ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stormare
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
969
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2013 22:41
Son Ziyaret:
26 Kasım 2023 14:55
Toplam Mesaj:
543 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkin aksoy
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkin Aksoy

SON 10 MESAJI

Elektriğe Zam
Pandemi öncesi akvaryumları kapatmıştım. Tabi dayanamayıp 2 ay önce akvaryumları aktif ettim. Fiyatlar gerçekten ateş pahası. Elim titreyerek ve üzülerek elzem ürünleri fahiş fiyata almak zorunda kaldım. Ekonomi hakkında yazılacak onlarca şey var en basiti gerçek enflasyonu halkından saklayan bir zihniyeti artık kimsenin kabul etmemesi gerekiyor. Yazık oluyor bizlere. Zaten faturalardan geriye kalan kazancımızın alım gücü günden güne azalıyor bir de üstüne faturalara bindirilen zamlarla uğraşıyoruz. Maaşlara yapılan zamlar zaten yetersiz bir de senede belli zamanlarda oluyor ama bu tüketim ürünlerine yapılan zamların belirli bir zamanı yok. Bir uyanıyoruz akaryakıta bir dünya zam. Bu eriyen alım gücümüze nereye kadar dayanacağız gerçekten hiç bilmiyorum.
Apistogrammalar Kaç Günde Bir Yavrular?
Merhabalar. Apistolar, gerçekten her balığın ayrı bir karakteri olan canlılar. Kasım 11'de serbest yüzüşte kakadu yavrularımı gördüm. Erkeği hemen ayırdım ki genelde öyle yapıyorum, fakat dişi iyice depresyona girdi. Akvaryumda dişi ve yavrulardan başka canlı olmamasına rağmen yavruları yuvadan hiç çıkarmadı. Sadece arada yem için dişiyi görüyordum ve beni gördüğünde hemen korkup kaçıyordu. Erkek varken böyle bir davranışı yoktu. İlk annelik deneyimi olduğu için yavru sayısı zaten çok azdı. Dün yani 15 gün sonunda hiç yavru görememeye başladığım için erkeği tekrar dişinin yanına aldım. İlk defa bir batında yavru büyütemedim.
Dişi, erkek geldiğinden beri akvaryumda çok rahat bir şekilde gezmeye ve erkeği darlamaya başladı kurları ile. Diğer batında neler olacak merakla bekliyorum.
Birkaç Çizim
[QUOTE=AmazonDream]Apisto istiyoruz (renkli) [:)][/QUOTE]

Hala apisto gelmemiş :(
Lepistes Yavru Yemi
Öncelikle yavrularınız hayırlı olsun. Sağlıklı bir şekilde büyümeleri dileğiyle.
Daha yeni yavru almış biri olarak. Yavruları ilk zamanlar apistolarıma çıkarttığım artemia ile besledim. Daha sonra farkettim ki özellikle apisto yavruları ile karşılaştırdığımda daha büyük boyutta olduklarından yukarıdaki arkadaşların önerileri gibi elimde hangi yem varsa ezip toz haline getirip verdim ve yediler. Hatta son zamanlarda hikari micro pellets gibi küçük boydaki yemleri ezmeden veriyorum yiyorlar. Tırtıklıyorlar bir şekilde parçalıyorlar.
80 Litre Tür Tavsiyesi
[EDIT]stormare,2019-03-21 08:04:28[/EDIT]
80 Litre Tür Tavsiyesi
[QUOTE=suleymana][:?]

Akvaryum com balık tanıtımında yazılmış.
https://www.akvaryum.com/paracheirodon_innesi_(neon_tetra)_tatlisur_10_475.asp[/QUOTE]
Verdiğiniz link açılmadı fakat siteden kendim baktım. Belki oradaki mantık renklerini ortaya çıkarması adına olabilir onun dışında neden böyle bakılmalıdır açıklanmamış. Emin olun bej renk silis kumda baktım ve hala bakmaktayım bir sorun olmuyor. İyi bir beslenme ile de renkleri canlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Sağlıklı hobiler
80 Litre Tür Tavsiyesi
Cüce Amerikan yani apistoları araştırmanızı tavsiye ederim.

Tetra için koyu kum rengi şart diyen kim merak ettim. Yıllardır silis kumda neon tetra, ember tetra ve şuan siyah Fantom tetra bakıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bitki konusu ise elinizde olan Java fern gibi low-tech yani düşük destekli bitkiler ekleyebilirsiniz.
Yeni Kurulum
Hayırlı olsun Mehmet Hocam. Keşke yakın olsaydık şuan elimdeki daha önce kullandığım 60x40x40 ı seve seve sana hediye ederdim. Biraz sade bir akvaryum olmuş. Sanırım zamanla eklemeler ile daha güzel bir görüntü olacak. Takipteyim.
İç Parazitten Nasıl Kurtulurum
Şuraya bir göz atmanızda fayda var. Geçmiş olsun.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]
Dişi Betta Ve Rf Yosun Giderici
Merhaba malesef kullandığınız ürün benim de balıklarımı neredeyse kaybetmeme sebep oluyordu. Ben de su değişimi ve hava motoru bağlamıştım. Bir süre sonra balıklarım kendine gelmisti.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.