ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elehor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2011 21:12
Son Ziyaret:
19 Mart 2015 12:08
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
adnan ekici
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1970
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


adnan ekici

SON 10 MESAJI

Bozmadan önce akvaryumumun son hali
Blixia akvaryumcu arkadaş hediye olarak vermişti .Kötü durumdaydılar epey uzun sürdü ama şu anda kendilerini toparladılar.
Bozmadan önce akvaryumumun son hali

Akvaryum ölçüleri: 60-40-40
Aydınlatma : 08 watt
Filtrasyon:İç sump
Co2 : Mayalı sistem
Canlılar: Werneri, neon,gerturude ,cüce gökkuşakları( cüce gökkuşaklarından 6 adet yavru büyüttük)







16yaşındaki oğlumla başladığımız bitkili akvaryum maceramıza taşınma sebebiyle bir süre ara vereceğimiz için üzerinde çok emeğimiz olan akvaryumumuzun son halini hobici arkadaşlarımıza tanıtmak istedik.
Denediğim en verimli Co2 Difizörü


Üstat iyi hobiler .Mahsuru yoksa kullandığınız co2 sistemi ve difüzörün markasını yazarsanız sevinirim .
EMERS UTRİ DENEMESİ


Bu akşam rutin kontrolümüzde üst kısımları yeterince nemli tutamadığımızı farkettik.3 lt kadar su eklemesi yaparak altta kalan lav kayalarının iyice suya doymasını sağlayarak nemi arttırmayı umuyoruz .Sulama suyumuzu içine bir miktar torf koyarak dinlendirdiğimiz bir damacanadan alıyoruz .

İyi hobiler ...

Ayrıca gynass kayalarda nemden dolayı yosun oluşmasını istemediğimiz için fırça ile excel sürmeyi düşünüyoruz Sizce faydası olurmu arkadaşlar
EMERS UTRİ DENEMESİ
Bu akşam dizaynda ufak değişiklikler yaparak yeni bitkilerimizi ekledik , günde 2 defa havalandırarak emers ortama devam .





Bu arada bu akvaryum için önerebileceğiniz sorunu az olan bir dış filtre tavsiyesinde bulunursanız seviniriz .İyi hobiler .
EMERS UTRİ DENEMESİ
Selamlar arkadaşlar .Oğlumla başladığımız bitkili akvaryum maceramıza ikinci akvaryumumuzu kurarak devam ediyoruz .Mevcut akvaryumumuzun son hali ile başlayayım :



Bu akvaryumun tanıtımını daha önce yapmıştık.Bu akvaryumda utri ve cuba larda sıkıntımız mevcuttu.Cuba ları diktiğimizden beri hiçbir gelişim gözlemlemedik ,
Utrilerimiz ise ilk diktiğimizde neredeyse tamamen çürümekte idi, bir telaş kalan utrileri aşşağıda yeni hazırladığımız örnekteki gibi bitki torfu üzerine hagen kumla hazırladığımız saklama kabına alarak bolcada su ekleyip balkona aldık .Tek yaptığımız arada sırada üzerine su eklemek oldu .Şaşırtıcı bir şekilde utrileri kurtarmayı başardık, bir ay öncede ana tanka aldık .Şu anda utrilerimizde yeni filizleri görebiliyoruz.





Bizde Yeni akvaryumumuzu utri bitkisi üzerine kurmaya karar verdik ,

Çeşitli dizayn denemelerinden sonra .
Aşşağıdaki akvaryumu emers olarak başlattık .





Akvaryum ölçüleri 50-50-40 h
Taban: Ceviz-fındık büyüklüğünde lav kayaları(yükselti verirken kum sıkışmaması amacıyla ), ceviz büyüklüğünde torbalarda Hindistan cevizi torfu(10 cm aralıklarla yerleştirildi), hagen kum.

Aydınlatma 100 watt 16-17 saat /gün.Şu anda aydınlatmayı 865 kodlu tasarruf ampülü ile yapıyoruz.
Filtrasyon .henüz yok ufak bir dış filtre düşünüyoruz

Not..Bu akvaryumda yapmayı planladıklarımız , kaya tepesinin altındaki 10*5 cm lik cebe Alternanthera reineckii mini öbeği oluşturmak , en üstteki terası bir basamak daha yükselterek veya olduğu gibi bırakarak Micranthemum 'Monte-Carlo' ları taşların üzerine dökülecek şekilde yatiştirmek.Olmadı terası utri ile kaplamak .

Çok uğraşmamıza rağmen o terasa uygun bir ağaç uyduramadık :)
Öneri ve eleştiride bulunacak arkadaşlarımızın her türlü görüşlerine açığız . iyi hobiler .
Acemilerden 3, bitkili(cuba-utri-vivipara)
Uğur bey .Kesinlikle bizden daha tecrübelisinizdir:)
Bu akvaryumumuz 60-40-40 olsada sump kısmını çıkarırsak 60-29-40h kalıyor .O nedenle aydınlatmamızın şimdilik yeteceğini düşünüyoruz, yetmemesi durumunda gelişmelere göre armatürle oynama imkanımız var .Bu akvaryumda uzun vadede bitki ile devam etme gibi bir planımız yok.
Utri ler nasılsa tutturamayız diyerek ekildi , utri tutmaz ise o kısma sp japan düşünüyoruz(kayaların üzerine doğru yayılmasına çalışacağız .

Utrilerimizin olduğu kısımda bir miktar sakal yosunu var akvaryumda ama şimdilik kontrol altında gibi.Cuba öbeklerimizin diplerinden küçük filizler görüyoruz .Tavsiye ve önerilerinize açığız ..
Acemilerden 3, bitkili(cuba-utri-vivipara)
Sevgili Berk arkadaşım ; bence co2 ekipmanını en sona bırakman bir an önce en basitinden de olsa akvaryumunu çalıştırman daha önemli. Hobinin bu kısmına 16 yaşındaki oğlumla başladım. Tesadüfen ADİST ekibinin bir akvaryumuna internette rastlamamızla başladık bu hobiye (oğlum hala şaka yollu Adist teki üstatların akvaryumlarının canlı bitkilerle yapılmadığı iddaasında :))

Bitkili akvaryumda tecrübelerimize göre ; en önemli faktör taban genişliği, helede usta değilseniz perspektifi yakalamak için çok uğraşmak gerekiyor .Daha sonra iyi bir aydınlatma ve co2 yi kullanmak istediğiniz bitkilere göre düzenlemek daha uygun.İşin bizcede en keyifli tarafıda boş akvaryuma kumu kayaları dekorları koyup günlerce boş akvaryumu şekilden şekile sokmaya uğraşmak .
Planladığımız akvaryuma gelince .Uzun süredir internet üzerinde araştırıyoruz.Sıfır veya sıfırayakın mekanik filtrasyonu olan bir akvaryum planlıyoruz . elehor2014-04-26 23:38:18
Acemilerden 3, bitkili(cuba-utri-vivipara)
Kuru sistemle akvaryum kurulumunu aşağıdaki linkte anlatmıştık
http://www.akvaryum.com/forum/kuru_sistem_k757245.asp

Bir akvaryumda 2 defa bu sistemi kullandık.Bitkili akvaryum konuşunda yeni olduğumuz için , birazda ne istediğimizi deneme yanılma yoluyla bulmak işin en keyifli tarafı olduğu için :)
Kuru sistem kurduğumuz 2.akvaryumda aşşağıda


Şimdiden biyotop tarzı su üstü bitkiler ve aşşağıda da fern ve anubiaslarla bir akvaryum planlamasına başladık :)Tavsiye ve katkılarınızı bekleriz .
Saygılarımla Adnan-Öner Ekici
Acemilerden 3, bitkili(cuba-utri-vivipara)
Selamlar arkadaşlar oğlum ile daldığımız bitkili akvaryum deryasında ,daha önce dry start metodu ile fissidens moss kullanarak 2 akvaryum kurmuştuk .Öğrenme sürecinde olduğumuz için tankımızı değiştirip yeni bir dizayn denedik .Forum dostlarımızın her türlü öneri ve eleştirisine açığız .Katkılarınız için şimdiden tşekkürler.

Tank :60-40-40
Filtrasyon:Arkadan sumplu
Işıklandırma :24 watt grolüx-24 watt gün ışığı
Co2: Mayalı sistem :(Co2 yi son dönemde cam pipet ve izmarit filtre ile sump motorunun dibine veriyoruz.
Taban : Hagen kum -misket gübre-kum altında lav kayası parçaları (1-2 cm çaplı).Kum altına biostart granül eklendi

Önce daha önceki akvaryumumuzda kullandığımız moss örnekleri ile ilk dizaynı gerçekleştirip birde çınar bitkisi ekleyerek suyumuzun bir nebze oturmasını bekledik :


Dizaynda biraz değişiklik yaptıktan sonra bitki ekimlerimizi yaptık .




Akvaryumumuzun biraz daha hızlı oturabilmesi için moss örnekleri ekledik ilerleyen zamanda çıkarmayı düşünüyoruz.



Bu hafta suyumuzun kalitesini deneme amaçlı 10 adet sakura karides ve bir adet Otocinculus affinis eklendi(akvaryumcuda bir adet bulabildik, bu akvaryum için sayıyı 4 adede çıkarmayı planlıyoruz)











Akvaryumumuzun bakımını yazmayı unutmuşum ,az önce oğlum uyardı :)

haftada 3 defa %10-15 civarı su değişimi,Önerilen dozun yarısı kadar excel, eser miktarda olacak şekilde küçük ama sık dozlarda potasyum ve mikrielement gübresi.sumpta cattapa yaprağı ve ardıç kozalağı var.

Bu akvaryum için düşündüğümüz canlılar Pseudomugil furcatus ve
Pseudomugil sp. 'red neon'


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.