bitkili akvaryum yardım ve tavsiyeler


BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 20:27
Kenan bey kurulumunuz hayırlı olsun, umarım istediğiniz görüntüye kavuşursunuz.Genel görünüm itibariyle çok doğal görünüyor, ancak zevk meselesi olmakla birlikte sağ taraftaki küp ve içinden dökülen taşlar inşaat alanı izlenimi verdi bana. O küpü çıkarıp yerine bitki ekerek o alanı da bitkilendirebilirsiniz. Tabi bu benim düşüncem, siz beğeniyorsanız sorun yok. Işıklandırma konusunda 35 litreye 30 watt şuan için biraz fazla bence. Litre başına 1 watt,  high tech dediğimiz yüksek destekli tanklarda karbondioksit ile birlikte zemin bitkisi yetiştiriliyorsa kullanılır. Şuan litre başına 1 watt kullanıyorsanız yosun sorunu yaşayabilirsiniz. Bu arada bilginiz yoksa "akvaryumlarda karbondioksit kullanımı" konusunu araştırmaya bence. Balık konusuna gelirsek plaity ve tetralar farklı habitatların (doğal olarak farklı su şartlarının) balıkları. Neonlar yumuşak ve asidik su severken platyler biraz daha sert suları sever. İki türe bir arada bakabilirsiniz bir sorun olmaz ancak şuanki görüntüye bakacak olursak akvaryumunuz tetra türleri için daha uygun. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

robokenÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 205
robokenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 21:26
[QUOTE=BlueFall]Kenan bey kurulumunuz hayırlı olsun, umarım istediğiniz görüntüye kavuşursunuz.Genel görünüm itibariyle çok doğal görünüyor, ancak zevk meselesi olmakla birlikte sağ taraftaki küp ve içinden dökülen taşlar inşaat alanı izlenimi verdi bana. O küpü çıkarıp yerine bitki ekerek o alanı da bitkilendirebilirsiniz. Tabi bu benim düşüncem, siz beğeniyorsanız sorun yok. Işıklandırma konusunda 35 litreye 30 watt şuan için biraz fazla bence. Litre başına 1 watt,  high tech dediğimiz yüksek destekli tanklarda karbondioksit ile birlikte zemin bitkisi yetiştiriliyorsa kullanılır. Şuan litre başına 1 watt kullanıyorsanız yosun sorunu yaşayabilirsiniz. Bu arada bilginiz yoksa "akvaryumlarda karbondioksit kullanımı" konusunu araştırmaya bence. Balık konusuna gelirsek plaity ve tetralar farklı habitatların (doğal olarak farklı su şartlarının) balıkları. Neonlar yumuşak ve asidik su severken platyler biraz daha sert suları sever. İki türe bir arada bakabilirsiniz bir sorun olmaz ancak şuanki görüntüye bakacak olursak akvaryumunuz tetra türleri için daha uygun. [/QUOTE]

Tavsiyeler için teşekkürler.
Aydınlatmayı daha önceki yorum ve verilen tavsiyeleri ve diğer bitkili akvaryumlarda okuduğum doğrultuda arttırma yoluna gittim. Yosun konusunda haklısınız işin açıkçası benim korktuğum nokta da bu. Yosun işini elma salyangozlarıma ve vatoza teslim edeceğim artık :)
Küp konusuna gelince haklısınız koyduktan sonra bende çıkartmak istedim fakat cüce vatoza iyi bir yuva olur diye sonra vazgeçtim. İçi boş daha kötü gözüküyordu bende biraz lav kırığı ekledim. Etrafını da bitkilendirip arka planda vatozlara bir sığınak şeklinde bırakmayı düşünüyorum. ama işin gerçeği süreklide gözüme batmıyor değil.

Aydınlatma konusunda araştırmaya devam ediyorum sizin tavsiyenizi de kulağıma küpe olarak taktım. İnş sağlıklı bir çözüm bulacağım.

Plati'yi almadan önce çok düşündüm. Tetralarla birlikte besleyen arkadaşlarla konuştum, forumdan biraz takip ettim. Genel anlamda kimse sorun yaşamamış. Öyle olunca bende denemek istedim. İnş bir sorun yaşamam
Tekrar ilginiz için teşekkür ederim
Saygılar



roboken2014-01-15 10:52:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir