ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
averkin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2011 19:01
Son Ziyaret:
05 Ekim 2018 14:11
Toplam Mesaj:
89 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkin KÜRTÜN
Doğum Tarihi:
26 Mart 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


0542 581 20 65

SON 10 MESAJI

Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
[QUOTE=Bingül] İkna olmadı, su an ilişkilerimiz ikinci kâtip seviyesinde :) Bir arkadaş fikir verdi eve gidince deneyeceğim bakalım çalışacak mi? Diğer yandan eheim 2217 aldım, çalışmazsa hemen onu kuracagim.[/QUOTE] Önder inan bana biraz radikal görünse de en doğru kararı vermişsin.Vakit kaybetmeden 2217'yi kurmalısın.İçine elyaf koyma sadece biyolojik malzeme seramik,substrat ve seramik koyarsan uzun zaman tıkanıp debisi düşmeden iş görecektir.
Fluval 406 Dış Filtre - Genel Değerlendirme
[QUOTE=Bingül] Erkin Abi sağ ol, geçen akşam sökünce mil yerine kullanabileceğim alternatif parçalara baktım evde ama çok uygun bir şey bulamadım, kulak çubuğu denedim ama fazla yumuşak kalıyor sanırım randıman vermedi. Ben de çok uğraşmadım, yeni bir mil sipariş ettim bugün elimde olması lazım. Kaç gündür çalışmadığı için filtrede sistem çöktü muhtemelen havasızlıktan, komple temizleyip yıkayıp sıfırdan başlatmam gerekecek. Yeniden sıkıntı olursa kesinlikle Eheim alacağım, ilk başta fluval ile arasında kalmıştım ve yanlış seçim yapmışım belli ki. 2071, 2226, 2228 veya 2217 kafamdaki seçenekler, akvaryum su hacmi 400 lt civarında. Siz ne tavsiye edersiniz?[/QUOTE]Önder sana tavsiyem kesinlikle kendini yıllar içinde kanıtlamış eheim classic 2217 yada 2228 olacaktır.Bu ürünlerin hem mekanik hemde biyolojik performansı fluvalin çok ötesindedir.Ben sumpa geçtiğimden elimde adetli ve çok temiz eheimler var istersen yardımcı olurum.Yine forumda bir çok arkadaş temiz ikinci eller satıyor isteyen arkadaşlar buradan çok daha ekonomik eheim filtrelere sahip olabilirler.
Fluval 406 Dış Filtre - Genel Değerlendirme
[QUOTE=Bingül] Akşam filtreyi söktüm, seramik mil ortadan kırılmış. Yerine kullanabileceğim bir parça aradım ama evde uygun bir şey bulamadım, alt kısma yine mili oturttum, üst kısma ise tam kırılan parça boyunda ince plastik bir çubuk takıp tepe kısmından sabit kalması için silikonladım. Kapak açıkken fişe takıp pervanenin normal döndüğünü gördüm ve takıp çalıştırmayı denedim ancak yine ses var görüntü yok! Koca filtrenin çalışmasını kırılması çok kolay ufacık dandik bir parçaya endekslemişler helal olsun![/QUOTE]
Önder geçmiş olsun maalesef seninde yaşayarak gördüğün gibi fluval sanılanın aksine iyi bir üretim değil.Özellikle malzeme kalitesi birçok çin malı filtrenin de gerisinde.Filtre hacminin küçük ve ön filtreli olması nedeniyle geç tıkanması ve yüksek debisiyle hobicilerce tutulmasına rağmen zamanla başgösteren arızaları nedeniyle kullanıcılara illallah dedirten bir ürün.Bulabilirsen bir eheim 2213 seramik mili yada kulak temizleme çubuğu ile mil sorununu çözebilirsin.İstersen hırdavatçılardan bulacağın aynı çaptaki bir metal çubuğu da aynı boyda keserek kullanabilirsin.Malesef fluvalin mili pervane ile beraber ve çok pahalı satılmakta dediğim gibi yaparsan filtren sorunsuz çalışır.
Bu tepe filtresi nasıldır
Zafer Bey, küçük boy şelale filtrelerden kullanabilirsiniz.Ayrıca hava motoru ve akvaryum içinde iç filtre kullanmanıza gerek kalmaz.
Üretimhane Hava Motoru sorunları
Berkan Bey, öncelikle üretimhaneniz hayırlı olsun.Hemen hemen tüm markaların hava motorlarını kullandım.Hava motorları profesyonel çok çıkışlı olanlar dahil hepsi bir kauçuk yada lastik diyaframla çalışır.Bu malzemenin belli bir süre sonra aşınması, yırtılması kaçınılmazdır.Ben Atman, Resun, Sonic v.s. bir çok üretimhaneler için yapılmış hava motoru kullanıp arızalarından bezmem sonucunda sesli olmasına rağmen blowerlere geçiş yaptım.Turgut Beyin de belirttiği üzere üretimhaneler için en uygun çözüm bu olacaktır.Yine motorunuzu sürekli çalıştırmak yerine fasılalarla çalıştırırsanız canlı yükünüze bağlı olarak bakteri çökmesi ve buna bağlı balık ölümleri yaşayabilirsiniz.
Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
Maşallah Önder balıklar çok güzel görünüyor.Ne var ki; bitkilerinden crypto, saz iyi gelişirken limnophila aromatica, parvula, gül v.s. yetersiz ışıktan dolayı gelişememişler. Sanırım 4x36 watt t8 flo kullanıyordun eğer taban bitkisi yetiştirmek ve örneğin gül ve aromaticaların kızarmasını istiyorsan takviye düşünmelisin.Bana kalırsa t 8leri iptal edip,  4x54 watt T5 yapmalısın.Su değişimlerini ihmal etmemeye ve yem miktarını abartmamaya özen gösterirsen emeklerinin karşılığını göreceğine eminim.
Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
Silis kum bitkili tanklar ve discus için uygun bir kumdur.Ancak bitkilerin köklerinin beslenmesi ve taban sirkülasyonunun sağlanması için 2-3 mm ve daha kalın olanları tercih edilmelidir.Yine piyasada silis kum adı altında çok çeşitli ürünler olduğundan hangi kumu kullanırsanız kullanın asit testine tabi tutmakta fayda vardır.(üzerine bir miktar tuz ruhu döküp köpürüp köpürmediğine bakılmalıdır.)Discus tanklarında suya salınım yaparak ph'ı artıran midye kırığı, aragonit, mercan kumu v.s, kumlar kesinlikle kullanılmamalıdır.Arkadaşlara tavsiyem silis kumla birlikte dere kumudur.İnanın bana sözde Hagen ve aquaclay yerine(piyasada bu markaların isimleriyle satılan kumların hiçbiri orijinal değildir.) çok ince olmayan dere kumu yada iri taneli silis kum ile kuracağınız akvaryumunuzdaki bitki gelişimi sizi fazlasıyla memnun edecektir.
Bitkili Discus Tankı, Yeni Yavrular Syf:18
Maşallah Önder balıklar adaptasyon sürecini çabuk atlatmışlar ve örnek bir kurulum olmuş. Üretimhane koşullarında direkt ışığa maruz kalmadıklarından ilk günlerde saklanmaları çok normal.Yem yemeleri güzel yine de yem miktarını abartmamakta fayda var.Böylelikle su parametrelerinin bozulmasına da fırsat vermezsin.Daha önce de söylediğim gibi akvaryum çok yeşil kırmızı tonlar istiyor; tiger lotus. echinodorus ozelot,rotala red..v.s. gibi kırmızı bitki istiyor.Tekrar hayırlı olsun balıklarının yavrularını görmeni dilerim.
Eheim 2213 mü 2215 mi?
Merhaba Hasan Bey, yeni tankınız hayırlı olsun. Şu anki canlı yükünüz göz önüne alındığında 2213 yeterli gelmekle birlikte uzun vadeli düşünüp 2215 yada 2217 almanız daha yerinde olacaktır.Saygılar.
Atman hp8000 yada 12000
Atman , Resun, Sonic marka hava kompresörlerini kullanmış bir akvarist olarak değerlendirmem şöyledir; Aslında üç ürünün de çalışma sistemi aynıdır. Fakat Atman plastik gövdesi ile içlerinde en kalitesizidir. Türkiye pazarına ilk giren markalardan olması ve distrübütörü Şadanlar Pet'in kurumsal bir firma oluşu nedeniyle piyasada en yaygın kullanılan markadır. Pet gardenin getirdiği resun ve Kaya pet'in getirdiği Sonic ise alüminyum gövdeye sahip daha kaliteli üretimlerdir. Ses açısından hepsi aynı ayardadır mühim olan mümkün olduğunca çok çıkış alarak basınçlı havanın kompresöre geri dönüşünün önlenmesidir.Performans karşılaştırması yapar isek; Resun Lp 60 modeli Atman'ın Hp 12000 modelinden performanslıdır.Sonic p 125 Resun LP 100'den daha güçlüdür.Ancak önemli olan ihtiyaca göre hava kompresörü seçimidir.Gereksiz yere fazla tüketimi olan bir hava motoru alınırsa kabaran elektrik faturası canınızı sıkabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.