ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
anadolu26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Temmuz 2007 23:58
Son Ziyaret:
03 Kasım 2010 12:20
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zafer söğütlü
Doğum Tarihi:
27 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

zafer söğütlü

SON 10 MESAJI

En kolay led yapımı.Fotoğraflı anlatım.
Merhaba arkadaşlar.
Bir kaç arkadaşın sorusuna cevap vermek istedim.
1. Eskişehir' de bu ledlerin metresin 20 liraya satan bir yer var.
2. Ledlerin elektrik sarfiyatı diğer ışıklandırma sistemlerine göre her halukarda düşüktür.
3. Ledlerin akvaryumda nasıl göründüklerini görmek için mutlaka karanlıkta deneyin.
4. Bitki için kullanmak isteyen arkadaşlar aldıkları ledlerin ışık taiflerini mutlaka araştırsınlar. Yani öyle rastgele renkli ledler bitkiler için faydalı olmayabilir. Ancak elektrik sarfiyatı az olduğu için gönül rahatlığıyla uzun süreli kullanabilirsiniz.
5. En önemlisi ve mutlaka dikkat edilmesi gereken konu su izalasyonudur. Mutlaka ve mutlaka ledlerinizi izole edin. Hiç fark etmiyor akvaryumun dışında bile olsa buharlaşmadan etkileniyor.
6. Yaklaşık 2 yıldır bu işle uğraşan bir arkadaşınız olarak benim tecrübelerim bunlar.
 
Ve ledlerin akvaryumda nasıl göründüğünü merak ediyorsanız internete yüklediğim video ya bakabilirsiniz. Tabi malumunuz bu site ikide bir yasaklanıyor.
 
Link işte bu arkadaşlar.. İsteyene fotografta gönderebilirim
 
 
High Power LED ile bitki yetiştirmek mümkün mü?

Korhan bey,

Ben zaten yazımı genel forumda yayınlamak için yazmıştım. Ancak acil çıkmam gerektiği için sadece size gönderbildim.
 
Ledlerin akvaryum içinde nasıl göründüğü konusunda fikir vermesi açısından amatör olarak çektiğim video nun linkini veriyorum. Çok amatör olduğu için pek güzel çıkmadı ama en azından arkadaşların fikri olur..
 
High Power LED ile bitki yetiştirmek mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar,
 
Yaklaşık iki yıldır amatör olarak ledlerle uğraşıyorum. Ledlerin her rengini her boyunu ve değişik güçlerde deneme şansım oldu. Bir seferinde yaptığım renkli bir modülü akvaryumcu arkadaşın akvaryumunda denedik ve bitkilerin büyümesinde etkili olduğunu gördük. Özellikle şimdi ismini bilmediğim bir bitkinin anormal derecede büyüdüğünü gördük. Işık konusunda da Işığın bitkiler üzerindeki etkisi konusunda da bilgi sahibi değilim, ancak ledler konusunda birçok deneyler yaptım. İsteyen arkadaşlarla paylaşabilirim.
LAZERLE CAM YAPIŞTIRMA
[QUOTE=SAFFET]

Arkadaşlar, peki bu sistemde kırılan yada çatlayan camı nasıl değiştireceğiz? bu konuda bir fikri olan varmı?.

[/QUOTE]
 
          Bu sistemde kırılan cam bildiğimiz sistemdeki akvaryumların kırılmalarına benzemeyebilir. Esneme payının sıfır olması sebebiyle herhangi bir kasıntı durumunda akvaryum camlar birden fazla düzlemde kırılacaktır. Yani hem ön hemde alt kısmın kırılma ihtimali yüksek. Kaldıki sadece bir camın kırılması durumunda bile kırık parcanın yerinden sökülmesi ancak kesmek suretiyle olabilir. Çıkartılan camın kalıntılarını da temizlemek mümkün olmayacağı için yerine ne koyarsanız koyun güzel görünmeyecektir.
      Öte yandan camların ustası tarafından usulüne uygun şekilde yapıştırılması halinde dayanım gücünün de artacağı kesin. burada dikkat edilmesi gereken şey akvaryumun düzgün ve esnemeyen bir yere yerleştirilmesi. Yerinden oynatılmadığı sürece de kırılma ihtimali diğerlerinden daha yüksek olmaz.
Ledli aydınlatma sistemi.
Hakan kardeş,
 
Bence hiç uğraşmayın. Yukarıda yazılanların hepsi doğru. Yani direnç kullansanızda olur kullanmasanızda. İsterseniz size tüm ayrıntıları verebilirim ama bu şekilde çok zahmetli ve yorucu oluyor. Ben 2 yıldır uğraşıyorum bu işle. Benim tavsiyem hazır almanız. Bu devreleri yapmaktan çok daha zor olanı su sızdırmazlığı. Uğraşan arkadaşlar bilir. Bu yüzden piyasada 2 li, 3 lü, 4 lü hazır su geçirmeyen modüller var. Bir çoğu 12 volta ayarlı. Birde bunların çoğu geniş açılı yani ışığı bir noktaya değil dağıtarak veriyor. Öyle çok fazla sayıda almanızada gerek yok. Sizin akvaryuma 1 adet 3 lü modül yeter..  İnternetten araştırırsan fiyatlarını da bulabilirsin. 3 lü Su sızdırmaz modülün fiyatı 3 YTL gibi birşeydi.. Ama yinede ben uğraşmak istiyorum diyorsan, yukarıda verdiğin şemada ledlerin "+" uçlarına 300-500 ohm arası dirençler kullan. Her birine ayrı ayrı. Ledlerin alırken de "şeffaf mantar led" olarak al. Yada "geniş açılı led" olarak iste. Bu ledler diğerlerinden daha kısa "mantar" şeklindedir. Birde eğer kullanmak istediğin renk kırmızı ise o zaman dirençleri 500 ohm dan büyük al. Öğrenmek istediğin başka birşey olursa özelime mesaj atarsın. Led konusunda forumda başka bilgiler de bulabilirsin...
brichardide sorun?
Büyük İhtimal eş tutanlar var. Dİğerlerini sıkıştırıyor. Yan yatanları hemen ayırın diğerlerini iyi gözlemleyin. Bir çiftten başka eş balık bırakmayın. Eş tutmaları için akvaryumda mutlaka balıkların girebileceği kadar büyüklükte kabuk bulunsun..
Ne Kadar daha beklemeliyim
Sarıprensesim 20 gün önce ağzına yavru aldı. Ayın 1 inde. 15 gündür 50 lik akvaryumda tek başına bekliyor. Ve bir haftadır da evde kimse yok. Sadece sabah akşam kontrol ediyorum. Bugün 20. gün ve hala yavruları bırakmadı ağzından. Kusturup kusturmamakta kararsızım. Daha önce hiç kusturmadım ve bu ilk hamile balığım. Son 1 haftadır çok az miktarda yem atıyorum. Değerli arkadaşlarım sorum şu ? Daha bekliyeyim mi ? yada ne kadar bekliyeyim ?
 
Teşekkürler...
Maymun kafa üreme periyotları ve yavrular
Merhabalar,
Arkadaşlar ben bu bilgiyi çok uzun zamandır maymunfafa üreten bir arkadaşımdan aldım. Sonradan doğan yavrular doğal olarak anne babaları tarafından daha fazla ilgi görüyorlar. Ve abilerinin kıskanmasıda öyle çok fazla zarar verdikleri anlamı çıkmasın. Zaman zaman kardeşlerini öldürdüklerini gözlemlemiş. Bu yüzden 3. batın yavrulardan sonra ya abilerini yada kardeşlerini ayırdığını söyledi. Ayırmadığı zamanlarda fazla olmasa da küçük yavrulardan zaiyat verdiğini söyledi. Bendeki Maymunkafalar her biri erişkin konumuna geldiler. Eş tuttuklarını sanıyorum ancak çok fazla gizlendikleri için ve gözlemlemek için vakit bulamadığımdan, içeride eş tutmuş bir çift varmı tespit edemedim. Ancak bu güne kadar beraber büyüdükleri hiç bir balığıma zarar vermediler. Akvaryuma sonradan attığım iki adet vatozum öldü. Ama vatozları hangi balıkların öldürdüğünü de tam olarak bilmiyorum...
 
Aydınlatma
Merhaba
Ben size led lamba kullanın diyecem ama, su geçiirmeyen cinsinden bulmanız zor. Daha doğrusu maliyeti ne olur onu bilemiyorum.
Maymun kafa üreme periyotları ve yavrular
Merhaba arkadaşlar,
Maymun kafalar İnternetten araştırılırsa Nehir balığı oldukları anlaşılacaktır.
Koloni balığıdır. Birinci batın yavruların ikinci Batın yavruları koruduğunu ancak doğacak üçüncü batın yavruların kıskançlıktan dolayı abileri tarafından öldürüldüğünü biliyorum. Kendilerine zarar vermeyen hiç bir balığa zarar vermezler. Eş tutma esnasında aşırı bölgecidirler. Bölgelerini ihlal eden her türden ve her boydan balığa saldırmakta tereddüt etmezler. Restleştikleri balık eğer kavga etmeyip geri çekilirse peşinden gitmezler. Ancak eğerki kavgayı sürdürmeyi tercih ederse hayatının hatasını yapmış olur. Akvaryumdaki tüm maymunkafaların hücumuna uğrar ve ölümüne bir kavga olur. Benim 1mt lik akvaryumumda şu an 12 adet maymun kafa var. İki adet vatozumu saatler içinde paramparça etmişler. Yavru iken alınırsa diğer türlerle uyum içinde yaşayabiliyorlar. Ben vatozları sonradan dahil etmiştim akvaryuma. Onun dışında sarıprenseslerle ve yunuslarla uzun süre yaşadılar. Şu an eş tutma dönemine girdiler. Her ihtimale karşı yunuslarla sarılar aldım akvaryumdan. Şimdi sabırla eş tutmaların ve yavrulamalarını bekliyorum.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.