıkarmanızı öneririm. Onlar yüzünden çok çekebilirsiniz. Balıklara yapışıp ısırma gibi çok kötü bir alışkanlıkları vardır. 30 cm bir bitkiyi 1 saate kalmaz yerler. Bu salyangozların aynısı benim akvaryumumda oluşmuştu. Göl salyangozudur. 4 haftalık hali ile 100 yumurta bırakır. Sizinki 5-6 haftalık. Ayrıca mantar gibi hastalıklar taşıyabilirler. Genellikle bitkilerle beraber gelir.
Tek yapabileceğiniz yumurtaları toplamak ve balıkları ayırıp kumu 100 derece suyla "haşlamak".
Demir2008-03-15 19:53:21
Amatör japon akvaryumum
  Bence siz fazla acele etmissiniz.Bir kere akvaryum daki suyun oturmasi icin baliksiz iki gun filtre calistirmaliydiniz.Kabuk gibi seyler inci govdenize zarar verebilir.Ayna baliklari strese sokabilir. copculer 4 ten az olduklari zaman agresif ve korkak olurlar(kendimden biliyorum).Canli bitki olmamasi akvaryum daki ekolojik durumun tam oturmamasina neden oluyor.Eger bunlar japon olmasaydi onlari bi kac gun sona kaybederdiniz.Iyiki japonlar karp ailesinden ve cok fazla ozen istemiyor.Ama yinede onlar canli ve onlara daha ozenli bakmaniz gerek
Bir dahaki sefere akvaryum kurarken bunlara dikat edin.
Akvaryumunuz hayirli olsun.Umarim sadece iyi seyler gorursunuz.
Bitkiler

bitki                            

AKVARYUM BİTKİLERİ
   Akvaryum bitkileri akvaryumların doğal ve güzel görünmelerini sağlarlar. akvaryu balıkları nasıl dünyanın değişik yerlerinden geliyorsa onlarda dünyanın çesitli yerlerinden gelirler. Kimi soğuk suyu tercih eder kimi sıcak,kimi çok ışık ister kimi az. Bu nedenlerden dolayı aldığınız ve almayı düşündüğünüz bitkileri iyi tanımanız gerekir. Yoksa bir iki ayda bir durmadan yeni bitki almanız icap edebilir.

                             Bitkileri Tanıyalım
-Işıklandırma: Iışık bitkilerin fotosentes yapabilmesi için gereklidir. Böylece bitkilerin sağlıklı yaşaması, gelişmesi ve hatta coğalması/üremesi sağlanabilir. Gerçi çoğu bitkinin değişik ışık gereksinimi olduğu halde genel olarak sıkca bitkilendirilmis akvaryumlarda ne kadar çok ışık olursa bitki gelisimi o kadar iyi olur.
-Karbondioksit: Fotosentesis sırasında bitkiler günes/ışık enerjisini kullanarak Karbondioksit yakalarlar. Bu Karbondioksit bitkinin bütün hücrelerini insaa eden temel karbon parçacıklarını yapar. Yetersiz ışıklandırılmis bir akvaryumda bitki gelismesini sınırlandıran ısıkdır. Balık ve bakterilerin yaptığı Karbondioksit bu kosullar altında yeterlidir. Fakat cok iyi ışıklandırılmıs bir akvaryumda bitkilerin gelismesini Karbondioksit yetersizliği sınırlar. Bitkiler büyümezmi? Tabii ki büyürler fakat bitkiler istedikleri (veya maksimum) gelişme hızına ulaşamazlar. Suya Karbondioksit eklemek bitkilerin gelişmelerini büyük ölçüde hızlandırır ve akvaryumlarınızdaki bitki gelişmesi kitaplardaki fotoğraflara taş çıkaracak şekilde olur.
   Peki akvaryuma karbondioksit nasıl eklenir? İlk önce şunu bilelim. Suda Oksijen ve Karbondioksit birbirinden bağımsız iki sistemdir. Yani suya Karbondioksit eklemek Oksijen oranını azaltmaz. Bu lafı biraz daha açalım. Aynı akvaryuma hava pompalama gibi CO2 damlacıklarida daha iyice suya karışmadan yüzeye çıkar ve havaya karışırlar. Bu yüzden akvaryuma çok fazla co2 ekleme gibi bir durum söz konusu zaten olamaz.
bitliAlintidir.
Balik Hafizasi
Balik Hafizasi 

Japon%20BalıklarıGenel olarak baliklarin hafizalarinin cok kisa oldugu dusunulur. Bu yuzden baliklarin kucuk canaklarda rahatca yasadıgı varsayilir. Ozellikle Japon baliklarin (Goldfish) -aslinda ilk olarak Çin’de evcillestirilmis bir tur ama biz nedense Japon balığı diyoruz - hafizalarinin uc saniye kadar oldugu sanılıyordu.

Gelgelim Avustralya’da 15 yasında bir lise ogrencisi bunu aksini ispatlamıs. Yaptigi test kisaca şöyle: Rory, akvaryuma ilk once bir cakar yerleştirmis, daha sonra bu cakar her caktıgında balıkları beslemeye kalkmıs ve balıkların cakara yuzme surelerini olcmus. İlk baslarda balıkların cakara gitmesi dakikaları bulurken uc hafta sonunda bu sure saniyelere dusmus. Daha sonra Rory besleme surecinden cakarı cıkartmıs.

Altı gun sonra Rory cakarı tekrar akvaryuma koymus. Balıklar çakarı neredeyse bir hafta gormemio olmalarina ragmen yemek ve cakar arasindaki iliskiyi hatırlayarak 4.4 saniye içinde cakara yuzmusler.

Bu basit deney japon baliklainin en azindan bir seyi akillarinda yedi gun boyunca tutabildiklerini gosteriyor. Bir daha baliginizi ufacik bir kaba koymadan once bunu dusunun.

Japon bakanlar için önemli haber

Çok teşekkürler.

Saygılar.

çiftleşme

 Çiftleşmez.

Saygılar

Akvaryum Kimyası Hakkında

  Seranın kitleri var. Genellikle hepsini içeriyor ve kaliteli.Ama az pahalı.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.