Bitkili 80*55*45 tatil sonu Moss bahçesi sy:5


zed43zÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 175
zed43zÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2010 23:40
Java mossu suya bıraktığınızda zaten dibe çöken bir bitkidir. Suda hareket etmemesi için ilk zamanlar  akıntı vermedim 1 hafta gibi bir sürede de zemindeki lav kırıklarına kendiliğinden tutundu ve sabitlendi, bu saatten sonrada akıntıda sorun oluşturmadığı için küçük bir filtre taktım. İlk aşamada oynamaması için üzerlerine küçük taşlar koymanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

syasarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 467
syasarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 08:34
Genel bütünlüğü bozan bazı bitkiler var tankınızda. Tek tek dikilmiş sağda kırmızı ve arkada yeşil rotala benzeri bitkiler... Bunları sökerseniz yada daha sık dikerseniz daha doğal gözükecektir kanaatindeyim.
Bunun dışında çok güzel ve farklı bir çalışma olmuş. Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PoLeNÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3
PoLeNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 23:02
merhabalar.
ismim Evren.
öncelikle akvaryumlarınız gerçekten takdire şayan. Uzun süredir  akvaryum meraklısıyım ve genel olarak astronot besledim. şuan küçük ve yavrulamayan türlere merak saldım ve  basit bir yolla tabanda yayılmasını istediğim bir bitki türü yetiştirmek istiyorum ancak siz profesyonellerin yazılarını okuduğumda  bitki akvaryumunun oldukça  deneyim ve zaman isteyen bir durum olduğunu gördüm ve açıkçası gözüm de korktu :) .. ayrıca  bu siteyede yeni üye oldum . moss  türü bu bitkiyi basit bir şekilde yetiştirebilirmiyim çok merak ediyorum.bu  konuda  yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum...  saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 17:15
Tebrik ederim Korhan Bey, bitkili akvaryumunuzun resimlerini hayranlıkla incelerken uzun süredir araştırdığım ve tam olarak kesin bir bilgiye ulaşamadığım, bütünüyle denemeye de cesaret edemediğim bir uygulamayı da büyük ölçüde yapıyor olduğunuzu gördüm. Aynı akvaryumda karides, cüce vatoz, Sea bulunduruyorsunuz. Bunların her biri bitkili akvaryumlarda istenmeyen yosunlaşmayı tüketecek canlılar. Fakat her birinin de uzmanlık alanı veya alanları farklı. Eğer bu canlılar aynı tankta sorunsuz bir şekilde beraber yaşayabiliyorsa pek çok yosun sorununa çözüm bulunmuş olur. Bu canlıların beraberliği hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Yetişkinler arası ilişkiler, yavrulara yönelik saldırganlık ve hatta yavruların yaşatılıp yaşatılamayacağı gibi konular. Bir de şayet tecrübeniz varsa listeye Moli'yi de eklemek çok yararlı olacaktır.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir