Black Kriza Yavru Bakımı Hakkında


westsideÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 83
westsideÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2015 19:03
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum. Yavru ike alıp büyüttüğüm black kriza yavruları 11 aylık oldular ve yavaş yavaş yumurta alıp atmaya başladılar. Siz ustatlara sormak istediğim soru şu; Yumurtayı tutmayı öğrendiklerinde kusturmayıp akvaryumun içerisinde yavruları çıkarabilir mi? Akvaryumun içerisinde çok sayıda fosil kaya ve saklanmaları için anubias bitkisinden var, yeterli olur mu? Dişiyi rahat bırakırlar mı? Dişiyi ayıracak ayrı bir tankım yok. Bu nedenle kusturup, kusturma makta kararsız kaldım. Sizce ne yapmalıyım?
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2015 22:08
Akvaryumun boyutu nedir? Erkek dişi sayısı orantılı ise dişi dediğiniz gibi bol saklanabileceği yer varsa kuluçka sırasında stres olmayacaksa kusturmayın.Yalnız yavruları doğumlarının ilk zamanlarını atlatabilecekleri ayrı bir akvaryuma alsanız daha sağlıklı olur.Tropheuslar genel olarak yavrulara dokunmayan balıklar olsa da zaman zaman yavruların ortadan kaybolduğu vakalar olmuştur.
Bu arada Black kriza diye başlık açmışsınız ama sonuçta oda bir tropheus ve bu sorunuza benzer yüzlerce sayfa yazıyı tropheus adı altında bulabilirsiniz.
İyi akşamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetin77Çevrim Dışı

[B]11083,2[/B]
Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 201
cetin77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2015 22:24
Merhaba,
Öğrendiklerinde akvaryuma çıkarırlar,dişiye rahat verme durumu olmaz,kusturmaz isen az ama sağlıklı yavru alırsın.Taş ve bitkiye saklanırlar kaçamıyanlar ufakken ölür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir