Bitkili Akvaryum Armatür Yapımı


orcuncetinÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 15
orcuncetinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 22:43
Herkese Merhaba,

50Lt'lik akvaryumdan 85x40x50 ölçülerinde bir akvaryuma geçiş yaptım.Yeni akvaryumu alalı 1 ay'ı geçmesine rağmen bitkili yapacağım için hala boş durmakta.Bir türlü armatür yapımını başaramadım  Pes etmekte istemiyorum.

2 kere denedim şuan 3.yü deniyorum.Hazır armatürler bu kadar pahalı olmasaydı bizlerde faydalanabilirdik tabi.Forumda bir çok konuyu defalarca okudum.Borudan,köpükten,kablo kanalından vs bir sürü DIY sistem yapmışlar.Bir çoğu asma bir çoğu full kapak.

Gelelim benim problemime.Yağmur marka bir akvaryum aldım.Üzerinde tek bir kapak 25w balast 1 adet T8 takılacak kadar yer var.Bu kapaktan bir adet daha alıp iki kapağa da  2xT5 yapsam akvaryuma sıfır olacağından ısıyı artırır ve kapağı fazla ısıtır bir sorun teşkil eder diye düşünceliyim.Aslında birazda yıldım armatür yapımından.Bir an önce kurmak istiyorum akvaryumu.

Görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.Uygun rakamlarda elektrik bağlantıları hariç armatür yapan varsa ÖM'den ulaşabilir.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 04:31
Reflektor nickli Celal amcadan fiyat alabilirsin, ben kendisinden 10 aded t8 reflektör aldım mükemmel derecede yansıtıyor. Kendisiyle reflektör haricinde özel armatür yapımı hakkında konuşmuştum çok güzel fiyat verdi. Akvaryumum 2 metre boyunda aynı özellikleri içeren hazır bir armatür bulamadım 1.60 metre armatür buldum oda Celal amcanın verdiği fiyatın 3 katı fazlaydı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir