Bitkili Akvaryum İçin Aydınlatma Önerisi


SupreMarcyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 53
SupreMarcyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2020 02:55
Merhaba, benzer çok konu var ama aradığımı bir türlü bulamadım.
70*30*35 ebatlarında bir akvaryuma sahibim, bu hobiye yeni başladım. Zeminde sadece hagen kum var, bitkilendirme ve süslerden sonra yaklaşık 40-50L su olacağını tahmin ediyorum.

Bu forumda ve bazı internet sitelerinde "kolay bitki paketi" adı altında satılan türlerden kullanmak istiyorum, bu akvaryum hediye gelmişti üzerinde floresan bi aydınlatma var ama bitkiler için yetersiz olacağını düşünüyorum. Aydınlatma konusunda da kafam çok karıştı bu konuda gördüğüm kadarıyla çok fazla değişken var akvaryumun yüksekliği olsun, ışığın türü olsun, açısı, watt değeri lümen değeri hepsi birer değişken olduğu gibi bazı bitkilerin yüksek ışığı sevmesi, bazılarının ise yüksek ışıkta zarar görmesi gibi verilerin içinde boğuldum.

Benim akvaryumum için aydınlatma panelinden floresanı sökeceğim yerine ne kullanmalıyım? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan destek almayı isterim. Hangi ürünleri almalıyım hengi ışık türünden ne oranda kullanmalıyım, power supply gerekir mi gerekirse hangi özellikleri taşımalı gibi bir çok bilgiye ihtiyacım var.

Not- CO2 sistemim yok, akvaryuma eklenecek canlı konusunda da ayrıca destek talep edeceğim :)

Destek ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. [EDIT]SupreMarcy,2020-12-27 02:57:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir