Bitkili Akvaryuma Geçiş Hakında Sorularım


TahaSelimYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 25
TahaSelimYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2023 17:56
Sevgili saygıdeğer, hobici abilerim ablalarım bitkili akvaryuma geçiş sürecinde bazı sorularım olacaktı.

İlk başta bitkili akvaryuma geçerken kendi akvaryumumdaki bazı malzeme ve hayvanları tutmak istiyorum onların alıcağım kum yada canlılara zararı varsa bilgilendirirseniz benim için gayet iyi olur. İlk koymak istediğim canlıları alta yazdım ilk defa bitkili akvaryuma geçicem o yüzden yazıyorum canlıları boşu boşuna harcamak istemiyorum. Alacağımı düşündüğüm canlıları alta yazdım.

Balıklar:

1. Lepistes
1.1 HB white yada Full white lepistesten yavru almayı azda olsa düşünüyorum

2.Corydoras
2.1 Venezuela türleri ile başlamak istiyorum ilerleyen süreçte panda da olur.

3.Cüce Vatoz Lda 16 tül yada L144 tül olabilir
3.1 Vatozlarda yeni yapıcağım akvaryumda yavru almak istiyorum onlar içinde basit bir şekilde hindistan cevizi kabuğu kulanıcam (sert kısmı).

4.Kuhli
4.1 Onu öylesine koymak istiyorum şuanki akvaryuma almak için müsait değil ama yeni akvaryumda güzel duracağını düşünüyorum.

5.SAE
5.1 SAE şuan kendi akvaryumuma yosun yiyici olarak aldım ve bitkili akvaryumda kumda istemeyerek oluşabilicek algea yada dekorların ve bitkilierin üstünde oluşabilicek yosunlarıda yer diye düşünüyorum.
5.2 SAE Corydoraslara, Kuhliye yada Lepisteslere zarar verirmi asıl merak etiğim benim şuan bu.



Kum Tabanı ve Dekorlar

1. İlk başta okuduğum bazı makalelerde aquaclay için jbl yada eurostar alabilirsiniz yazmıştı ama ben eurostarın ucuz olan bir versiyonunu buldum ama bazı yazarlar (hobiciler) bitki akvaryumunda 3 4 tabanlı kum tercih ediyorlar ama su değişikliği yaparken bu kumlar karışıp görsel bozukluk yaratır bunun hakındada destek istiyorum sizden.

2. Tasarım olarak ortada bir dağ şeklinde bir yapı ve yanlarından çıkıcak şekilde anubias koymak istiyorum bunun içinde şuan adını bilmediğim bir kaya türü var akvaryumda onu kulanmak istiyorum.



Malzemeler

1. Akvaryumda şuan sadece bir tane güçlü sebo marka iç filtre bulunuyor tek başına şuan akvaryuma yetiyor ama görüntü açısında çok kötü gözüküyor.

2.Eheim marka ısıtıcı var.



Dış filtre

1. Şuan alınacak dış filtre hakında pek bir fikrim yok çünkü şu aralar maalesef çok pahalı ama biraz para toplayarak yeterli miktara ulaştım (alınacak filtre konusunda ).


2. Sizden 200 litre için dış filtre önerisinde bulunmanızı isteyecektim.

3. Sesiz olması benim için çok önemli.



Bitkiler

1. Gel gelelim asıl konumuza ilk başta alacağım bitkiler için CO2 gerekiyormu .
1.1 Alacağım bitkiler tek katmanlı aquaclay kum türüne uyuyormu.

2. Alacağım Bitki Türleri.

2.1 Gül 4-5 kök.

2.2 Limon 4-5 kök.

2.3 Christmas Moss

2.4 Java Moss

2.5 Crypto Türleri gene 4-5 kök.

2.6 Zeytin 4-5 kök.

2.7 Saz (cüce) 8-9.

2.8 Dev saz 10-11 (elimde olduğunda).

3. Su yoncasını nasıl çıkartacağım hakında gerçekten hiç bir fikrim yok hala anlamış değilim belirli bir alana ekip olabilirmi diye düşünüyorum bide yeni alacağım aquaclay kum bunları çıkartmak için yeterlimidir.



Biraz fazla soru sormuş olabilirm kusuruma bakmayın bu hobide yeniyim ve güzel bir bitkli akvaryuma geçmek istiyorum lütfen değerli abilerim ablalarım beni bu bitkili akvaryum konusunda desteklerseniz size çok teşekür ederim.

İyi hobiler Taha Selim Yılmaz.

[EDIT]TahaSelimYILMAZ,2023-01-24 19:32:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir