Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.


averkinÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 89
averkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 11:05
Çay içeriğindeki teofilin, kafein, çeşitli antioksidanlar ve zengin mineraller ile strese iyi geldiği gibi antibiyotik ve anti virütik etkisi ile hastalıkları tedavi edici en azından tedaviyi destekleyici özelliktedir. Akvaryumlarda özellikle mantar tedavisinde ve yumurtaların mantarlaşmasını önlemede eskiden beri kullanılan bir yöntemdir.
Ancak çay kullanımı ph'ı düşürdüğünden organik atıkların yüksek olduğu söz gelimi yürek v.s. ağır yemlerin kullanıldığı yada periyodik su değişimlerinin ihmal edildiği tanklarda ani ve  aşırı düşüşlere yol açabilir ve balık kayıplarına varan sorunlara neden olabilir. Yine gelişme çağındaki discusların kemik ve iskelet yapısının gelişimi için nispeten sert sular ideal olduğundan ph düşürücü özelliği ile  çayın yavru tanklarında kullanımı uygun değildir. Ancak erişkin balıklarda ve üreme tanklarında yumurtaların mantarlaşmasını önlemede kullanılabilir.
Akvarist arkadaşlarımızın amazon nehrinin siyah ve asidik su şartlarını sağlamak adına peat, torf, mangrove kökleri v.s. gibi humik asit salgılayan doğal maddelere yönelmesi kanaatimce daha uygun olacaktır. Ama tüm bu maddeler ph üzerinde dalgalanmalara sebebiyet vereceğinden dikkatli kullanılmalıdır. Akvaryumlarımızdaki discuslar hibrid(melez) türlerdir ve doğal habitatının aksine nispeten sert sulara adapte olmuş ve geniş bir ph bandını tolere edebilen balıklardır. Bana göre discusları üreme dönemleri haricinde 6,5 ph üstünde beslemek  daha doğru olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet4141Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 19
mehmet4141Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2014 14:49
Çok teşekkürler erkin bey cevabınız gerçekten bilgilendirici oldu.önder bey e de katılmadan edemeyeceğim.üstadlarımızı bekliyoruz.çay konusunda erkin bey son derece doğru noktalara temas etmişler.zaten bende çayı haftalık su değişimlerinde 1 litreye 1 mg gelecek şekilde ekliyorum.akvaryumda birçok ağaç türü var.çeşme suyu ph ı 7,8 ancak akvaryumda bu 7,4 e imiyor.iletkenlik ve sertliği ise maalesef istenilen noktaya indiremedim.yanlış müdahale olmaması açısından da çok müdahele etmedim bu olaya.Ancak çay kullanımı ph noktasında işime yarıyor.kullanım amacımda aslında bu...akvaryumdaki ph derecesine dinlendirdiğim suyu çekiyorum.Ama bunun yanında farklı etkileri olduğunuda yakaladğım için detaya girip buraya yazdım.Aslında kullanım amacım ph dengesini bulmak.çünkü ph minus ve benzeri kimyasallları hiç kullanmadım,kimyasalları çok önemli problem olursa devreye alırım diye düşünüyorum.çay daha doğal bir müdahale olarak geldi bana.mesela kırmızılardan bir tanesi genelde saklanıyor,çok acıkmadıkçada görünmüyor.kovalamacalardan da yılıyor.:)))ama su değişiminde çıkıp diğeri ile kurlaşmaya yemleri almaya başlıyor.İletkenlik ve sertlik üzerinde ise kullandığım oranlarda çay herhangi bir düşüş veya artışa neden olmadı. mehmet41412014-02-08 14:52:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drunk2013Çevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 31
drunk2013Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2014 22:37
Maşallah allah nazarlardan saklasın inşallah herşey dilediğiniz gibi olur..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet4141Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 19
mehmet4141Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 15:48
Uğur bey çok teşekkür ederim.İnşallah hepimizin herşey istediği gibi olur..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir