Bitkili Tank Ve Beyaz Benek Tedavisi


ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2019 14:55
[QUOTE=Bekir Can]Bende Cem Bey'e katılıyorum, aynı tedavi yöntemini sadece vatozlar dan oluşan bitkili akvaryumumda bende uyguladım ve sonuç aldım, akvaryuma bir müdahelede bulunmadım ısıyı 28 e yükselttim ve iki hafta bekledim, balıklarımıda karantina tankında iki hafta misafir ettim yemlerine 4,5 günde bir sarımsak suyu damlatarak bağışıklıklarını korumalarını amaçladım ve istediğim gibi de oldu fakat benim handikabım vatoz beslediğim için kaya tuzu kullanmamış olmamdı bu yüzden tedaci süreci uzadıda uzadı ve balıklarım uzun süre yüksek ısıda (30°) kalmak zorunda kaldı bunun sonucunda tülleri eriyen balıklarımda oldu malesef, fakat iki hafta sonra ana tanka aldığımda beyaz benek tekrarlamadı, ısıyı yeniden 26° ye indirdim dip temizliği yaptım filtreyi temizledim ve döngü bir şekilde yeniden başladı bütün bunlar altı ay önce oldu şuan kayıpsız bir şekilde sağlıklılar gayet. Velhasıl, parazitlerin yapışacağı bir canlı kalmaz ise yok olduklarını kendim yaşadım adi salyangozlarınızıda mutlaka ama mutlaka ortadan kaldırın hepsi birer taşıyıcı olabiliyor.
Geçmiş olsun dilerim[/QUOTE]

Mikofish/nitrofur ve metilen mavisi gibi bir kombinasyonun yapamadığı ne yapıyor bu kaya tuzu ki? Ben 15-20 dakkalık (mantar tedavisi veya kuyruk erimesi vs) banyolarda kaya tuzu kullanıyorum ama uzun vadeli tedavilerde ilaç kullanıyorsam kaya tuzu hiç kullanmam... Bir eksikliğini hissetmedim:) Bir de dünya epsom tuzu kullanıyor (magnezyum sülfat) daha çok, biz kaya tuzu kullanıyoruz iyotsuz ve ucuz diye...aslen Sodyum klorür kendisi...birebir aynı etkiye sahip mi orası da çok şüpheli... Mecbur kalmadıkça kullanmayın bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alicichlidÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 288
alicichlidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2019 14:56
Beyaz benek paraziti 2 gün konak bulamazsa ölür,hadi emniyetli davranalim 4 gün olsun. Bence karantina tankinda da sürekli dip cekimi yapilmissa 1 hafta da tedavi tamamlanmış olmali. Bir de baliklar yüzecek alan buldukça hastalanmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir