bitkili ışıklandırmasında florasan seçimi


bergamalıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 12
bergamalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 15:47
Selamlar herkese kolay gelsin bitkili akvaryum ışıklandırılmasında florasan tipleri hakkında bazı sorularım olacak.Forumda bir sürü konu var biliyorum ama herkes ayrı bir şey söylediği için kafama karıştı.Arkadaşlar şu kavramları bana açıklayabilecek olan var mı? Aquastar aquarella ve daylight ın farkı nelerdir?Akvaryumda yapılan ışıklandırmanın beyaz tonlarında olması hemde bitkilerin ihtiyacı olan tayfın sağlanması için 90*45*45 lik bir akvaryumda hangi kombinasyonlar olabilir?(bazı akvaryumlarda kırmızı tonlarında ışıklandırmalar gördüm ve benimkinin yanlışlıkla böyle olmasından korkuyorum).Ayrıca nasıl kapak yapacağımı bilmiyorum evet biliyorum DIY başlığında var ama mümkünse bana link verebilirmisiniz ayrıca ışıklandırma konusunda da link verbilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ata326Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 534
ata326Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 13:15
Aquarelle Philipsin diğer ikisi Osram'ın birleştiği Sylvania firmasının ürünleridir.

Işıkların görülen renklerinin gerçek spektrumuyla benzerlik göstermesine rağmen gerçekteki bizim kontrol etmemiz gereken şey renk spektrumları ve renk sıcaklıkları.

Özetleyecek olursam 10.000Kelvin renk sıcaklığına sahip bir floresan daha parlak bir ışık verir, balıklarınızın güzel görünmesini sağlar vs. Fakat bitkilerinizin en çok fotosentez yapacağız ışık dalga boyu farklıdır. Bu nedenle mümkün olduğunca ışık spektrum analizlerine bakarak floresanları seçin.

Bu tür bilimsel olaylara hiç girmek istemiyorum derseniz Aquastar ve Gru-lux kombinasyonu kullanarak gayet güzel bir aydınlatmaya sahip olabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir