ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1299
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2005 13:29
Son Ziyaret:
10 Mart 2024 20:03
Toplam Mesaj:
909 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert
Doğum Tarihi:
08 Şubat 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert

SON 10 MESAJI

600 Litre Akvaryum İçin Hangi Tür Besleyebilirim
O ebattaki bir akvaryum için alacağınız ikinci el protein skimmer 15-20 bin. Mercan besleyeceğim derseniz en ucuz aydınlatma minumum 20bin . İlk kurulumda sadece 2bin Tl'lik tuz lazım. Kayaların kilo fiyatı 150-300tl o akvaryuma min 100kg lazım. Düz kum su basayım kaya bile olmasın deseniz o akvaryuma koyacağınız sadece kum 5bin tl. Diğer ekipmanlara girmiyorum bu yeterli galiba. Fiyatlara hakimimim bir akvaryum sahibiyim. Şimdi içiniz rahat tatlı su akvaryumunuzu kurabilirsiniz. [EDIT]MertA,2022-01-04 11:57:47[/EDIT]
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Metin bey,
Synodontisin son durumu nedir ? 1 yıla yakın bir zaman geçmiş. Kaç adetlerdi tecrübeleriniz neler oldu? Beğendiğiniz beğenmediğiniz yanları mesela? Fotodaki balığın multipunctatus olduğunu düşünüyorum ve bu türler guguk kuşu tarzı parazitik bir üreme şekline sahip. Bu tarz bir gözleminiz oldu mu?
Red Wine
[QUOTE=Neothauma ]
Tam formunu korumak için bomboş, dekorsuz, ufak hacimli bir tankta, kapta bakmak gerekiyor ve her gün büyük ölçüde su değişimi yapılmalı. Ben bu kronik ve zahmetli bakımlarından dolayı uzun kuyruklu hassas varyeteleri tercih etmiyorum. Böyle akvaryumlar için plakat, halfmoon plakat gibi yüzgeçleri dayanıklı türler daha ideal.[/QUOTE]

Okuyanlarda yanlış anlama olabilir Armağan bey. Canlıları boş dekorsuz tanklarda bakmayı tavsiye etmişsiniz gibi geldi.[:?] Sanırım bu tür doğal olmayan yapay varyetelerin tercih edilmemesi gerektiğini söylüyorsunuz.[:3]
Boş bir bardak içinde yüzen ve Allah canımı alsada kurtulsam diyen beta görmekten sıkıldık. [:cik:]
Tanganyika Fish Room'dan Güncellemeler
Merhaba ,

Bildirim için teşekkür ederim. Çok hızlı bir şekilde göz gezdirdim.
Su değişimleri ve parametreleri sabit tutmak adına sana tavsiyem dinlendirme tankı/bidonu edinmen. 3lü kartuş filtre ile beklemeye alacağın suya hangi katkıları eklemek istiyorsan ekle. Her su değişiminde bu miktarları sabit tutarsan sürekli aynı kalitede su ile değişimi yapmış olursun.

Mercan kırığının Ph'a etkisi vardır bu yadsınamaz ben sumpa filtre ekipmenı gibi file içerisinde koydum. Ancak bu mükemmel bir çözüm değildir sadece katkısı olur.
İlk fotodaki kabuklar uygun değil. Gerçi en sonda değiştirmişsin zaten . Ülkemizde bulabileceğin en uygun kabuklar kara salyangozu escargot kabukları.
Similislerin cama ulaşana kadar kumu kazmaları ve zamanla camın ortasında kabuk bırakmaları benim için sinir bozucuydu. Ben düz kayrak taşına kabukları yapıştırarak buna çözüm buldum. Çok doğal durmasada camı görmekten daha iyidir dedim.
Keyifli hobiler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/6691/140920211432021.jpg[/IMG]
Dolandırıcılık
Adını verdiğiniz kişi Ankara'da dolandırıcılıkla namı yürümüş birisi. Çarptığı kişi sayısı iki elin parmağını geçmiştir. Bir kaça kere kendisiyle yakın temaslarda bulunulduğunu da duymuştum ama huylu huyundan vazgeçmiyor demek ki. Geçmiş olsun.
Hobihanem Yenileniyor ( Muğla )
[QUOTE=HOBIMBALIKKUS]

İnsanlar balık üretip satamaz mı? İnsanların zevkleri farklıdır ama siz zevkleri bir kenara atıp sabitliği önermişsiniz. Size soruyorum ticaret-üretim ayıp bir şey mi? Bu forum bilgiler-tecrübeler-düşünceler paylaşmak için var insanları küçük düşüreyim diye yok. Ayrıca İrfan ağabeyin balıklarını Muğla'da hiçbir hobihane de bulamazsınız. Lütfen konulara cevap verirken saygı çerçevesinde cevap verelim.[/QUOTE]

4 camın içerisinde pipo filtre ile balık beslemenin hiç bir şekilde zevk verdiğini düşünmüyorum. Burada zevk alınan şey kazanılan paradır. Aksini söyleyebilir misiniz ? Benim bir lafım ile İrfan ağabeyiniz küçük düşüyorsa ne mutlu bana, dediğiniz gibi bende düşüncelerimi paylaşıyorum. Satış / üretim yapmak ayıp diye bir söylemim olmadı, yeri geliyor bende ilan veriyorum. Hobihane kavramının arkasına saklanan bu işletmeler beni rahatsız ediyor.
Hobihanem Yenileniyor ( Muğla )
[QUOTE=Bysam]

Merhabalar Mert Bey,
Nasıl bir şey yapılsaydı hobihane olur du? Merak ettim.
[/QUOTE]

Aslında mesajımı düzgün okumuş olsaydınız bu soruyu sormazdınız ama sizin için birkaç örnek vereyim.

[VID]https://youtu.be/7TwCOQ6_5u0[/VID]

[VID]https://youtu.be/lJUqPqZLtho[/VID]

[VID]https://youtu.be/FVzg5b41pPc[/VID]

Ha diyeceksiniz bunlar yabancılar para var imkan var huzur var. Türkiye'de de birçok güzel hobi odaları var

[VID]https://youtu.be/uaPaeqccbB0[/VID]

[VID]https://youtu.be/UcS8lPfrayA[/VID]

Ayrıca youtube kanalini şimdi bulamadım ama Erün Ülkerin hobi odası

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/6691/300420211505581.jpg[/IMG]

Benim vurgulamaya çalıştığım, cama cam akvaryumda tek bir pipo filtre ile ne balıkların doğal renklerini ne doğal davranışlarına tanık olamazsınız. Bu gözlemler olmadan ise yaptığınız balık beslemek değil üretip satmaktır. Bu da hobi değil ticarettir. Sizin düşünceniz farklıdır benim düşüncem bu.
[EDIT]MertA,2021-04-30 15:06:24[/EDIT]
Hobihanem Yenileniyor ( Muğla )
[QUOTE=Hobihanem48]Akvaryumlar aktif hale geldi. Balıklar eklendi. :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/52502/270120202231291.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu hobihane değil ticarethane. Çiftlikte çime basmadan memelerinde aletler takılı ineklerden yada kafesin içinde sadece kafasını uzatıp yem yiyebileceği aralıkta yaşayan tavuktan bir fark göremiyorum. 4camın içinde pipo filtre yada sadece daha fazla yavru büyüyebilsin diye rafya eklenmiş plastik bir yaşam ortamı. Bu paylaşımları kutlayan neşeyle karşılayan insanları da pek anlamak mümkün değil.
Channa Aurantimaculata(kobra Yılanbaş) Paludaryumu
[QUOTE=-doctore-]Bu konu aşağıdaki başlıktan devam edecektir.

https://www.akvaryum.com/Forum/doctorenin_balik_odasi!_k974126_sn1.asp[/QUOTE]


Link çalışmıyor Muhammed Bey.
Nanochromis Transvestitus Tankı
[QUOTE=-doctore-]Bu konu aşağıdaki başlıktan devam edecektir.

https://www.akvaryum.com/Forum/doctorenin_balik_odasi!_k974126_sn1.asp[/QUOTE]

Link çalışmıyor Muhammed Bey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.