Biyotop akvaryumu kurmak


elehorÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 39
elehorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 02:06
Selamlar arkadaşlar .Yeni bir akvaryum kurmak üzere araştırma yapmaktayım .Kurmayı planladığım akvaryum biyotop akvaryumu olacak .Ana hedefim zaman içerisinde kendi biyolojik filtrasyonunu yapabilen önemli ph dalgalanmaları yapmadan ph 7 nin altında kalabilenve iletkenlik değerleri düşük bir akvaryum sistemi oluşturabilmek.

Amacım : karides türlerinde zamanla eklemeler yapabilmek çok fazla akvaryum değerleri ile oynamadan karidesleri besleyebilmek .Neocardia türlerinde herhangi bir sıkıntı beklemiyorum. İlk hedefim kaplan türlerini besleyebilmek .Su kalitesinde ilerleme kaydedebilirsem arı türlerinide zaman içerisinde denemeyi planlıyorum.

Şu anda araştırdığım konu taban malzemesi nasıl oluşturulmalı .( Bitkili akvaryum işinde yeni sayılırım bir adet kuru sistem fissidens akvaryumu kurulumu yaptım.Şimdi de hagen kum ve misket gübre ile yeni kurulmuş bir bitkili tankım var (cüba, utri,vivipara ile )

Siz değerli hobicilerin bu konuyu tartışarak denememde yardımcı olmasını rica ediyorum . Çeşitli materyallerin su ph ına etkisini deneme yanılma yolu ile 5 lt lik kaplarda denemeyi planlıyorum.İlk aklıma gelenler torf, lav kumu, kedi kumu, orman toprağı ve çok verimsiz arazilerden alınmış toprak örnekleri ve fırınlanmış kil örnekleri

Avaryum ölçüleri: 45-40-40h
Işıklandırmada 865 kodlu tasarruf ampulleri kullanmayı planlıyorum.Sadece ampul değiştirerek watt değerlerini değiştirebilmek için .
Bitkiler japon şemsiyesi,su üstü bitkileri ve moss çeşitleri olacak :(elimde flame java ve stringy moss var)
Canlılar : ilk planda minare nerite ve rasorm salyangozları bolcada kiraz karides olacak
Şimdiden katkılarınız için teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.HalitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 269
M.HalitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 03:40
Açıkçası benim aklıma şöyle bir fikir geldi. Tabana salınım yapmayacak basit sarı yada uçuk kahverengi tonlarında silis kum kullanabilirsiniz. Japon şemsiyesi için tahminimce arka kısımda kullanacaksınız kücük bir saksıya dikip akvaryuma yerleştirebilirsiniz. Kaya ve kök yardımı ile saksıyı gizledikten sonra diger moss türlerini ekleme yapabilirsiniz. Gözünüze boş gelen yerlerede kum seçiminizle uyum sağlayacak şekilde  1 2 ton acık yada koyu renkte kuru yapraklar serpebilirsiniz.
Saksı topragı içinde direk hiç riske girmeden quartz bir kum ile işi halledebilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/forum/amazona_giris_k733293_sn4.asp?PID=4281025#4281025
bu konuda ki mehmet çağrı mert beyin tankı tam olarak söylemek istediğim taban yapısına sahip.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir