Böyle bir benek görülmemiştir bakar mısınız?


CanAkarsuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 146
CanAkarsuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 06:19
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre): karantina tank 10lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Siyah neon - neon tetra

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): (ani soğuk suya bırakılmadan dolayı)

Filitrasyon: Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Biyo İcyhto - Contra icyhto - 1 diş sarımsak 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Yeni aldığım akvaryumu kurdum ve yorgunluk ve bir anlık dalgınlıkla bütün balıkları 15 derece suya bıraktım fakat yarım saat sonra farkına vardım yaptığım hatanın.. 11 Balığımda beyaz benek gözlemledim ilk olarak farkettığım anda biyo icyhto ilacını kullandım fakat bir işe yaramadı  bu sırada ısı 30 31 derecede sabit durdu. daha sonra diğer 8 balığa bulaşmaması için ayrı bir tanka aldım balıkları 2 haftadır benekli haldeler arada bir yem yiyolar. Fakat 4 gündür beyaz benek olan japon balıklarım 4 gün sonunda kaybettim başka bir tankta duruyolar onlar mantıken japonlar neonlara göre daha dirençli ve güçlü balıklar. Japonlar yaşamadığı halde neonların sadece boş akvaryumda ısıtıcı vs yok maddi sıkıntı olduğu için alamadım 2 haftadır yaşıyorlar ne yapcağımı şaşırdım allah aşkına birisi çıksın yardım etsin nasıl bir iştir çözemedim ne ölen var ne kalan son olarak contranın orjınal urununu aldım onu kullanıyorum fıttırmak üzereyim ne yapsam bilemedim öylede olmadı böylede olmadı ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 08:55
Acele etmişsin Can, biyo Ichthyo geçirirdi, yapman gereken bütün balıkları beyaz benek patlayan akvaryuma koy, İç flitre dış filtre gibi malzemeleri durdur içlerini tabii bu arada temizleyip açık bir alanda ser yere beklesin 3-4 gün, sonra sadece hava taşını çalıştır, hava taşının üstüne ısıtıcını yapıştır onun akıntısında çalışır, sonra başla metilen mavisin damlatmaya aşağıdaki resimdeki tonu yakalayınca tamamdır, açık mavi tonu sonra 3 gün bekle bu suda yüzsünler, 2. gün akşamı biraz açılırsa suyun tonu, bir iki damla ilaçtan damlat 4 güne kadar bekle, hatta bu biraz inatçıdı rparazitler tamamen azalana bitene kadar 1.5 hafta. dipten 3 günde bir su çek yerine taze su ekle ve metilen damlat biraz mavilik ver ölür gider parazitler. Sonra dış filtreni iç filtreni kurar yine normal beslenmeye geçersin, yeni balık alma akvaryumculardan paraziti onlar getiriyor genelde büyük bir ihtiyaç yoksa akvayumculardan balık alma. Alırsanda onları paraitlerden bakterilerden arındır karantina akvaryumunda yahat bir arkadaşın yöntemini ekleyeyim onun gibi yaparsın en azından.



YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle : 

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.
mesutok2015-04-28 08:57:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir