Brichardi Cinsiyet Ayrımı


emooomutoooÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 99
emooomutoooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 23:01
İyi günler bende 3 adet Brichardi var. 60 litrelik akvaryumda yaşıyorlar. Akvaryumcudan 2 dişi 1 erkek diye aldım. Malum Brichardilerde cinsiyet ayrımı çok zor. Geçmiş tecrübelerimden içlerinden sadece birinin erkek olduğunu söyleyebilirim aksi halde erkeklerden biri şimdiye ölmüş olurdu sanırım. 

Soruma gelecek olursak. Bu üç balıktan ikisi hep yan yana dolaşıyor biri ve diğerlerine göre büyük olanı akvaryumun belli kısmını bölgesi ilan etmiş diğerlerini o kısma sokmuyor ve ben 2 aydan fazla süredir balıklara bakıyorum ve hiç yavru alamadım. Sizce ne yapmalıyım? O yan yana dolaşan balıklarım eş tutmuş mudur? Yoksa bölgeci olan erkek diğer ikisi dişi midir?

Lütfen yardım edin artık benimde küçük yavrularım olsun istiyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memoleeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
memoleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 23:10
Brichardi dediğiniz tropheus türü olan ise şunu belirtmek isterim. Baskın dişi de yer tutuyor. Yani yer tuttu diye erkek denemez. Bir diğer şehir efsanesimidir bilinmez. Ama sarımsaklı yemin tropheuslar üzerinde afrodizyak etkisi yaptığını söylüyorlar. Bana dek mi geldi bilemiyorum. Fakat aşağıda resmi olan yemi aldım. Bunu iç parazit vs olmamaları için 3 günde bir öğün veriyordum. Sonra rastlantımıdır bilinmez balıklar coştu. Kurlaşmaları görmen lazım. Sarımsaklı yemi kullandığım dönem boyu. Baya yumurtlamada oldu.

Bahsettiğim yem bu ;



10-15 tl falan fiyatı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir