bitkili melek akvrymu kumun serilmesi ve gübre hk


eskibalıkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 86
eskibalıkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 11:29
Selamın aleyküm bitkili ve 3-4 cm melek lerden oluşan akvaryum kuracağım kum olarak 2-3 mm hagen kuars kum düşünüyorum uygun mudur?
Bitkiler yaşasın yeter çoğalsın istemiyorum zaten :), kum nasıl serilmeli gübre felan ekleniyormus. Misket gübre deniyor sanırım nasıl serilecek? Hangi gübre nasıl kullanılmalı, bitkiler nasıl temizlenir? Kurduktan ne zaman sonra melekleri atabilirim? Bitki olarak anubias crytocoryne echinodorus düşünüyorum.Cenk Bildir2014-12-27 15:33:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 13:46
Türkiye geneli olarak hiç bir besleyici özelliği olmayan kapkara hagen kumda ne buluyorsunuz birde genelde arka planıda siyah yapıyorlar kum siyah arka plan siyah enteresan zevkler var neyse kendi tercihiniz =) Işığı yansıtmadğı için balıkların renklerini baskılıyor, akvaryumu karanlık gösteriyor, bitkilerin alt yapraklarının daha fazla çürümesine sebeb oluyor. Düşündüğünüz bitkiler bakımı kolaydır misket gübreyi kullanma talimatarı doğrultusunda tabana dizin ve üzerine kumunuzu serin. Ardından suyunuzu doldurarak filtreleri çalıştırmaya başlayın.1 gün sonrada bakteri kültürü ekleyin.Benim tavsiyem bakteri kültürüde eklesiniz çay kaşağının ucuyla bir miktar yem atarak 1 haftada bu şeklilde dinlenmeye bırakın.Sonrasında %25 su değişimi yaparak bitkilerinizi dikin. Bundan sonra 1 hafta daha sabretmenizi tavsiye ederim. Sonrasında meleklerinizi aynı akvaryumdan alıp kendi akvaryumunuza salın. Biraz sabır gerektirir ama bu şekilde melekleriniz eğer çeşme sularımıza adapte edilmişse size geldikten sonra uzun süreler hastalanmadan sağlıklı şekilde yaşarlar. Bu hobide başarı sabır demektir tercih sizin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eskibalıkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 86
eskibalıkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 14:49
Tamam çok sağolun sizin kum konusundaki öneriniz nedir peki? Quartz kumun beyazı için çok ışığı yansıtıyor diyorlar bej renk olabilir sizce hangi kum?

Birde bu bakteri kültürü ne ? Misket gübreler eriyip bitiyormu zaman la hiç bilgim yok çünku ışıklandırmayıda 4 lt 1.5 watt olacak şekilde gündüzleri 8 saat çalıştrmayı planlıyorm uygun mu? Birde kum kaç mm olmalı :) teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GoksenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1039
GoksenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 16:48
Yetiştirmek istediğiniz bitkiler için illaki bitki kumu gerekmez anubias ı bir kök e yada taş a bile sarsanız yetiştirirsiniz. Fakat bitkili akvaryuma ufak ufak başlamak demek ilerleyen zamanlarda başka bitkileri de denemek demektir :) Bu yüzden siyah quartz kum almanı en doğru olanı olacaktır. İçerisine güzel bir kök bulabilirseniz melekleriniz için güzel olur düşüncesindeyim. Kumu ilk aldığınızda güzelce yıkamanız gerekmektedir. yoksa akvaryuma ilk koyduğunuzda toz pislik vs vs akvaryumda kalacaktır, bunun için bir kovada temiz su görene kadar yıkamanızı öneririm. Kullanacağınız bitkiler içinde gübreye gerek yok bence, sık su değişimleri ve normal bir aydınlatma ile güzelce yetişirler. Aldığınız bitkileri zarar vermeden musluk suyunda güzelce temizleyin yeter. Kumu temizleyip akvaryuma serdikten sonra suyu boşaltırken direk kuma değilde bir tas veya tabak veya başka birşey koyup onun içerisine boşaltırsanız suyunuzu hem kumunuz tekrar havalanmaz pislenmez hemde temiz kurulum olur. Eğer bi an önce balıkları almak istiyorsanız su düzenleyiciler kullanarak 2-3 gün sonra balık eklemesi yapabilirsiniz, ama bence onu kullansanız bile yine 1 haftadan önce balık atmayın derim. Aceleci olup ileride kötü sonuçlar almaktansa biraz daha sabırlı olup güzel bir kurulum yapmak en güzeli. Şimdilik aklımdakiler bunlar, Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan bir şey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir