Boş Akvaryum Alırken Başınıza Ne Gelebilir Ki?


GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 19:57
Öncelikle herkese selamlar;
Bir arkadaşıma destek olayım derken,birazdan videosunu paylaşacağım kocaman bir akvaryum, 2 si yine bir o kadar kocaman olmak üzere 7 tane balık ve demir bir kaidenin üzerinde evin bir odasında payitaht gibi kurulu duruyor. En son 20 sene evvel lise-üniversite zamanlarında iki tane çupra gibi japon balığına 3,5sene gözüm gibi baktıktan sonra öldüklerini görünce tövbe edip bırakmıştım bu işleri. Ne planlarımın ne de hayallerimin arasında bir akvaryum yoktu anlayacağınız.

Vaatlerimin arkasındayım video paylaşacağım dedim paylaşıyorum :)
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=IvIZRwx847A&feature=youtu.be[/VID]

E be adam ne "şey" yemeğe aldın su deposu gibi tankı diyecekseniz çook kısaca anlatayım zira başımızdan geçenleri ibret-i alem olsun diye kitaplaştırıp şu ana kadar denkleşmiş olanın bir kısmını da olsa çıkartmayı planlıyoruz :D

Efendim arkadaşım olan zat-ı muhterem akvaryuma heves etmiş okumuş taramış canlı yem vs vs derken spirulina diye bir şey keşfetmiş neymiş onu üretecekmiş balıkları nah böyle at gibi olacakmış çok sağlıklı olacakmış en güzel olacakmış. E dedim hasbelkader biyolojik popülasyon üretmeyi falan ucundan kenarından biliyorum, kimyasaldı besinidi az çok kafam basıyor destek olayım. Aradık taradık bir akvaryum bulduk. Kendileri 100x50x50 cm gibi MİNİK bir posa sahip. E tamam bir yere koyacağız onu da. Satan vatandaşın evine gittik ki içinde (bence kefal) olan iki balık bir kaç tane de böyle çipura kıvamında istavrit kıvamında balık var. E ne yapacağız bunları. Amcaoğlu demez mi kovaya koyacam arkadaşlara satacam. Yahu akvaryumun içindeki suyun rengi lağım rengiydi leş gibi kokuyor hava motorsuz filtresiz yaşamaz ki. Tamam anlamıyoruz bu işten ama o kadar da değil.

Hayvan sevgisi diz kapaklarımızdan beyne vuran siniri bastırdı al takke ver külah 3 aşağı beş yukarı derken cüzdanlarımızın dibinde kalanları da zayi olmasın diye ekmekle sıyırıp kardeşe verip eve geldiiik. Macera burada başlıyor temizliği sabah 5 e kadar sürdü. O kadar su doldurunca İSKİ yi arayıp toptan su fiyatlarını soracaktık saat itibariyle katmerli küfür yeriz diye vazgeçtik. Hatun felç geçirdi. Aldıklarımızı ve pisliği görünce cümle kuramadı uyuyana kadar da sadece kelimelerle iletişim kurabildik. En sonunda 48 saat beklemesi için suyu da doldurduk ve yüzümüzü yastığa sürüp işe gittik.

Akşam döndük ki belediyenin ana arteri zannedersin bizim eve patlamış, (gerçi hava motoru denen bodur boylu patırtı üstadı makine yüzünden komşuların bizim halıya *çtıklarından da şüphelenmedim değil ama neyse ki o kadar değilmiş) kovalardaki eski akvaryumun suyu leeeeeş gibi kokuyor balıklar yüzmüyor asılı kalmışlar her şey çok tuhaf, ülen ölmesinler diye saçma sapan bir maceraya girdik boşuna uğraştık ona mı yanarsın, para kaptırdık ona mı yanarsın. Kısa bir istişareden (yaklaşık 20 sn) balıkları tanka almaya karar verdik. Bari dedik temiz su yüzü görüp öyle ölsünler.

Önce minik iki taneyi koyduk, pusulası şaşmış gibi bir yan yattı iki ters dödü ha yüzdü ha yüzmedi derken topladı.Bunu görünce cesaretlenip ufak ufak boyutu büyüttük. Her şey iyi bu balıklar kepçeye sığıyor çünkü.
Bu kefaller ne olacak? Bir tanesi daha iri agresif, ufakla başlamaya karar verdim. Bir iki tepişti falan kafadan yakaladım hop attım tanka. Holeeey!

Anaaam o da ne ters döndü, dipe çöktü yahu hemşerim *okunun içindeydin öyle hemen şoka girilip ölünür mü? Ne yapacağız ne edeceğiz derken, dedim kalp masajı! Aldım elime kepçeyi ufak bir iki dürttüm. O da ne kıpırdadı.

Şoka mı girdi? Ne biliim abi? Ne yapacaz? Masaja devam edeyim mi? Et et. Tamam ediyorum.

Et et mi? Tamam ediyorum mu? Hakikaten kalp masajı yaptığımızı zannediyoruz şuur o denli kapalı bizde. Bu zındık topladı yüzmeye başladı.Meğer bu zırtapozlar öyle ölü numarası yaparmış. Arkadaş köpek misin sen efendi gibi yüzsene bizi mi buldun eğleşecek. Oh tamam geldik eşeğin büyüğüne.

Abi sen at bu sefer. Yok abi sen tecrübelendin sen at. Ulan başlatma tecrübene olm bir balık attım. E iyi ben hiç atmadım.

Adam haklı neyse bir krokodil avcısı edasıyla balığa yanaştım. Tecrübeliyim kafadan alacağım süzgece. Ama direniyor. Aldım sonunda. Almaz olaydım. Ne güçlü hayvanmış. İki kuyruk darbesiyle o boklu suyu ağzımıza burnumuza yere duvara tavana foşlattı. Hanım yeni yeni cümle kurmaya başlamıştı yeniden,her şey sıfırlandı, hatta daha kötüye gitti, sadece "mık" [:((] diye bir ses çıkarabildi. Aldım kaldırdım tam içeri koyacağım başladı çırpınmaya. "Alın ulen bi donunuz kalmıştı şimdi onu da sırılsıklam edeceğim" dedi sanırım. O şaşkınlıkla kepçeyle beraber girdi içeri. Agresif deve bari kepçeyi bırak. Kimse cesaret edemiyor dokunmaya. Allem kallem aldık süzgeci . Başladılar yüzmeye. hava motorunu taktık akvaryuma ısı tamam bir yemek yiyelim dedik. Su mis gibi geldik başlarına yemekten sonra. Hepsi yaşıyor yarınlar yokmuşçasına seviniyoruz aman tanrııım [:D] Ve tabii huzurla uyuduk o gece. Yani huzur derken o hava motoruna bir çift sözüm vardı ama ölü eşek gibiydim diyemedim.


Şimdi gelelim akvaryumun balıklar konduktan 24 saat sonra çekilmiş videosuna. (hani şu yukarıda bağlantısını verdiğim) Benim kefal dediğim balık Pengasus muş(Pegasus da diyebilirsiniz, köpek balığı da diyen var. yok Jaws daha neler) Arkadaş melek balığı diye tanımladı şöyle üçgenimsi siyah olanı ama geri kalanı bilmiyoruz. Kaz ciğeri dedikleri bir yem ile (kırmızımsı) siyah bir yem daha var. şimdilik onlarla beslemeye çalışıyoruz. Araştırmalar tam hız devam ediyor.

Öncelikli olarak buraya kadar okuduysanız inceden bir yardım da rica edeyim; su bulandı. sisli bir görüntüsü var. Başlangıç kültürü falan filan hak getire (öyle biliyormuş gibi yazdığıma bakmayın hepsini son 24 saat içerisinde buradan öğrendim) Ne yapabiliriz? Rica ediyorum trollemeden yardımcı olun valla müşküldeyiz. Bi yardım edin memedalibeyğ.

Sürç-i lisan ettiysem affola.

(Edit: Yazım hataları)[EDIT]GaroVram,2017-03-04 20:08:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T][T]174666,Shark_Attack[/T][T]170372,tuzlanıl[/T][T]7784,s.orhan[/T][T]189421,CihanSRG[/T][T]191078,UmuutG[/T][T]131352,-doctore-[/T][T]192768,sangarios[/T][T]192480,WubihCALE[/T][T]191206,burakia[/T][T]186313,MustafaCaliskan[/T][T]180051,TigeR[/T][T]192644,ozkanh[/T][T]193536,deca[/T][T]189787,Ariv[/T][T]194839,Furkancngr[/T][T]176666,Müptela[/T][T]180800,hakan16[/T][T]22155,erdew[/T]
+1: [T]193536,deca[/T][T]180800,hakan16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:18
Sitemizin sağ üst kısmında kullanıcı adınızın altında sarı yönlendirici butonu var ordaki bölümden ilk ve örnek kurulum makalelerine ulaşabilir [B]Azot döngüsü ve Yeni tank sendromunu[/B] araştırabilirsiniz. Sitemizdeki diğer makaleleride okursanız büyük faydası olur. Takıldığınız yerleri buraya yazarsanız daha kolay yardımcı oluruz. Bu linklerdende dediğim makale bölümüne ulaşabilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/Makaleler[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ServanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2015
İl: Tunceli
Mesaj: 547
ServanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:21
Yazdıklarınızın tamamını okudum ve söylemem gerekiyordu gülümsedim. Başınızdan çok güzel bir tecrübe geçmiş. Bu sayede de akvaryum hobisine geri döndünüz diye düşünüyorum hayırlısı olsun. Pengasus lar akvaryum balıkları değildirler çok büyürler. Onum için size naçizane tavsiyem balıklarınızı elden çıkarın bi şekilde. Ve yeni tür arayışına başlamanız. Size o boyuttaki tank için önerebileceğim bir kaç tür bu şekilde : Sarı, mavi, beyaz prenses , yunus, demasoni, ice man, auratus. Bu balıklar kayalık bölge sever. Bitkili istiyorsanız iyice bi araştırıp okumanız lazım. Çünkü bitki akvaryumu başlı başına ap ayrı bi dünya.
İyi akşamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:24
Çok teşekkürler. Oralara baktım epeyce yine de bakacağım. Foruma baktığımda yeni üyelerin yazdığı kısmı bulunca oraya yazdım ama dediğiniz bölüme de yazacağım şimdi. Biraz kafam karıştı aslında okuduklarımdan o yüzden şu bir kaç gün direk cevaplara ihtiyacım var sanırım. Mesela balıklar içerideyken bu azot kültürünü aşılayabilir miyim? Sorun olur mu? Dediğim gibi şu an için tek hedef hayvancıkları yaşatmak. Tekrar ilginize teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stormareÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 543
stormareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:25
Sorununuzdan ziyade anlatım şekliniz gerçekten etkili ve sempatik. Başınıza gelenlere üzülemeyip gülümsemekten başka bir şey yapamadım.
Eşinizin sadece kelimelerle tepki vermesi baya şanslı olduğunuzu gösteriyor zira ben bu durumla bizimkisinin karşısına çıksaydım son çıkışım olabilirdi :)

Beğenenler: [T]195827,SakaryaTR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:29
[QUOTE=Servan]Yazdıklarınızın tamamını okudum ve söylemem gerekiyordu gülümsedim. Başınızdan çok güzel bir tecrübe geçmiş. Bu sayede de akvaryum hobisine geri döndünüz diye düşünüyorum hayırlısı olsun. Pengasus lar akvaryum balıkları değildirler çok büyürler. Onum için size naçizane tavsiyem balıklarınızı elden çıkarın bi şekilde. Ve yeni tür arayışına başlamanız. Size o boyuttaki tank için önerebileceğim bir kaç tür bu şekilde : Sarı, mavi, beyaz prenses , yunus, demasoni, ice man, auratus. Bu balıklar kayalık bölge sever. Bitkili istiyorsanız iyice bi araştırıp okumanız lazım. Çünkü bitki akvaryumu başlı başına ap ayrı bi dünya.
İyi akşamlar. [/QUOTE]

Çok açık konuşmak gerekirse tek hedefimiz balıkları elimizden çıkartmak. Ama bu şekilde olmaz. Yani yapamayız. Nasıl bir rezillikten çıktklarını anlatamam. Olası hastalıkları bile araştırıyoruz. Herhangi birine bu balıkları gönül rahatlığıyla alın diyemeyiz şu anda. İlk hedefimiz sağaltmak capcanlı sağlıklı olduklarına emin olmak. Bu hobiye geri dönmem olsa olsa beelki videoda da görünen minik renksiz ler ile turuncumsu olan olabilir o da bu akvaryumda değil :)

Çünkü minik renksizleri renkli almış amcaoğlu ama dövme yapılmış balıklara (o ne demekse) sarımsı turuncu olanın da sol tarafında minik bir yumru var ne olduğunu bilemediğimiz kimseye veremeyiz o şekilde diye düşünüyorum. Kısaca şimdilik hedef azot zamazingosunu tamamlayıp ardından sağlıklı balıklar hedefine ulaşmak gayemiz.

[QUOTE=stormare]Sorununuzdan ziyade anlatım şekliniz gerçekten etkili ve sempatik. Başınıza gelenlere üzülemeyip gülümsemekten başka bir şey yapamadım.
Eşinizin sadece kelimelerle tepki vermesi baya şanslı olduğunuzu gösteriyor zira ben bu durumla bizimkisinin karşısına çıksaydım son çıkışım olabilirdi :)[/QUOTE]

Teşekkürler Erkin Bey; biz de üzülmüyoruz neticede şimdilik ölmediler ve iri olanın arada bir mahalledeki atarlı abiler gibi çıldırmasını saymazsak her şey yolunda. Arkadaşım dediğim de kendi kuzeni iki bir biz öndeydik :D Tabii oksijensiz solunuma geçmesi de tepki vermesini engelledi muhtemelen :D

Beğenenler: [T]176246,Servan[/T][T]153370,stormare[/T][T]192768,sangarios[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caca38Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 79
caca38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:39
Başlığı görünce akvaryum patladı felan sandım, siz benim başıma geleni bi yaşasaydınız yenge eve almazdı sizi [:D] benim akvaryumun çıtasından hamam böceği kolonisi çıktı eve yayılmışlar allahtan üremeye başlamadan önünü kestik de kurtulduk..
Neyse hocam videoda gördüğüm kadarıyla sizin o akvaryuma en acilinden bir filtre almanız gerek. Filtreyi aldıkdan sonra biolojik döngünün hızlıca oturması için hazır bakteri kültürü alıp eklemeniz gerek, birde ısıtıcı eklemeniz gerek. Ama ilk olarak filtrasyonun başlaması lazım acil filtre ve bakteri kültürü alın diyorum. Normalde akvaryum kurulunca bir hafta boşta çalışır ki döngü otursun balıklar ekleyince zehirlenmesin diye ama siz direk ekleme durumunda kaldığınız için balıkların amonyak zehirlenmesine yol açılmış oldu. Bütün bunları halledene kadar kadar günlük dinlenmiş su ile 40 litre civarı değişim yapmanızda fayda var.[EDIT]caca38,2017-03-04 20:54:12[/EDIT]

Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 20:58
[QUOTE=caca38]Başlığı görünce akvaryum patladı felan sandım, siz benim başıma geleni bi yaşasaydınız yenge eve almazdı sizi [:D] benim akvaryumun çıtasından hamam böceği kolonisi çıktı eve yayılmışlar allahtan üremeye başlamadan önünü kestik de kurtulduk..
Neyse hocam videoda gördüğüm kadarıyla sizin o akvaryuma en acilinden bir filtre almanız gerek. Filtreyi aldıkdan sonra biolojik döngünün hızlıca oturması için hazır bakteri kültürü alıp eklemeniz gerek, birde ısıtıcı eklemeniz gerek. Ama ilk olarak filtrasyonun başlaması lazım acil filtre ve bakteri kültürü alın diyorum. Normalde akvaryum kurulunca bir hafta boşta çalışır ki döngü otursun balıklar ekleyince zehirlenmesin ama siz direk ekleme durumunda kaldığınız için balıkların amonyak zehirlenmesine yol açılmış oldu. Bütün bunları halledene kadar kadar günlük dinlenmiş su ile 40 litre civarı değişim yapmanızda fayda var.[/QUOTE]

Yok artık.Bir tek kakalak eksik kalmıştı neyse ki eksik kalmış. Benzin döker yakardım evi.

Hocam şimdi sette bir tane de dış filtre var bir de içeride var. Dış filtre şu:EIHEM 2213 [URL]http://bit.ly/2mZnYLB[/URL] iç filtre de çok ahım şahım bir şey değil. Bu dış filtrenin "elyaf"larını değiştirsem yeter mi? bizim alttaki döşemeciden elyaf alsam olur mu? Lütfen sövmeyiniz zır cahilim :D
[EDIT]GaroVram,2017-03-04 20:59:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:14
Kısa bir bilgilendirme Amonyak balıkların boşaltımı için solungaçlarını kullanarak suya bıraktığı toksik bir atıktır. [B]dinlenmiş klorsuz su değişimi ile zehirli olan amonyak yok edilebilir[/B] birde önceki suya karşılık bu çok daha iyi bir durum. Dış filitre temin eder içine siporax benzeri ürün koyar ve dediğim linkler incelerseniz sorununuz çözülür sadece elyaf ne yazıkki yeterli olmuyor. Bakteri döngüsü için bir hafta boş bekleseniz bu bakteriler istediğiniz şekilde oluşmaz döngüyü en kolay yoldan oluşturmak için bol su değişimi canlı yükünü orantılı tutma ve az yemleme yapmak gereklidir yani aslında burdaki linkler detaylıca anlatıyor. Ayrıca Bakteri kültürü ve su hazırlıyıcı kullanmak iyisidir. Birde azot döngüsünde görev yapan bakteriler Amonyağı Nitrite sonrada daha az zararsız Nitrata çevirirler bitkinin yeni sürgünleri, nitratı kullanarak bir nevi filitrasyon yaparlar. Döngünün amacı budur suyu en kaliteli hale getirmektir. Birde su değişimi ve kalitesi ilk 1 ay çok önemlidir dediğim linkleri mutlaka incelemelisiniz. Saten inceledikten sonra hobinin yarısını öğrenmiş olursunuz.

1.Akvaryum dünyasına giriş
[URL]https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp[/URL]

2.Akvaryum serüvenine ilk adım
[URL]https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp[/URL]

3.Azot döngüsü ve bakteri kültürü
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]

4.Su berraklaştırma
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_kurulan_akvaryumda_hizli_su_berraklastirma_makaler_21_5020.asp[/URL]

5.Hangi balığı beslemeliyim
[URL]https://www.akvaryum.com/hangi_baligi_beslemeliyim_makaler_21_1673.asp[/URL]

Bana kalırsa direk balık olarak malawi türleri önermek yanlış sonuçta herkesin zevki farklıdır. Kimi bitkili ister kimi kayalarla biyotop ister. Kimi yavru almak ister kimi agresif balık ister. Kimisi salyangoz, vatoz karides gibi canlılardan hoşlanır kimi ise bunları sevmez. Yani bana kalırsa bunu hobici seçmelidir. Sitemiz büyük bir ansiklopedi niteliğinde Türkiyedeki tüm Akvaryum balıkları hakkında bilgi var.

Mesela Pangasius hk.
[URL]https://www.akvaryum.com/pangasius_hypophthalmus_yanardoner_kopekbaligi_tatlisur_58_5428.asp[/URL]

Yani kısaca demek istediğim bence sitedeki makaleler hakkında biraz daha araştırma yapmanızdır balıkları kurtarmanız ve azimle araştırma yapmanız takdire şayan sonuçta araştırarak bu siteyi buldunuz. Araştırma yaparak devam eder ve acil karar vermezseniz benim gibi pişman olmazsınız derim.
Sağlıklı keyifli hobiler...[EDIT]Abdullah AYTAN,2017-03-04 21:18:33[/EDIT]

Beğenenler: [T]182062,caca38[/T][T]153370,stormare[/T]
Teşekkür Edenler: [T]195004,GaroVram[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:44
[QUOTE=Abdullah AYTAN]Kısa bir bilgilendirme Amonyak balıkların boşaltımı için solungaçlarını kullanarak suya bıraktığı toksik bir atıktır. [B]dinlenmiş klorsuz su değişimi ile zehirli olan amonyak yok edilebilir[/B] birde önceki suya karşılık bu çok daha iyi bir durum. Dış filitre temin eder içine siporax benzeri ürün koyar ve dediğim linkler incelerseniz sorununuz çözülür sadece elyaf ne yazıkki yeterli olmuyor. Bakteri döngüsü için bir hafta boş bekleseniz bu bakteriler istediğiniz şekilde oluşmaz döngüyü en kolay yoldan oluşturmak için bol su değişimi canlı yükünü orantılı tutma ve az yemleme yapmak gereklidir yani aslında burdaki linkler detaylıca anlatıyor. Ayrıca Bakteri kültürü ve su hazırlıyıcı kullanmak iyisidir. Birde azot döngüsünde görev yapan bakteriler Amonyağı Nitrite sonrada daha az zararsız Nitrata çevirirler bitkinin yeni sürgünleri, nitratı kullanarak bir nevi filitrasyon yaparlar. Döngünün amacı budur suyu en kaliteli hale getirmektir. Birde su değişimi ve kalitesi ilk 1 ay çok önemlidir dediğim linkleri mutlaka incelemelisiniz. Saten inceledikten sonra hobinin yarısını öğrenmiş olursunuz.

1.Akvaryum dünyasına giriş
[URL]https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp[/URL]

2.Akvaryum serüvenine ilk adım
[URL]https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp[/URL]

3.Azot döngüsü ve bakteri kültürü
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]

4.Su berraklaştırma
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_kurulan_akvaryumda_hizli_su_berraklastirma_makaler_21_5020.asp[/URL]

5.Hangi balığı beslemeliyim
[URL]https://www.akvaryum.com/hangi_baligi_beslemeliyim_makaler_21_1673.asp[/URL]

Bana kalırsa direk balık olarak malawi türleri önermek yanlış sonuçta herkesin zevki farklıdır. Kimi bitkili ister kimi kayalarla biyotop ister. Kimi yavru almak ister kimi agresif balık ister. Kimisi salyangoz, vatoz karides gibi canlılardan hoşlanır kimi ise bunları sevmez. Yani bana kalırsa bunu hobici seçmelidir. Sitemiz büyük bir ansiklopedi niteliğinde Türkiyedeki tüm Akvaryum balıkları hakkında bilgi var.

Mesela Pangasius hk.
[URL]https://www.akvaryum.com/pangasius_hypophthalmus_yanardoner_kopekbaligi_tatlisur_58_5428.asp[/URL]

Yani kısaca demek istediğim bence sitedeki makaleler hakkında biraz daha araştırma yapmanızdır balıkları kurtarmanız ve azimle araştırma yapmanız takdire şayan sonuçta araştırarak bu siteyi buldunuz. Araştırma yaparak devam eder ve acil karar vermezseniz benim gibi pişman olmazsınız derim.
Sağlıklı keyifli hobiler...[/QUOTE]

Abdullah Bey çok çok teşekkürler. Farkındayım sanki sizi sallamıyorum da inatla yazıyormuşum gibi oluyr ama bir yandan satır satır yeniden okuyorum. Mesela "siporax" şu andaki dış filtrede mevcut. Ama ben o beyaz taşların-ki ilk yıkadığımda kahverengiydi- siporax olduğunu da bilmiyordum :) Böyle küçük tefek bilgiler gelsin yeter bana gerisini zaten hatim indiriyorum. Hatta bir kese içinde yaklaşık yarım kilo kadar siyah bir taş da mevcut filtrede. En altta siporax duruyor onun üzerinde nispeten büyük gözenekli bir elyaf(??) onun üzerinde dediğim siyah taşlar ve en üstte de daha küçük gözenekli bir elyaf var. Motoru çalıştırmamız bile macera biz içine su doldurmadan emme basma tulumba gibi koyduk çekmiyor allah çekmiyor sonra jeton düştü ki ulen su doldurmazsak nasıl emiş sağlasın. Cehalet o seviyeden azot döngüsü siporax demeye geldi 72 saatte. Maruz görünüz lütfen. :) Sadece 5. maddeyi hiç görmemiş gibi yapıyorum çünkü tek bir hedefim(iz var: O balıklar ölmeyeceeek :) Herkesin anlayışı ve yardımı için teşekkürler.[EDIT]GaroVram,2017-03-04 21:45:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T][T]192768,sangarios[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aquarist32Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 888
Aquarist32Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:44
Son Dakikalarda balık bir fırladı,ağzımdan çayı püskürttüm[:lol:]

Her şey Bir yana Öncelikle Arkadaşların Söylediği gibi bakteri döngüsünü oluşturmak lazım. Filtreniz yetersiz ama hiç olmamasından iyidir.
Sera Bio Nitrivec Alıp bakteri döngüsünü hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz.
Uzun beyaz olan balık Bana henüz ergen bir arowana gibi geldi. Net değildi bilemiyorum. Eğer öyleyse, 1 tonluk akvaryumlarda beslenirler. Pengasus,ani hareketler ile akvaryumu patlatabilir haberiniz olsun.
Not: Akvaryum Patlatma Rekoru Koi Balıklarının Elindedir.
Saygılar.


[EDIT]Aquarist32,2017-03-04 21:47:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caca38Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 79
caca38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:45
[QUOTE=GaroVram]

Yok artık.Bir tek kakalak eksik kalmıştı neyse ki eksik kalmış. Benzin döker yakardım evi.

Hocam şimdi sette bir tane de dış filtre var bir de içeride var. Dış filtre şu:EIHEM 2213 [URL]http://bit.ly/2mZnYLB[/URL] iç filtre de çok ahım şahım bir şey değil. Bu dış filtrenin "elyaf"larını değiştirsem yeter mi? bizim alttaki döşemeciden elyaf alsam olur mu? Lütfen sövmeyiniz zır cahilim :D
[/QUOTE]

Hocam filtreniz varsa iyi(dış filtre için konuşuyorum), onu hemen güzelce içindeki malzemeleriyle beraber temizleyip tekrardan kurun ve akvaryuma takın temizlik biran önce başlasın. Elyafları temizleyince anlarsınız zaten çok yıpranıp yıpranmadığını ona göre yenisini alırsınız, zaten pahalı birşey değil ben almanızı tavsiye ederim. Not olarak şunu söyleyim eğer adamdan aldığınızdan beri filtreyi hiç temizlemediyseniz şu yolu izleyin; içindeki elyafın birini temizlemeyin onda bakteri kültürü vardır onu ayırın diğerlerini temizleyip hepsini beraber tekrar dizin filtreye bu sayede kültür daha çabuk gelişir.

İç filtreyi de yıkayıp takın onda çok birşey yapmanıza gerek yok.[EDIT]caca38,2017-03-04 21:47:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GaroVramÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
GaroVramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:57
[QUOTE=Aquarist32]Son Dakikalarda balık bir fırladı,ağzımdan çayı püskürttüm[:lol:]

Her şey Bir yana Öncelikle Arkadaşların Söylediği gibi bakteri döngüsünü oluşturmak lazım. Filtreniz yetersiz ama hiç olmamasından iyidir.
Sera Bio Nitrivec Alıp bakteri döngüsünü hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz.
Uzun beyaz olan balık Bana henüz ergen bir arowana gibi geldi. Net değildi bilemiyorum. Eğer öyleyse, 1 tonluk akvaryumlarda beslenirler. Pengasus,ani hareketler ile akvaryumu patlatabilir haberiniz olsun.
Not: Akvaryum Patlatma Rekoru Koi Balıklarının Elindedir.
Saygılar.


[/QUOTE]

Siz bir de bizi düşünün. Aklımız uçtu. PAtlatmasın vallahi kafasını patlatırım :) dış filtre EIHEM 2213 400lt/h yazıyor yani saatte iki kere o suyu değiştiriyor olması lazım. Daha da yetmiyorsa anafor olmaz mı içeride? Rekoru sahibine teslim ediyoruz bizim rıfkı ile mümtaza bundan bahsetmiyoruz :)

[QUOTE=caca38]

Hocam filtreniz varsa iyi(dış filtre için konuşuyorum), onu hemen güzelce içindeki malzemeleriyle beraber temizleyip tekrardan kurun ve akvaryuma takın temizlik biran önce başlasın. Elyafları temizleyince anlarsınız zaten çok yıpranıp yıpranmadığını ona göre yenisini alırsınız, zaten pahalı birşey değil ben almanızı tavsiye ederim. Not olarak şunu söyleyim eğer adamdan aldığınızdan beri filtreyi hiç temizlemediyseniz şu yolu izleyin; içindeki elyafın birini temizlemeyin onda bakteri kültürü vardır onu ayırın diğerlerini temizleyip hepsini beraber tekrar dizin filtreye bu sayede kültür daha çabuk gelişir.

İç filtreyi de yıkayıp takın onda çok birşey yapmanıza gerek yok.[/QUOTE]

Aldığım gün iç dış temizledim maalesef. Ama inanın vakit yoktu okumaya kokuları tarif edemem. Elyaflar epey yıpranmış alacağız artık mecbur. Abdullah beyin verdiği linklerden anladığım kadarıyla bu toz kültürden de edineceğim. 40 litre suyu dinlenmeye aldım zaten artık yarın bir değişim yapacağım 2-3 saate yayarak. Okyanusu baştan kursam bu kadar uğraşmazdım gibime geliyor :)

Beğenenler: [T]192768,sangarios[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabenekÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1733
KarabenekÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 21:59
[QUOTE=GaroVram]

Abdullah Bey çok çok teşekkürler. Farkındayım sanki sizi sallamıyorum da inatla yazıyormuşum gibi oluyr ama bir yandan satır satır yeniden okuyorum. Mesela "siporax" şu andaki dış filtrede mevcut. Ama ben o beyaz taşların-ki ilk yıkadığımda kahverengiydi- siporax olduğunu da bilmiyordum :) Böyle küçük tefek bilgiler gelsin yeter bana gerisini zaten hatim indiriyorum. Hatta bir kese içinde yaklaşık yarım kilo kadar siyah bir taş da mevcut filtrede. En altta siporax duruyor onun üzerinde nispeten büyük gözenekli bir elyaf(??) onun üzerinde dediğim siyah taşlar ve en üstte de daha küçük gözenekli bir elyaf var. Motoru çalıştırmamız bile macera biz içine su doldurmadan emme basma tulumba gibi koyduk çekmiyor allah çekmiyor sonra jeton düştü ki ulen su doldurmazsak nasıl emiş sağlasın. Cehalet o seviyeden azot döngüsü siporax demeye geldi 72 saatte. Maruz görünüz lütfen. :) Sadece 5. maddeyi hiç görmemiş gibi yapıyorum çünkü tek bir hedefim(iz var: O balıklar ölmeyeceeek :) Herkesin anlayışı ve yardımı için teşekkürler.[/QUOTE]
Bu arada Akvaryumunuz tam olarak kaç litre? Elinizdeki filitre Eheim 2213 ise 100 litre üstü Akvaryumda istediğiniz kadar iyi temizlik yapmaz. Sanırım siyah dediğiniz şey sanıyorumki karbon-kömür olmalı oda sudaki zararlı kimyasalları kullandıysanız ilaç kalıntılarını absore ediyor ama işlevini bir süre sonra yitriyor . Şimdi hacminizi net öğrenmek lazım cam kalınlığı ve kumu ölçmeyip su seviyesini dikkate alarak Akvaryum Enini Boyunu ve yüksekliğini yazabilirmisiniz?

Bu arada üslubunuz ve samimiyetiniz harika insan ister istemez gülerek okuyor[:)))][EDIT]Abdullah AYTAN,2017-03-04 22:01:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir