Bitkilerim ölüyor, bu kombinasyondan hangisi olsun


MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 17:19
Ayda sadece 1 kere eve geldiğimden bitkilerimin büyük bir kısmı ölmüş, çoğunluğu çürüme şeklinde ayrıca dekorda yosunlanma başlamış.

Akvaryum 88x38x35(H) boyutunda, gübre olarak hiçbir şey kullanıyorum. Bleheri ve Pervula bitkilerim mevcut. Pervulaları ekleyene kadar Bleheri 25 yapraklı yemyeşil yapraklara sahipti, şimdi köküne ilerleyen bir çürüğü var ve çevresinde sağlam sadece 4 yaprağı kaldı ve bu sadece 2 haftada oldu. Pervulalar da gittikçe azalıyor artık.

Canlı olarak 1e 2d Aymoli + 15 yavrusu var daha yeni doğdular. 2 Cüce vatoz 1 SAE 6 çöpçü var. Dış filtrem Eheim 2213 PH7.0 sabit değerde su ısısı 26derece sabit.

Gözüme gübre olarak 
Reeflower All Inclusive, Reeflower Potash, JBL FerroTabs, JBL Kugeln kestirdim. 
Bunlardan hangi kombinasyon en doğrusu olacaktır. Eklemek istediğiniz Sera ürünü varsa o da olur. Reeflower markasını hiç kullanmadım sadece yoğun element yapısı ilgimi çekti ve fiyatı uygun.

Akvaryum bir dengeye gelse tanıtım konusu açıcam hala bekliyorum 4 ay oldu kuralı...

Her şeyden önce sudaki partikül ve bulanıklığın da dikkatimi çekmesi üzerine önce Sera BioNitrivec ile girişicem. 24 Saat sonrasında gübreleri uygulayacağım. 

Yukardaki ürünlerden en doğru kombinasyon yada sizin önereceğiniz nedir. DIY ürünleri tavsiye etmeyin yarın çok kısıtlı bir zamanda gidip alıp dönüp uygulama yapıcam, semtten semte koşacak vaktim yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir