Biyolojik denge + ilaç kullanımı ?


anadolu26Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 42
anadolu26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2007 23:16

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre): 150 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 adet sarıprenses (5-6cm), 12 adet mavi imparator (5-6 cm), 4 adet yunus (7-8 cm), 10 adet Maymun kafa (1.5-2 cm)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: İç motor, Hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Aqua bagua

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1/4 dip çekimi

 Merhaba arkadaşlar,
 
Bundan yaklaşık 10 gün önce akvaryuncudan 4 adet yunus aldım. 3 gün sonra periyodik dip çekimi yaptığımda yeni aldığım erkek yunusun üzerinde beyaz lekeler gördüm. Balığı aldığımın ertesi günü yunusun üzerinde bu lekeleri farketmiş ancak az sayıda olan bu lekeleri balığın derisine yapışan hava kabarcıkları sanmıştım. Su değişiminden hemen sonra bu lekeler iyice belirginleşti. Diğer balıklarda hiçbir şey yoktu. Bunun üzerine akvaryumcudan daha önce aldığım ve üzerinde beyaz benekler içinde kullanılabileceği yazılı olan "aqua bagua" adlı ilacı kullandım. Isının yükseltilmesi gerektiği bilgisini bir sonraki gün öğrendim.
 
     Balıkta herhangi bir rahatsızlık belirtisi yok. Kaşınma yok, sağa sola kaçınma, akvaryum camına vurmalar şeklinde hiç bir huzursuzluk belirtisi yok. Akvaryumun ısısını ancak ısıtıcıyı değiştirdikten sonra yanı iki gün sonra 28 e daha sonra 30 a çıkardım. Maymun kafaları rahatsız etmemek için çok fazla tuz kullanamıyorum.
   En son dün gece 1/4 oranın da dip çekimi yaptım ve ilacı üzerindeki tarife göre uyguladımve bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu erittim. Filtrelerdeki karbon ünitelerini söktüm. Erkek yunusta benekler azaldı ve sönükleşti ama diğer balıklarda az da olsa benek görünüyor. Bu arada maymun kafalar huzursuzlaştılar. Akvaryumda her yeri geziyorlar. Genelde su üstünde duruyorlar. Yukarı aşağı hareket ediyorlar.
 
Bundan sonrası benim esas sorumu oluşturuyor. Ben bütün bu işlemleri yaparken biyolojik denge bozulmuş olabilir mi ? Eğer öyle ise hem bakteriyel ilaç kullanıp hemde bu dengeyi sağlamak mümkün mü ? Yani ilacın etkili olabilmesi için karbonları sökmek gerekiyor. Aynı zamanda nitrit, nitrat ve amonyak dengelerini de korumak gerekiyor. Durum gerçekten çok mu karışık yoksa ben mi panikledim ? Bu durum için önerilerinizi bekliyorum.
 
Herkese taşekkür ederim...


 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2007 23:20
İlk olarak maymun kafaları çıkartında balıklar biraz rahat etsin.acemi412007-12-08 10:28:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anadolu26Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 42
anadolu26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2007 23:26
Ben esas Maymun kafaları yetiştirmek istiyorum. Daha yavru oldukları için bir problen olmaz diye düşünüyordum. Zaten yoktu da. Şimdi 50 lik yavru akvaryumunu hazırlıyorum. Maymun kafaları oraya alacağım. Daha önce böyle bir şey yaşamadığım için bir an önce tedaviye başlamak istedim.. 
 
Sağolun;  Teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir