ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memolee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2012 15:05
Son Ziyaret:
05 Nisan 2014 11:28
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet aksu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


acemi balıkçı

SON 10 MESAJI

Frontozayı Nasıl Beslemeliyim
Arkadaşlar aynen dediğiniz gibi oldu. 1 hafta sonra düzeldiler. Şimdi baya baya oburlar ne atsam yiyolar. :)

Teşekkür ediyorum herkeze...
memolee2014-03-09 23:36:29
Akvaryumumda garip parazit gibi canlılar var!
Bu kurtçuklardan bende de olmuştu. Benim dikkatimi çeken akıntılı olmayan durgun su olan akvaryumlarda çıkıyor. Özellikle kaya tuzu yok ise bunlara rastlanma olasılığı daha yüksek oluyor. Benim melek beslediğim dönemde bunlardan çok çıkardı. Sanırım her 20 litreye bir yemek kaşığı olarak bir ölçü kullanarak kaya tuzu atmıştım. Sorun çözülmüştü...
Brichardi Cinsiyet Ayrımı
Brichardi dediğiniz tropheus türü olan ise şunu belirtmek isterim. Baskın dişi de yer tutuyor. Yani yer tuttu diye erkek denemez. Bir diğer şehir efsanesimidir bilinmez. Ama sarımsaklı yemin tropheuslar üzerinde afrodizyak etkisi yaptığını söylüyorlar. Bana dek mi geldi bilemiyorum. Fakat aşağıda resmi olan yemi aldım. Bunu iç parazit vs olmamaları için 3 günde bir öğün veriyordum. Sonra rastlantımıdır bilinmez balıklar coştu. Kurlaşmaları görmen lazım. Sarımsaklı yemi kullandığım dönem boyu. Baya yumurtlamada oldu.

Bahsettiğim yem bu ;



10-15 tl falan fiyatı
Frontozayı Nasıl Beslemeliyim
Merhabalar,

Tropheus 'larımı Frontoza 'lar karşılığında takas ettim. Almış olduğum Frontozalar 3 yaşlarındalarmış. 7 Dişi, 1 Erkek ve 8 adette bunların yavrularını aldım. Frontozaları veren arkadaş bana aşağıda resmini göstermeye çalıştığım ve ömrü hayatımda ilk defa gördüğüm yemi verdi. Sonuç bundan adet olarak 7-8 tane atıyorum. Bir kaç saat sonra bir kaçı yok oluyor. İyimser bir tahmin ile yediklerini düşünüyorum. Kalanlar ise uzun saatler su üstünde yüzmeye devam ediyorlar. Frontozaları aldım alalı 2 gün oldu ve ne verdiysem yemediler. Bugün çocuklara somon balığı almıştım. Küçük bir parçasını iyice ufalttıktan sonra balıkların yiyebileceği hale getirip akvaryuma attım. Gün boyu takip ettim onlarıda yemediler. Ben 2 gündür bir şey yediremedim desem yeridir. Sadece bir tutam sera granul yem yiyorlar. Hepsi bu işte... Sizden yardımlarınızı rica ediyorum. Zira çıkmazlardayım. Giden tropheuslardan kalan ve Frontozalara vermeye çalıştığım yemler aşağıdalar adlarını tam bilmediğimden resimlerini paylaşıyorum. Hangileri işime yarar.

Bu alttaki yem batmıyor günlerce yüzüyor. (Frontozaların eski sahibi verdi. Sadece bunu atıyordu sanırım başka bişey vermedi zira...)


Elimde Tropheus 'larımdan kalan şu bitkisel yemler var. Frontozalara veriyorum fakat yemiyorlar.











Bunu yavru Tropheus 'lar için almıştım. Kullanmadım şimdi frontoza yavrularında işe yarar mı dersiniz? Onlar yetişkinler kadar dahi bişey yemedi...


Bu yine Tropheus 'lara verdiğim sasrımsaklı yem. Frontoza 'larda işe yarar mı?


Aldığım Frontoza 'ların genel görünümü...


Bunlarda Büyük frontoza ların yavruları. Bunlarında 2 tanesinin resimdeki gibi çizgileri arada sırada silikleşiyor. Neden bu şekilde tepki veriyorlar? Hastalar mı? Diğer yavrular normal duruyor.


Ben şimdilik bunun ile besliyorum. Sera 'nın Granul yemi...



Başka verebileceğim yemler var mı? Resimleri ile adlarını belirtirseniz memnun olurum.
memolee2014-02-26 23:02:13
Frontoza Tür ve Cinsiyet Hakkında
Cevaplar için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz şekilde kontrol edicem...
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-02-24 13:15:46
Frontoza Tür ve Cinsiyet Hakkında
Merhabalar arkadaşlar,

Frontoza ile iligili bilgisi bulunan arkadaşlar rica etsem aşağıdaki balıkların türü ve cinsiyeti hakkında üzerindeki numaralarıda dikkate alarak bilgi verebilir misiniz?





İZLEYİN "DİSCOVERY CHANNEL; DIŞ FİLTRE NE İŞE YARAR ?"Adlı Program_TR
Dün dış filtre aldım. Tam olarak ne işe yarar detaylı olarak bilmiyordum. Bu videonun paylaşılması çok güzel olmuş. Paylaşan arkadaşa teşekkür ederim.
Hava Taşının Tıkanmasına Çözüm Bulalım
Ardakadaşlar son almış olduğum plastik spiral boru tipi dış filtreyide atmış bulunuyorum. Onu kumun altına gömmüştüm. 1 ila 1,5 hafta güzel çalışmıştı. Şimdi onuda diğer akvaryum fazlalıkları poşetimin içine attım. :( 
Hava Taşının Tıkanmasına Çözüm Bulalım
[QUOTE=tuncselim] Akvaryum da hava taşının tıkanmasını hemde bu kadar kısa zamanda tıkanmasını ilk defa duyuyorum.Ancak kum girmesinden dolayı olma ihtimali knaatimce çok düşük,belki yosun,bakteri vs olabilir.[/QUOTE]

Denemesi bedava çubuk tipli yada hortum tipli farketmez 1 tanesinden alın akvaryumun kumunun altına yerleştirin hortum tipi olandan tam emin değilim ama şu uzun çubuk gibi olan çift uçtan hava hortumu girenler varya onlar 3-4 gün sonra tıkanıyor. Ona son derece eminim baya bi aldım zira....
Son olarak yosun vs bakteri olayı olduğunu düşünmüyorum zira 3-4 günde yosunlanma vs zor. Bence kumdan oluyor gibi... Bir şekilde kumun ince tanelerinin içine kaçmasını önlemek lazım işte ama nasıl bilemedim.
Hava Taşının Tıkanmasına Çözüm Bulalım
Merhabalar arkadaşlar,


Merak ettiğim bir konu var. Evde hava taşı kullanıyorum. Epeyce türü denedim. Sonuç hep aynı 3 bilemedin 4 gün verimli çalıştıktan sonra tıkanıyorlar. İlk şu yeşil iki ucundan hava hortumu girişi olan hava taşlarından denedim. Sonuç 3-4 gün iyi sonra ise tıkandı. Baktım olacak gibi değil. Onun daha kalitelisi olan (akvaryumcuya göre) spiral tipli bükülebilir hava hortumu aldım yine önceki gibi iki ucundan hava hortumu giriyor. Neyse sonuç bu da 1 hafta kadar güzel gitti sonra tıkandı. Sonra küçük 1 TL den satılan hava taşlarından aldım top gibi olanlardan ilginçtir hep çalışıyor. Tıkanmıyor desem yeridir.

Şimdi kendi kendime düşünürken şu şekillerde düşünceler geçmeye başladı aklımdan... Kendimce duruma çözüm üretiyorum işte...

Ben diyorum ki bu hava taşı madem tıkanıyor ki bu genelde kuma gömünce oluyor. Burda sanırım kum kaçıyor içine ve tıkanmaya neden oluyor. Çözüm olarak hava taşını tamamen elyaf yada pamuk gibi bir madde ile sarıp sarmalasam sonra ip dolayarak bu elyaf pamuk ne olursa artık onu dolaya dolaya bağlasam olur mu? Bu yöntem ile kum kaçması baya engellenmiş olur. Orası kesin gibi ama balıklara zararı olur mu?

Ya da daha alternatif ne gibi çözüm olabilir? Aklına bişey gelen benimle paylaşabilir mi?


Gelen fikir ve yorumlar için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.